06.06.2023.

 У Викенд насељу на Палићу је почело рушење објеката који се налазе у лошем стању и изграђени су без дозволе.

Током протеклих шест месеци запослени у Предузећу „Парк Палић“ д.о.о. су учинили више за уређење овог подручја него било ко у протеклим деценијама - рекао је Иштван Пастор на преподневној конференцији за новинаре. Председник Скупштине предузећа „Парк Палић“ д.о.о. је најавио и да је рок за завршетак радова на изградњи Аква парка Палић померен на 31. јул.

1048_1.jpg

У Викенд насељу на Палићу је почело рушење 12 објеката који су у јако лошем стању. Након завршетка радова локална самоуправа ће бити у могућности да прода плацеве.

1048_2.jpg

У Викенд насељу на Палићу, зграде које су у лошем стању, руше се као кула од карата. Многи објекти и викендице у туристичкој зони, која памти и боље дане, сада су уништени. У акцији покренутој крајем прошле године надлежни су одлучивали о судбини више од 300 објеката и око 430 парцела.

1048_3.jpg

Иштван Пастор, председник Скупштине предузећа „Парк Палић“ д.о.о.: „Реч је о објектима за које је инспекција утврдила да су опасни по живот, неупотребљиви, али је истовремено утврђено да немају власника, односно да су у јавном власништву, у власништву града, а такође је утврђено да је градња ових објеката извршена бесправно, те да не постоје услови да се ти објекти легализују."

1048_4.jpg

Уређење Викенд насеља на Палићу се деценијама чинило немогућим, али сада су радници предузећа „Парк Палић“ за шест месеци направили основе за даљи рад. Покрајинска Влада је у ту сврху обезбедила 36 милиона динара.

Валерија Денч, директорица предузећа „Парк Палић“ д.о.о.: „Велико нам је задовољство што смо успели да контактирамо власнике. Сви су позитивно реаговали на наш позив и могу да кажем да су сви са којима смо разговарали, срећни што ће ово место, које представља једно од најлепших делова на обали језера Палић, односно дела иза пешчане плаже, коначно бити доведен у такво стање да може да буде и главна инвестициона локација за град."

1048_5.jpg

Осим уређења Викенд насеља, додатно ће се побољшати стање шеталишта око језера, а ове године ће се обновити и Водоторањ. Радови на Аква парку, који су започели крајем 2018. године и рок завршетка је неколико пута одлаган, сада се заправо приводе крају.

Иштван Пастор, председник Скупштине предузећа „Парк Палић“ д.о.о.: „Продужили смо рок за завршетак радова до 31. јула 2023. године. Овај рок укључује завршетак недовршених радова, технички пријем објекта и пуштање објекта у пробни рад. Такође желим да кажем да су сва средства за завршетак радова обезбеђена. Исплате нису извршене, али ће да иду оном динамиком којом се изводе грађевински радови."

1048_6.jpg

На седници одржаној 4. маја Скупштина града Суботице је овластила предузеће „Парк Палић“ д.о.о.,  да путем конкурса да овај објекат у закуп. Комисија која ће бити надлежна за спровођење треба да буде формирана следеће недеље. Предвиђено је да се аква парк даје у закуп на 15 година, а минимална проглашена закупнина ће бити 275.000 динара месечно.

Извор: Паннон РТВ 

16.03.2023.

ПАЛИЋ, 16. март 2023. године – У току месеца фебруара и првој половини марта предузеће „Парк Палић“ Д.О.О. интензивирало је спровођење корака који за циљ имају започето уређење Викенд насеља на Палићу.

Према евиденцији заснованој на подацима Катастра непокретности и подацима прикупљеним обиласком свих објеката на терену, утврђено је да се 195 објеката у Викенд насељу налазе у приватном власништву, правних или физичких лица. Од наведеног броја, 28 објеката је потпуно запуштено, руинирано или напуштено.

1021_1.jpg

У склопу спровођења Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини - уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу, предузеће „Парк Палић“ контактирало је са већином приватних лица или предузећа који имају објекте у Викенд насељу, а кроз директне сусрете и састанке, као и консултације телефоном и писаним путем, разговарано је са више од 30 власника нелегалних, запуштених или руинираних објеката.
Током ових консултација заинтересовани грађани су најчешће постављали питања везана за то да ли је објекат намењен за рушење по усвојеном Плану детаљне регулације за Викенд насеље, да ли постоји могућност за легализацију објеката, као и да ли постоји могућност за откуп земљишта на којем се објекат налази.

1021_2.jpg

Пружањем адекватних одговора, стручних савета и сугестија у вези са статусом објекта, могућностима реконструкције и могућностима легализације објеката, предузеће „Парк Палић“ наставиће да, заједно са власницима, и у предстојећем периоду проналази одговарајућа решења, са крајњим циљем правног, урбанистичког, инфраструктурног и сваког другог уређења „Викенд насеља“. 

У склопу овог циља, у сарадњи са ЈП „Палић-Лудаш“, у току наредне недеље почеће акција крчења зараслих површина у Викенд насељу, проређивања и одношења шибља и другог растиња.

На основу усвојеног Плана детаљне регулације за Викенд насеље на Палићу, предузеће „Парк Палић“ у наредном периоду наставиће и са даљом парцелацијом нових пет блокова. До сада је извршена парцелација за 30 блокова, а услови за парцелацију су брисање непостојећих објеката из Катастра непокретности, као и уклањање одређених објеката који се налазе ван регулационих линија.

20.02.2023.

Пре више од 100 година, Музички павиљон је изграђен са идејом да буде простор намењен за одржавање мањих променадних концерата. Градско веће је тада склопило уговор који налаже да 13 чланова његовог оркестра сваког дана током јуна, јула и августа свира променадну музику.

1018_1.jpg

Сада, пред нама је трећа сезона како пројекат ”Летњи концерти на Музичком павиљону” живи, а сваке године привлачи све више како публике, тако и извођача, мотивисаних да свој таленат поделе са туристима и посетиоцима Палића, и тиме употпуне угођај током боравка на дестинацији. Жеља нам је да и ове године, летње суботе на Палићу буду резервисане за концерте на Музичком павиљону. 
Стога, солисти, групе, афирмисани и неафирмисани бендови, формални и неформални састави и остали који имају жељу, вољу, таленат и пре свега позитивну енергију, позвани су да се пријаве и можда добију прилику да у току лета пред нама, у периоду од половине јула до половине септембра, свој наступ изведу на овом оригиналном и лепом простору.|

1018_2.jpg

Пријаве примамо до петка, 28. априла. Пошаљите нам мејл са називом вашег састава, кратким описом вашег наступа (жанр, колико састав има чланова, колико вокала, музичких инструмената и слично), аудио, видео или фото материјал вашег наступа, као и контакт податке (име и презиме, број телефона и мејл), а ми ћемо вам се јавити ради договора око свих детаља и услова.

1018_3.jpg

Све додатне информације можете добити путем е-маил адресе: ottilia.csabai@park-palic.rs или контакт телефона 065/960 27 95.

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине