Vesti
Završetak radova na akva-parku na Paliću krajem meseca
09.08.2023.

Novi rok za završetak radova na akva-parku na Paliću je kraj ovog meseca, najavio je danas predsednik Skupštine preduzeća Park Palić Ištvan Pastor. Uz završen akva-park, popločanje šetališta na obali, sređivanje vikend naselja i rekonstrukciju vodotornja, po njegovoj oceni, ovo će biti izuzetna goidna za Palić. 

1092_1.jpg

„Želim da vam kažem da je jedna stvar potpuno sigurna, da ću ja biti taj koji će završiti Akva-park u toku ovog meseca“ - poručio je Pastor novinarima.

Nakon još jednog probijenog roka za završetak najveće investicije na Paliću u poslednjoj deceniji, Ištvan Pastor najavljuje da će izvođači zbog toga plaćati penale, a da će do novog roka biti sproveden tehnički prijem objekta, jer su radovi završeni i u toku je probni rad sistema, i sklopljen ugovor sa operaterom koji će upravljati objektom koji je koncipiran tako da bude u funkciji tokom cele godine.

1092_2.jpg

„Očekujem da od septembra meseca Akva-park bude dodatna privlačna snaga koja će privlačiti ljude, koja će zadržati ljude, što će biti dobro ne samo za Palić, nego i za grad“- naglasio je Pastor.

Ovog leta na Paliću su u toku još dve investicije. Započeta je rekonstrukcija jednog od simbola Palića, njegovog Vodotornja, a u toku je i popločanje poslednje deonice turističkog sektora klinker opekom i postavljanje pripadajućeg urbanog mobilijara.

„Ako završimo Akva-park, ako završimo ove radove oko popločavanja, znate da smo radili dosta na uobličavanju peščane plaže, odnosno Vikend naselja, ako završimo Vodotoranj, onda mislim da će ova godina biti izuetna što se tiče razvoja Palića“- smatra Pastor.

Radovi na Vodotornju, vredni 21 milion dinara, trebaju biti okončani do kraja godine, a radovi na popločavanju, vredni 36 miliona, do kraja avgusta. Sredstva za sve navedne investicije obezbeđena su delom iz pokrajinskog, a delom iz republičkog budžeta.

Izvor: RTV

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine