Pišu o nama

04.06.2023.

Rušenje 12 devastiranih legalnih i nelegalnih objekata u Vikend naselju na Paliću počelo je u saradnji sa preduzećem "Park Palić" i privatnim vlasnicima.

1051_1.jpg

Direktorka preduzeća "Park Palić" Valerija Denč izjavila je da je ovo početak rešavanja višedecenijskih problema u vikend naselju.
"Kontaktirali smo sve privatne vlasnike koji imaju objekte u ovom naselju. Ostala su nam još 32 objekta gde nismo uspeli da dođemo do vlasnika, ali ćemo nastojati da pronađemo ljude koji imaju veze sa ovim objektima", rekla je ona.
Njihov cilj je, kako je navela, ne samo da sruše pomenute objekte, nego i da očiste vikend naselje kako bi ono postalo jedno od najlepših delova Palića.
 
Podsetila je da je prostor prema planu detaljne regulacije u vlasništvu Grada Subotice.
 
"Grad će imati veliku šansu da zaradi jer pripremamo placeve za dalju prodaju. Ovo je početak izgradnje novog Vikend naselja", istakla je Denč.
 
Za rušenje objekata iz pokrajinskih izvora obezbeđeno je ukupno 36 miliona dinara.

Izvor: 021.rs

04.06.2023.

 PALIĆ - U "Vikend naselju" na Paliću, gde su nekada bila odmarališta preduzeća i lepe privatne vikendice, trenutno ima oko 50 ruiniranih objekata. Danas je otpočelo njihovo rušenje kako bi ovaj prostor bio uređen i vraćen u funkciju turizma. video icon

Srušen je prvi od ruiniranih, nelegalno izgrađenih objekata u privatnom vlasništvu u "Vikend naselju" na Paliću, a ista sudbina čeka ovih dana ukupno 12 vikendica koje godinama unazad ruže ovo turističko naselje.

1052_1.jpg

Početak rušenja oronulih objekata upriličen je u prisustvu medija i pod budnim okom čelnika JP "Park Palić".

"Namera nam je da sve ono što je ruglo, sve ono što nema vlasnika, sve ono što se ne može dovesti u funkcionalno stanje - porušimo, uklonimo. Želimo da "Vikend naselje" dobije lepše obrise i ponovo postane prostor primeren turističkoj nameni", istakao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine JP "Park Palić".

1052_2.jpg

On je izjavio je da je u toku proces donošenja rešenja o rušenju za još četiri objekta, a Valerija Denč, direktorka JP "Park Palić", rekla je da predstoje razgovori sa vlasnicima još 32 objekta koji treba da budu uklonjeni.

"Naš cilj je da zaista očistimo "Vikend naselje" kako bi ovaj prostor pored "Peščane plaže" ponovo bio jedan od najlepših delova Palića u koje će hrliti zadovoljni turisti", istakla je Valerija Denč, direktorka JP "Park Palić".

Nakon rušenja oronulih objekata, placevi kojima gazduje grad biće uređeni i ponuđeni na prodaju, sa ciljem da budući vlasnici tu izgrade nove objekte koji će služiti za ukras Vikend naselja i vratiti mu ulogu uglednog turističkog mesta na obali jezera Palić.

Izvor: RTV

03.06.2023.

U Vikend naselju na Paliću je počelo rušenje 12 oronulih i devastiranih objekata koji se uklanjanju u saradnji sa preduzećem „Park Palić“ i privatnim vlasnicima legalnih ili nelegalnih objekata čiji izgled više decenija narušava izgled Palića.

Direktorka preduzeća „Park Palić“, Valerija Denč, izjavila je novinarima da je ovo početak rešavanja višedecenijskih problema u Vikend naselju.

1054_1.jpg
Rušenje nelegalnih objekata u Vikend naselju Palić, foto: Subotica.info (Nikola Tumbas)

„Kontaktirali smo sve privatne vlasnike koji imaju objekte u ovom naselju. Ostalo nam je još 32 objekta gde nismo uspeli da dođemo do vlasnika, ali ćemo nastojati da pronađemo ljude koji imaju veze sa ovim objektima“, rekla je.

Njihov cilj je, kako je navela, ne samo da sruše pomenute objekte, nego i da očiste Vikend naselje kako bi ono postalo jedno od najlepših delova Palića.

Valerija Denč je podsetila da je prostor prema planu detaljne regulacije u vlasništvu Grada Subotice.

„Grad će imati veliku šansu da zaradi jer pripremamo placeve za dalju prodaju. Ovo je početak izgradnje novog Vikend naselja“, istakla je Denč.

Za posao rušenja objekata, iz pokrajinskih izvora obezbeđeno je ukupno 36 miliona dinara.

Izvor: Magločistač

03.06.2023.

Juče je počelo uklanjanje oronulih i devastiranih objekata u Vikend naselju na Paliću.
Počelo uklanjanje devastiranih objekata u Vikend naselju

1055_1.jpg

U narednom periodu biće uklonjeno ukupno 12 bespravno sagrađenih objekata u Vikend naselju koje građani nazivaju palićki "Bejrut".

- U potpunosti smo se držali procedure i zakona i zahvaljujući tome je čitav ovaj proces bio poprilično složen. Odluci o uklanjanju objekata prethodilo je utvrđivanje činjenica od strane gradskih inspektora da se radi o objektima koji nisu za korišćenje, odnosno da ih nije moguće adaptirati, potom se utvrđivalo jesu li objekti sagrađeni u skladu sa zakonom, a Sekretarijat za građevinarstvo je utvrdio da su nezakonito izgrađeni i na kraju je ustanovljeno da nema pravnog osnova za legalizaciju ovih objekata - pojasnio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić"- U perspektivi, najverovatnije sličnu sudbinu doživeće još 4 objekta, ali pošto postupak nije u potpunosti okončan, sačekaćemo kako bismo 100 odsto bili sigurni da nikome ne kršimo nikakvo pravo.

1055_2.jpg

Iz preduzeća "Park Palić" poručuju da se uređenje Vikend naselja nastavlja i nakon uklanjanja devastiranih objekata.

- Ovo je kraj palićkog "Bejruta" i početak novog Vikend naselja. Placevi na kojima se nalaze objekti za rušenje biće očišćeni i uređeni. Oni su u vlasništvu Grada i predstavljaju pravo bogatstvo, pošto će biti pripremljeni za dalju prodaju, pa će Grad imati veliku šansu da zaradi - istakla je Valerija Denč, direktorka preduzeća "Park Palić".

Denč navodi da nisu uspeli da stupe u kontakt sa vlasnicima ukupno 32 objekta, te će u narednom periodu ponovo pokušati da ih kontaktiraju.

- Postoje i oronuli objekti koji su u privatnom vlasništvu, pa ponovo molim vlasnike da krenu u adaptaciju, jer je cilj da očistimo Vikend naselje i da ono postane jedan od najlepših delova Palića - zaključuje sagovornica.

Izvor: subotica.com

02.06.2023.

Preduzeće “Park Palić” u decembru prošle godine započelo je akciju sređivanja Vikend naselja na Paliću. Usledio je mukotrpan posao kontaktiranja vlasnika i provera da li su određeni objekti i nekretnine legalizovani, a sve u cilju kako bi se ovaj deo turističkog naselja, nakon više godina nebrige doveo u red.

1053_1.jpg

Nakon mnogo razgovora i utvrđivanja činjenica od strane inspektora grada Subotice da se radi o objektima koji su u takvom stanju da nisu za korišćenje, nemaju vlasnike i bespravno su podignuti, danas 02. juna započeto je sa rušenjem 12 objekata koji su ružili Vikend naselje zbog koga je ovaj deo Palića dobio i nazov palićki “Bejrut”.

1053_2.jpg

– Utvrđeno je da su ti objekti nezakonito sagrađeni, isto tako i ustanovljeno je da nema pravnog osnova za legalizaciju ovih objekata i na bazi toga je doneto rešenje od strane Sekretarijata za građevinarstvo da grad Subotica, odnosno investitor, a to je park Palić, može da pristupi uklanjanju ovih objekata. Moram da se zahvalim i Javnom pravobraniocu grada Subotice zbog toga što je bio veoma profesionalan i što je zajedno sa svima ostalima koji su bili učesnici u ovom procesu podpomagao relativno brzo obavljanje ovog procesa. – izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, uz dodatak da ista sudbina čeka još najverovatnije za četiri objekta, potrebno je samo da se proces ispitivanja legalnosti objekata do kraja završi.

1053_3.jpg

– Izuzetno sam radostan zbog toga što smo zajednički dokazali da ono što se decenijama činilo nemogućim, moguće je uraditi i to u roku od šest meseci ako se to želi i ako se upregnu svi oni koji oko toga imaju nekakav zadatak. Uspeli smo ovo uraditi na početku turističke sezone, uredićemo ovaj prostor kako bi Palić bio spreman da primi veliki broj turista koji očekujemo u predstojećim mesecima. – naglasio je Pastor.

1053_4.jpg

Za ovaj projekat, Vlada AP Vojvodine obezbedila je sredstva u visini od 36 miliona dinara.

– Ostalo je da dođemo do vlasnika još 32 objekta, počećemo ispočetka proces kako bih kontaktirali vlasnike svih objekata, ili ljude koji imaju veze sa vlasnicima. Cilj je da očistimo Vikend naselje pa molimo vlasnike oronulih objekata da obnove svoje nekretnine. Svi koje smo kontaktirali bili su oduševljeni i pozitivno sa reagovali na to da je neko konačno počeo da rešava situaciju. Nećemo stati dok ne budemo imali imali informacije o statusima svih objekata, a tu smo i da pomognemo svi vlasnicima i da na kraju zajedno rešimo problem. – istakla je Valerija Denč, direktor “Park Palić” d.o.o..

Foto: Pastor Ištvan/Facebook

Izvor:  Lova Lova

27.03.2023.

U prilogu video zapis sa prikazom radova na betoniranju podova, razvodu strujne mreže, podnog grejanja, termo izolacije, kanalizacionih radova, varenju cevi u sistemu vodoinstalacije kao i postavljanju keramike.

1046_1.jpg

Izvor: Subotica.Info

21.03.2023.

Preduzeće pruža i pomoć građanima u legalizaciji objekata koji su u privatnom vlasništvu.

Razlog za to je pripremanje vikend naselja za buduće investitore.

1031_1.jpg

"Prema evidenciji iz Katastra nepokretnosti i podataka, prikupljenih obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica. Od tog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno", navode u ovom preduzeću.

U saradnji sa javnim preduzećem "Palić-Ludaš" u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u ovom naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja.

Preduzeće "Park Palić" je do sada uradilo parcelaciju za 30 blokova, a uslovi za to su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor: 021.rs

21.03.2023.

U toku meseca februara i prvoj polovini marta preduzeće „Park Palić“ D.O.O. intenziviralo je sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću. Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica.

1029_1.jpg

Od navedenog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno. U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće „Park Palić“ kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata.

Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi. Pružanjem adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, preduzeće „Park Palić“ nastaviće da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja „Vikend naselja“.

U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP „Palić-Ludaš“, u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja. Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće „Park Palić“ u narednom periodu nastaviće i sa daljom parcelacijom novih pet blokova. Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor: RTV

19.03.2023.

U toku meseca februara i prvoj polovini marta preduzeće "Park Palić" D.O.O. intenziviralo je sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću.

Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica, navodi RTV.

Od navedenog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno. U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće "Park Palić" kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata.
Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi. Pružanjem adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, preduzeće "Park Palić" nastaviće da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja "Vikend naselja".

U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP "Palić-Ludaš", u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja. Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće "Park Palić" u narednom periodu nastaviće i sa daljom parcelacijom novih pet blokova. Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor:  B92

17.03.2023.

Preduzeće "Park Palić" ubrzano ruši i uklanja nelegalne i napuštene objekte u vikend naselju na Paliću i pruža pomoć građanima u legalizaciji objekata koji su u privatnom vlasništvu. Razlog za to je, kako se navodi, pripremanje vikend naselja za buduće investitore.

„Prema evidenciji iz Katastra nepokretnosti i podataka, prikupljenih obilaskom svih objekata na terenu, utvrdjeno je da se 195 objekata u vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica. Od tog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno“, navode u ovom preduzeću.

1032_1.jpg

U saradnji sa javnim preduzeććem „Palić-Ludaš“ u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u ovom naselju, proredjivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja.

Preduzeće „Park Palić“ je do sada uradilo parcelaciju za 30 blokova, a uslovi za to su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje odredjenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor:  N1

17.03.2023.

Preduzeće "Park Palić" ubrzano ruši i uklanja nelegalne i napuštene objekte u vikend naselju na Paliću i pruža pomoć građanima u legalizaciji objekata koji su u privatnom vlasništvu.

Razlog za to je pripremanje vikend naselja za buduće investitore.

1033_1.jpg

"Prema evidenciji iz Katastra nepokretnosti i podataka, prikupljenih obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica. Od tog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno", navode u ovom preduzeću.

U saradnji sa javnim preduzeććem "Palić-Ludaš" u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u ovom naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja.

Preduzeće "Park Palić" je do sada uradilo parcelaciju za 30 blokova, a uslovi za to su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor: Novi Magazin

17.03.2023.

U toku februara i prvoj polovini marta preduzeće „Park Palić“ je intenziviralo aktivnosti na uređenju Vikend naselja na Paliću.

Kako navode iz preduzeća, prema evidenciji Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica, od kojih je 28 objekata potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno.

1022_1.jpg

U sklopu sprovođenja projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, odnosno uklanjanja nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanja rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju, preduzeće „Park Palić“ je kontaktiralo sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u ovom naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarali su sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata.

“Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi”, navode iz preduzeća, dodajući da će zajedno sa vlasnicima i u predstojećem periodu nastaviti da pronalaze odgovarajuća rešenja s krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja Vikend naselja.

U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP „Palić-Ludaš“, u toku naredne nedelje počeće i akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja.

Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće „Park Palić“ u narednom periodu nastaviće i s daljom parcelacijom novih pet blokova.

Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor: Danas

17.03.2023.

PALIĆ –

U toku meseca februara i prvoj polovini marta preduzeće „Park Palić“ D.O.O. intenziviralo je sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću. Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica.

1023_1.jpg

Od navedenog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno. U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće „Park Palić“ kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata.

Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi. Pružanjem adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, preduzeće „Park Palić“ nastaviće da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja „Vikend naselja“.

U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP „Palić-Ludaš“, u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja. Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće „Park Palić“ u narednom periodu nastaviće i sa daljom parcelacijom novih pet blokova. Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor: Balkan TV

17.03.2023.

 PALIĆ -

U toku meseca februara i prvoj polovini marta preduzeće "Park Palić“ D.O.O. intenziviralo je sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću. Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica.

Od navedenog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno. U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće "Park Palić“ kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata.

1024_1.jpg

foto, park, palic
Izvor: Foto: Park Palić

Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi. Pružanjem adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, preduzeće "Park Palić“ nastaviće da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja "Vikend naselja“.

U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP "Palić-Ludaš“, u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja. Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće "Park Palić“ u narednom periodu nastaviće i sa daljom parcelacijom novih pet blokova. Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor:  RTV

17.03.2023.

U toku meseca februara i prvoj polovini marta preduzeće „Park Palić“ D.O.O. intenziviralo je sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću. Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica. Od navedenog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno. U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće „Park Palić“ kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata.

1025_1.jpg

Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi. Pružanjem adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa  statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, preduzeće „Park Palić“ nastaviće da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja „Vikend naselja“. U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP „Palić-Ludaš“, u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja.

1025_2.jpg

Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće „Park Palić“ u narednom periodu nastaviće i sa daljom parcelacijom novih pet blokova. Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

1025_3.jpg

Izvor:  Subotica.info

17.03.2023.

U toku februara i prvoj polovini marta „Park Palić“ je intenzivirao sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću, saopštili su iz ovog preduzeća.

Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica, od kojih je 28 potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno.

1026_1.jpg

„U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće ’Park Palić’ kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata“, napominju.

Zainteresovani građani su, dodaju, najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi.

„Pružanjem adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, preduzeće ’Park Palić’ nastaviće da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja Vikend naselja“, navodi se u saopštenju za javnost.

Tako će u toku naredne nedelje, a u saradnji sa JP „Palić-Ludaš“, početi akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja.

Takođe, na osnovu usvojenog PDR-a za Vikend naselje, „Park Palić“ će u narednom periodu nastaviti i sa daljom parcelacijom novih pet blokova.

„Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija“, navodi se na kraju.  

Izvor: Magločistač

17.03.2023.

U toku februara i prvoj polovini marta preduzeće „Park Palić“ D.O.O. intenziviralo je sprovođenje koraka koji za cilj imaju započeto uređenje Vikend naselja na Paliću.

1034_1.jpg

Prema evidenciji zasnovanoj na podacima Katastra nepokretnosti i podacima prikupljenim obilaskom svih objekata na terenu, utvrđeno je da se 195 objekata u Vikend naselju nalaze u privatnom vlasništvu, pravnih ili fizičkih lica. Od navedenog broja, 28 objekata je potpuno zapušteno, ruinirano ili napušteno. U sklopu sprovođenja Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću, preduzeće „Park Palić“ kontaktiralo je sa većinom privatnih lica ili preduzeća koji imaju objekte u Vikend naselju, a kroz direktne susrete i sastanke, kao i konsultacije telefonom i pisanim putem, razgovarano je sa više od 30 vlasnika nelegalnih, zapuštenih ili ruiniranih objekata. Tokom ovih konsultacija zainteresovani građani su najčešće postavljali pitanja vezana za to da li je objekat namenjen za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje, da li postoji mogućnost za legalizaciju objekata, kao i da li postoji mogućnost za otkup zemljišta na kojem se objekat nalazi.

Uz pomoć adekvatnih odgovora, stručnih saveta i sugestija u vezi sa statusom objekta, mogućnostima rekonstrukcije i mogućnostima legalizacije objekata, „Park Palić“ nastavlja da, zajedno sa vlasnicima, i u predstojećem periodu pronalazi odgovarajuća rešenja, sa krajnjim ciljem pravnog, urbanističkog, infrastrukturnog i svakog drugog uređenja „Vikend naselja“. U sklopu ovog cilja, u saradnji sa JP „Palić-Ludaš“, u toku naredne nedelje počeće akcija krčenja zaraslih površina u Vikend naselju, proređivanja i odnošenja šiblja i drugog rastinja. Na osnovu usvojenog Plana detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, preduzeće „Park Palić“ u narednom periodu nastavlja i sa daljom parcelacijom novih pet blokova.

Do sada je izvršena parcelacija za 30 blokova, a uslovi za parcelaciju su brisanje nepostojećih objekata iz Katastra nepokretnosti, kao i uklanjanje određenih objekata koji se nalaze van regulacionih linija.

Izvor:  Lova Lova

10.03.2023.

Akva park na Paliću polako dobija svoj finalni izgled. Radovi koji obuhvataju unutrašnji i spoljašni deo, odvijaju se gotovo svakodnevno od januara, a planirani rok za završetak je 31. maj. Iz uprave preduzeća “Park Palić” kažu da bi svoja vrata za posetioce kompleks trebalo da otvori do početka kupališne sezone.

Iz nadležnog preduzeća kažu da je u toku postavljanje kanalizacionih cevovoda, šahtova za prikupljanje atmosferskih voda, a radi se i na uređenju parking zone u okviru kompleksa, koji će imati preko šezdeset parking mesta za automobile, dva za autobuse i tri za manje kombi prevoze. Kada je reč o unutrašnjosti objekta, u toku je postavljanje podnog grejanja, popločavanje na pojedinim mestima, izlivanje košuljice, elektro-radovi, kao i radovi na bazenima.

Pored toga, postavljena je i trafo stanica, a kako Denč navodi krajnji rok za završetak građevinskih radova je 31. maj.

U spoljašnjem delu kompleksa nalaziće se veliki i relaks bazen sa masažerima, dečji bazeni sa toboganima, bazen sa termalnom vodom, dok će unutar objekta biti bazen koji će moći da se koristi zimi i leti, zatim manji bazen za masažerima, kao i dečji i relaks bazen.

Izvor: Yueco

27.01.2023.

Preduzeće „Park Palić“ saopštilo je da su toku brojne aktivnosti u vezi sa sprovođenjem najavljenog i započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, koji podrazumeva uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

1006_1.jpg

Kako su naveli, tokom decembra prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i, na osnovu utvrđenog stanja na terenu, napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

“Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih”, navode iz preduzeća “Park Palić”.

Osim toga, preduzeće je pokrenulo i postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu.

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu države je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Iz preduzeća “Park Palić” dodaju da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Zainteresovani građani sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini, mogu da dobiju u prostorijama preduzeća na adresi Kanjiški put 17a, putem imejla zsolt.keiper@park-palic.rs ili pozivom na brojeve telefona 024/602-780 i 065/960-27-94 radnim danima od 7 do 15 časova. Kontakt osoba je Žolt Keiper.

Iz preduzeća poručuju da će status objekta proveriti u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje.

Izvor: Danas

27.01.2023.

SUBOTICA/PALIĆ – Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. obaveštava javnost da su u toku brojne aktivnosti vezane za sproveđenje najavljenog i započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

U toku decembra meseca prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

1007_1.jpg

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću. Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih.

Preduzeće „Park Palić“ pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu. Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Obaveštavamo javnost i da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Podsećamo zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću „Park Palić“. Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, Palić, ili putem mejl adrese: zsolt.keiper@park-palic.rs.

Od ponedeljka do petka, u periodu od 7 do 15 časova, građani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 024 602 780 i 065 960 2794. Kontakt osoba je Zsolt Keiper. Status objekta proverićemo u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje.

Izvor: Vojvodina uživo

 

 

26.01.2023.

Preduzeće „Park Palić“ obaveštava javnost da su u toku brojne aktivnosti koje se odnose na projekat uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

U decembru i januaru su nadležni obišli sve objekte u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja je napravljen registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze. Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje. Od Službe za građevinarstvo Gradske uprave zatražene su i dobijene informacije u vezi sa nelegalnim objektima na ovom području, te je utvrđeno da li je pokrenut postupak za njihovu legalizaciju. Preduzeće „Park Palić“ je pokrenulo postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu. Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

1008_1.jpg

U toku je i  kontaktiranje privatnih ili pravnih lica - vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju. Iz „Park Palića” podsećaju zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću. Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, putem mejla zsolt.keiper@park-palic.rs, ili telefonom na brojeve 024/602 780 i 065/960 2794, od ponedeljka do petka od 7 do 15 časova.  

Izvor: RTV Subotica

26.01.2023.

 PALIĆ - Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. obaveštava da su u toku brojne aktivnosti vezane za sproveđenje započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

U toku decembra meseca prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

1009_1.jpg

palić, oronule, kuće
Izvor: DOO "Park Palić"/ foto: Dinovizija

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih.

Preduzeće „Park Palić“ pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu.

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

1009_2.jpg

palić, oronule, kuće,
Izvor: DOO "Park Palić"/ foto: Dinovizija

Obaveštavamo javnost i da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Podsećamo zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću „Park Palić“.

Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, Palić, ili putem mejl adrese: zsolt.keiper@park-palic.rs.

Od ponedeljka do petka, u periodu od 7 do 15 časova, građani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 024 602 780 i 065 960 2794.

Kontakt osoba je Zsolt Keiper.

1009_3.jpg

palić, kuće, oronule
Izvor: DOO "Park Palić"/ foto: Dinovizija

Status objekta proverićemo u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Vojvodine

26.01.2023.

Nastavak aktivnosti na uređenju Vikend naselja na Paliću PALIĆ, 26. januar 2023. godine – Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. obaveštava javnost da su u toku brojne aktivnosti vezane za sproveđenje najavljenog i započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

U toku decembra meseca prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću. Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih.

Preduzeće „Park Palić“ pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu. Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Obaveštavamo javnost i da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Podsećamo zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću „Park Palić“. Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, Palić, ili putem mejl adrese:
zsolt.keiper@park-palic.rs.

1010_1.jpg

Od ponedeljka do petka, u periodu od 7 do 15 časova, građani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 024 602 780 i 065 960 2794. Kontakt osoba je Zsolt Keiper.

Status objekta proverićemo u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje.

Izvor: subotica.info

26.01.2023.

Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. obaveštava javnost da su u toku brojne aktivnosti vezane za sproveđenje projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini u Vikend naselju na Paliću, a koje se odnose na uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata.

“U toku decembra meseca prošle i januara ove godine izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze. Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću. Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih”, navodi se u saopštenju za javnost.

1011_1.jpg

Preduzeće „Park Palić“ je pokrenulo postupak za brisanje 19 objekata u vlasništvu Republike Srbije iz Katastra nepokretnosti, koji su već srušeni u prethodnom period, dok je proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata u republičkom vlasništvu u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Paralelno, u toku je i kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, bilo da su u pitanju privatna lica ili preduzeća.

“Podsećamo zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću ‘Park Palić’. Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, Palić, ili putem mejl adrese: zsolt.keiper@park-palic.rs”, napominju iz ovog preduzeća.

Izvor: Magločistač

12.12.2022.

Uklanjanje oronulih, nebezbednih i nelegalnih objekata, legalizacija objekata u dobrom stanju, te preparcelizacija, posao je koji preduzeće “Park Palić” planira da realizuje u naredne dve godine i time stane na kraj dugogodišnjem problemu zapuštenosti Vikend naselja na Paliću, koje se zbog svog izgleda još popularno naziva “Bejrut” .

1017_1.jpg

Prema rečima Ištvana Pastora, predsednika Skupštine preduzeća “Park Palić”, uređenje Vikend naselja je jedan od najkrupnijih investicionih poduhvata, bez kojeg nema mogućnosti za razvoj turizma na Paliću.

“Vikend naselje u ovom momentu raspolaže sa negde oko 380 objekata i najveći deo tih objekata je urbanistički i građevinski u redu. Međutim, ima jako puno objekata kod kojih ima niz otvorenih pitanja i što se tiče njihovog pravnog, urbanističkog i fizičkog statusa”, kaže Pastor.

Kako objašnjava, to se ne odnosi samo na one objekte koji su bili u vlasništvu firmi, a koje danas više ne postoje ili su u stečaju, već i na druge objekte, zbog čega je potrebno sve sagledati i utvrdi u kakvom su stanju.

On je podsetio i da je Plan detaljne regulacije (PDR) za Vikend naselje usvojen još 2010. godine, a da se od tada niko nije upustio u rešavanje ovog problema “zbog toga što je to očigledno jedan složen i veoma težak posao”.

1017_2.jpg

“Ali mislimo da bez toga nema mogućnosti razvoja Palića. Nema ambijenta koji će dodatno dovlačiti ljude i dizati rejting Paliću. Iz tog razloga želimo da se u ovaj posao upustimo, ne da bi stvarali konfliktnu situaciju, nego da bi pravili situaciju u kojoj ćemo biti partneri jedni drugima, iz koje ćemo pronalaziti rešenja koja će značiti konstataciju onoga što je legalno i povlačenje svih onih poteza gde je potrebno da se otkloni ono što nije legalno ili ono što ne može da opstane”, objašnjava Pastor.

Za otpočinjanje ovog, kako kaže “Sizifovog posla”, u koji su uključene i sve nadležne institucije, Pokrajinska vlada je obezbedila 36,5 miliona dinara, a prvi korak biće prikupljanje dokumentacije za uklanjanje objekata kod kojih je s pravne strane sve “čisto”, odnosno gde ne postoje nikakve nedoumice, ističe Valerija Denč, direktorka preduzeća “Park Palić”.

“Uglavnom su za rušenje objekti koji nisu predviđeni u PDR-u. Tih objekata je 51 komad. Tamo imamo i u dobrom, boljem stanju objekata, ali uglavnom su ruševine u pitanju. Naš prvi korak će biti da obavestimo o informaciji koju imamo vlasnike ili zadnje korisnike koji su tamo živeli ili bili prisutni ili imamo podatke o njima”, kaže Denč.

Ono što takođe navodi kao problem, jeste da je oko dvadesetak objekata evidentirano u Katastru, dok na licu mesta ne postoje, a da je za 102 objekta utvrđeno da su u dobrom stanju, ali ih treba legalizovati.

“Stojimo na raspolaganju da nađemo zajedničko rešenje. Ako je vlasnik objekta godinama koristio parcelu, a nije imao pravo za to, ili objekat postoji godinama ili žive u tim objektima, da ne misle da mi sad idemo i rušimo sve pred sobom, nego ćemo zajednički da nađemo takvo rešenje koje će doneti lepe stvari Paliću, turizmu i Subotici”, ističe Denč, dodajući da u Vikend naselju ima dosta porodica koje tamo žive tokom cele godine, a kojima će preduzeće izaći u susret i pomoći oko legalizacije objekata.

“Takve objekte nismo planirali uopšte da rušimo, gde žive ljudi. To je bitno. Ono što je planirano i treba da bude svima nama u cilju da se nađe rešenje. Nećemo nikoga staviti na ulicu, to nije naš cilj”, podvlači Denč.
Počinje sređivanje Vikend naselja na Paliću, u planu uklanjanje 51 objekta 2
Foto: J. Patarčić/Danas

U narednim danima će na adrese svih 380 vlasnika objekata stići i pismo od direktorke “Park Palića”, u kojem će biti naznačen broj telefona osobe koja će im biti na raspolaganju za sva pitanja.

Takođe, preduzeće mogu da kontaktiraju i putem imejla, ali i da dođu lično u prostorije “Park Palića”.

“Ukoliko kod nas dođe vlasnik kome je u redu dokumentacija sa parcelom, znači u njegovom je vlasništvu, ima građevinsku dozvolu, ima izgrađenu kuću koja je pristojnog karaktera i želi da kupi okućnicu, onda ćemo mu pomoći u tome koji su koraci gde bi mogao da kupi, naravno uz saglasnost PDR-a. U slučaju da negde postoji mogućnost ili zahtev od strane vlasnika da želi, lepa je kuća, sve je u redu sa time, ali u PDR-u nije tako ucrtano i ne smeta, ako treba, onda ćemo da tražimo, ne zbog jednog projekta, ali za više takvih projekata ili zahteva ćemo ići u pravcu da se izmeni PDR. To je u krajnjim slučajevima, jer nećemo da rušimo kuću jer u PDR-u nije previđeno, a tamo žive ljudi i ne želimo nikome zlo. Zato kažem da smo otvoreni i svi koji žive tamo ili koji imaju bilo šta u vlasništvu u Vikend naselju da dođu da zajedno nađemo rešenje”, poručuje Valerija Denč.

Krajni cilj sređivanja Vikend naselja jeste da se pripremi teren za buduće investicije, jer iz godine u godinu raste broj domaćih i stranih posetilaca na Paliću, što naši sagovornici očekuju da će se povećati završetkom izgradnje i puštanjem u rad akva parka sa spa centrom.

“Ovo nije politički poduhvat, ovo je jedan urbanističko, turističko i civilizacijski poduhvat. On nema veze sa stranačkom politikom, ovo je gazdovanje imovinom koja je u vlasništvu grada, kojim sada gazduje ‘Park Palić’. Potpuno sam siguran da, ako se ovo pitanje krene rešavati, otvaraće se prostori u kojima će se pojavljivati novi investitori. Naprosto će situacija morati da se promeni, jer Palić mora da liči na turističku destinaciju koja je turistička destinacija prve kategorije i spada u šest takvih u Srbiji. Ne može ovako da ostane”, zaključuje Ištvan Pastor.

    Završetak radova na akva parku 31. maja 2023. godine, izbor operatera krucijalno pitanje

    Direktorka preduzeća “Park Palić” Valerija Denč i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić potpisali su juče u Beogradu ugovor o dodeli 480 miliona dinara za završetak radova na izgradnji spa centra sa akva parkom na Paliću.

    Prema njenim rečima, sredstva bi u narednim danima trebalo da budu prebačena, a ceo posao završen do 31. maja 2023. godine.

    “Mi smo iskoristili odluku Vlade za dobijanje sredstava, gde su tačno naveli iznos i poziciju sredstava, da popišemo ugovor sa firmom koja je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci, zbog poštovanja zakonskih rokova. Radovi već teku lepo, potpisan je i ugovor sa izvođačem za izgradnju parking prostora na akva parku i oni 12. decembra ulaze u samu izgradnju tog dela”, kaže Valerija Denč.

    Međutim, kako ističe Ištvan Pastor, jedno od krucijalnih pitanja jeste izbor operatera ovog ogromnog kompleksa, koji će raspolagati sa četiri bazena, osam velikih i dva dečija tobogana, spa i velnes sadržajima, nekoliko sauna, hamamom, kao i restoranom sa lokalnim specijalitetima.

    “Možemo sagraditi akva park, ali je pitanje ko će to da drži u funkciji, ko će da vodi račina o tome da tu sve bude kako treba. To je jedan dodatni zadatak koji Grad treba da obavi, budući da je akva park praktično u vlasništvu Grada. Mi mislimo da bi trebalo raspisati javni poziv i odabrati nekoga ko se s tim profesionalno zna baviti. Ne mislimo da to može da bude ‘Park Palić’, ne mislimo da to može da bude javno preduzeće za sportske objekte, već mislimo da treba da odaberemo profesionalnog operatera koji je bitan zbog toga da nivo usluge koja će se tu pružati, bude takav kakav će privlačiti turiste”, poručije Ištvan Pastor.

Izvor: Danas

07.12.2022.

Preduzeće “Park Palić” pokrenulo je projekat uređenja Vikend naselja na Paliću. U naredne dve godine u planu je da se reše sve urbanističko – katastarske procedure, kako bi se ovaj prostor koji već dugo godina stoji neuređen, pretvorio u pogodno tlo za buduće investitore i razvoj turističkih potencijala Palića. Na prostoru nekadašnjeg velikog odmarališta trenutno se nalazi 380 objekata i 433 parcele, a od ukupnog broja 51 objekat nije obuhvaćen Planom detaljne regulacije. Jedan deo njih se nalazi u dobrom stanju, međutim većina objekata će biti srušena.

1015_1.jpg

Predsednik Skupštine ovog preduzeća Ištvan Pastor, istakao je da je uređenje i sređivanje Vikend naselja jedan je od najkrupnijih investicionih poduhvata, bez kojeg nema mogućnosti za razvoj turizma, koji kako je naglasio, ne znači samo izgradnju novih objekata, nego istovremeno podrazumeva “pravljenje reda u zadnjoj bašti”, jer postoji velikim broj onih kod kojih ima niz otvorenih pitanja što se tiče pravnog, urbanističkog, ali i fizičkog statusa.

1015_2.jpg

“To se ne odnosi samo na one objekte koji su bili u vlasništvu firmi koje više ne postoje, ili su u stečaju kao što je recimo “29. Novembar” ili neke druge firme koje su na Paliću imale svoje objekte. Sve to treba sagledati i videti u kakvom je stanju, ali moram da kažem da je ovo Sizifov posao. Ovaj problem je prisutan dugi niz godina, iako je Plan detaljne regulacije za Vikend naselje od strane Skupštine grada usvojen još 2010. godine. Niko se za 12 godina nije upustio da se bavi ovim, pošto je očigledno jedan težak posao, ali mislimo da bez toga nema mogućnosti razvoja Palića, ni ambijenta koji će dodatno dovlačiti ljude i koji će dizati rejting i iz tog razoga želimo da se u ovaj posao upustimo, ne da bi stvarali konfliktnu situaciju, nego da bi pravili situaciju u kojoj ćemo biti partneri jedni drugima i iz kojeg ćemo pronalaziti rešenja koja će značiti konstataciju onoga što je legalno iIi povlačenje svih onih poteza gde je potrebno da se otkloni ono što ne može da opstane”. Pastor je napomenuo da preduzeće “Park Palić” ovaj posao radi u saradnji sa svim ostalim relevantnim institucijama, za čiju realizaciju je Pokrajinska vlada obezbedila 36,5 miliona dinara. “Neophodna je jedna značajna ekipa koja će se baviti sa ovim, a potrebna su i značajna sredstva za realizaciju ovog projekta. Ovo je zajednički interes svih nas da stvorimo jedan ambijent u kojem niko ovaj potez neće doživeti negativno, već kao jedan napor da se reši nešto kako to ne bi postalo i ostalo deo naše svakodnevice”, dodao je on.

U narednim danima na adrese vlasnika objekata biće poslato pismo od strane Park Palić-a, a svi oni moći će da dobiju odgovore na sva pitanja vezano za njihove objekte lično u prostorijama ovog preduzeća ili putem mejla i telefona.

“Ljudi treba da znaju da smo mi na raspolaganju i da ovo treba da bude naš zajednički projekat. Ono što je nama jako važno je da imamo potpunu podršku Gradske uprave, jer bez Katastra i Sekretarijata za građevinarstvo i inspekcije mi ne možemo ništa. U nekim momentima će sigurno biti teže, ali najbitnije je da svi koji će biti uključeni ili će imati ili imaju problem, samo još godinama nisu krenuli da ga rešavaju, imaju sigurnost, jer će sve biti javno i mi smo tu da pomognemo i želimo da nađemo zajedničko rešenje. Ukoliko je na primer vlasnik objekta godinama koristio parcelu, a nije imao pravo na to, da ne misli da mi sada idemo i rušimo sve pred sobom, nego želimo da zajedno pronađemo rešenje koje će doprineti lepim stvarima na Paliću i turizmu Grada Subotice. Postoji drugi problem sa Katastrom, jer ima 27 objekata gde na licu mesta ne postoji objekat, a prema nacrtu on postoji, a kako bi Grad imao mogućnsot prodaje tih parcela, ti koraci se moraju sprovesti kako bi sve bilo čisto i pripremljeno za dolazak budućih investitora. Ljudi sve više posećuju Palić, završetkom Akva parka imaćemo sve više posetilaca, a trenutno Vikend naselje predstavlja jedan ružan i neuređen prostor”, istakla je Valerija Denč, direktorica preduzeća “Park Palić”.

1015_3.jpg

Prvi korak u uređenju Vikend naselja biće naručivanje tehničke dokumentacije za rušenje objekata, a paralelno će se vršiti niz aktivnosti pribavljanja dozvola i dokumentacije sa Građevinskom inspekcijom i Sekretarijatom za građevinarstvo, dok će se imovinsko – pravni odnosi uređivati sa pravobranilaštvom i drugim relevantnim institucijama. Sve aktivnosti ovog projekta biće usaglašene sa potrebama Plana detaljne regulacije.

Izvor: Subotica Danas

07.12.2022.

Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade od 36 i po miliona dinara, prema planovima, vikend naselje na Paliću će u naredne dve godine biti u potpunosti urećeno. O tome su, na konferenciji za novinare govorili Ištvan Pastor i Valerija Denč.

Vikend naselje na Paliću, čiji je plan detaljne regulacije Skupština grada usvojila još 2010.godine, nalazi se već odavno u veoma lošem, ali sve do sada nije napravljen nikakav konkretan iskorak u rešavanju te situacije. Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, ovaj deo Palića sada može biti obnovljen.

1016_1.jpg

Ištvan Pastor je istakao da je uređenje vikend naselja jedna od najvećih i najznačajnijih investicija u pogledu razvoja turizma na Paliću. Mnogi objekti i vikendice su sada već propale, a i njihov urbanistički, pravni i vlasnički status je takođe nerešen, dodao je predsednik Skupštine preduzeća Park Palić. Među njima su i vikendice nekadašnjih sindikata subotičkih preduzeća. Pokrajinska vlada je sada obezbedila finansijska sredstva za izradu projektne dokumentacije za objekte koji čekaju na rušenje, a i za finansiranje samog posla rušenja. Ovaj projekat može da se završi za dve godine.

1016_2.jpg

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća Park Palić: „Postoji jedan deo objekata koji su, građevinski i fizički, u takvom stanju da ne mogu da ostanu onakvi kakvi se mogu vide u ovom trenutku. To se nalazi na 50 metara od obale Palića, i ako razmišljemo u tom pravcu da i naredne godine želimo da povećamo broj posetilaca na Paliću za 30 odsto, kao što se je to bilo ove godine, onda je sasvim izvesno da ne treba samo obezbediti nove sadržaje, već se i postojeće okruženje treba napravit takvim da ono bude dostojno Palića.”

1016_3.jpg

Narednih dana će preduzeće Park Palić pismenim putem obavestiti sve vlasnike da će taj proces biti pokrenut, i za sve zainteresovane će obezbediti stalno telefonsko dežurstvo, rekao je Ištvan Pastor. Za ovaj projekat je preduzeće Park Palić dobilo punu podršku Gradske uprave u Subotici i nadležnih inspekcija, rekla je Valerija Denč. Na osnovu važećeg, delimičnog plana detaljne regulacije, uređenjem vikend naselja je obuhvaćeno više od 300 objekata i oko 430 parcela, dodao je direktorica preduzeća Park Palić. U katastru nepokretnosti je upisano i 27 nepostojećih objekata. Problem dodatno otežava i činjenica da se većina napuštenih, oronulih vikendica nalazi duž peščane plaže, koja se smatra turističkom atrakcijom. 102 objekta se nalazi u dobrom stanju, ali se oni moraju legalizovati, jer većina vikendica nije uknjižena. U oronulom stanju se nalazi 51 objekat, i njih čeka rušenje.

1016_4.jpg

Valeria Dencs, direktorica, preduzeće Park Palić: „Većina vikendica su objekti koji nemaju vlasnika, parcela već pripada gradu, ali ne možemo identifikovati vlasništvo nad objektom. Nije samo to jedna od ključnih tema ovog projekta, već i to da se napravi jedna veoma lepa stvar za Palić, da se osmisli jedan uređeni deo i da se ta ideja sprovede u delo. Da, bolan deo predstavlja rušenje, ali je mislim da ako u naredne dve godine uspemo da napravimo red u vikend naselju, red koji može da privuče investitore, to će biti mnogo veći rezultat od toga da moramo da srušimo 51 objekat.”

Na samoj konferenciji za novinare je najavljeno i to da će rebalansom republičkog budžeta biti obezbeđeno 480 miliona dinara za završetak radova na izgradnji akva parka na Paliću. Ugovor će biti potpisan u četvrtak u Ministarstvu turizma Republike Srbije. Radovi bi tako mogli biti završeni do 31. maja 2023. godine. Za budućeg upravljača akva parka na Paliću će najverovatnije biti raspisan konkurs za javnu nabavku.

Izvor: Pannon RTV

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine