News
The Norwegian delegation visited Subotica and Palic
03.20.2019.

High officials and delegations of the Norwegian Norland region visited on March 19th, Subotica and Palic, discussing potential future cooperation, as well as the tourist and economic capacities of Subotica and Palic.

Hosts in front of City of Subotica, Srdjan Samardzic, member of the City Council in charge of economy and tourism, Istvan Pastor, President of the Assembly of AP Vojvodina, after visiting the Synagogue, City Hall and other sights of Subotica, went to Palic, together with CEO „Park Palic“ Ltd, Nebojsa Darabos, who presented the pearl of Vojvodina, congress center Grand terrace, and the construction site of the future Spa Center in Palic.

566_1.jpg

Приликом обиласка, Небојша Дарабош нагласио је да је Палић као туристичка дестинација дуго био занемариван, али да је тај период иза нас и да су коначно и Влада Републике Србије и Покрајина Војводине и свакако Град Суботица препознали потенцијале Палића о чему сведочи преко 200 милиона динара улагања у инфраструктурне пројекте у последње две године. Осврћући се на богату и занимљиву историју Палића, Дарабош је госте спровео кроз Велику терасу, импозантно здање које датира из 1912. године наглашавајући да ће се у будуће доста радити на потенцијалима конгресног туризма на Палићу. Председница Скупштине Норланда Соња Стин са својом делегацијом упутила се на градилиште будућег спа центра где су Небојша Дарабош и Иштван Пастор представили концепт пројекта и његове потенцијале, стављајући акценат да су у овом случају држава, покрајина и град Суботица повукли одлучујући потез и преузели улогу инвеститора у овај стратешки значајан пројекат, како би се и на тај начин показало да је Палић један од приоритета развоја туризма на нивоу Републике Србије, те да је ово само један корак у развоју овог сегмента туризма на Палићу. У наредном периоду очекују се и значајни приватни инвеститори који ће улагањем приватног капитала у смештајне и велнес капацитете подићи Палић као туристички центар високе категорије. Чланови делегације изразили су задовољство виђеним и нагласили да је у одређеним ситуацијама у њиховој земљи држава развијала дестинације на сличан начин. Соња Стин захвалила се на гостопримству сматрајући посету веома продуктивном наглашавајући да Војводина има доста сличности са покрајином из које они долазе и да ће се свакако ова посета завршити и уобличити и неким заједничким пројектима.      

566_2.jpg

566_3.jpg

566_4.jpg

566_5.jpg

566_6.jpg

566_7.jpg

 

About Park Palic

There are infrastructurally fully equipped locations at the disposal of the investors

Invest with style

The settlement’s development strategy is defined by the Tourist Complex Development Project Master Plan.

Assembly membersj

Assembly members Park Palic

Public cometitions and listings

Company with limited liability for managing the development of the tourist area "Park Palić", Palić

Picture Gallery

Purposely utilize government property in order to valorise tourist resources

Park Palic Ltd

Defining contractual relations with the selected partner

Recent Photos

Lake Palic is the gem of Vojvoddina