Rólunk írták
Megújul a palicsi üdülőtelep, május végéig befejeződhet az aquapark építése
2022.12.07.

 A tartományi kormány 36 és fél millió dináros támogatásának köszönhetően a tervek szerint az elkövetkező két évben rendbe teszik a palicsi üdülőtelepet, erről számolt be sajtótájékoztatón Pásztor István és Dencs Valéria.

Rossz állapotban van a palicsi üdülőtelep, amelynek rendezési tervét még 2010-ben fogadta el az akkori Városi Képviselő-testület, de mindeddig semmi konkrét előrelépés nem történt. Most a tartományi kormány támogatásának köszönhetően megújulhat Palics ezen része.

1016_1.jpg

Az egyik legnagyobb és legjelentősebb befektetés a palicsi turizmus fejlesztése szempontjából az üdülőtelep rendezése, mondta Pásztor István. Nagyon sok épület, nyaraló mára már lepusztult, és urbanisztikai, jogi és tulajdonjogi státusza is rendezetlen, tette hozzá a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke. Ezek közt egykori vállalati szakszervezeti nyaralók is vannak. A tartományi kormány most anyagi eszközöket biztosított a bontásra váró épületek projektdokumentációjának elkészítésére és magára a bontási munkálatokra is. A projekt két év alatt valósulhat meg.

1016_2.jpg

Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke: „Van egy része az objektumoknak, amik építészetileg, fizikai értelemben olyan állapotban vannak, hogy nem maradhatnak így, ahogy ebben a pillanatban láthatók. Ez a Palics partjától 50 méterre van, és ha abban gondolkodunk, hogy jövőre is 30 százalékkal növelni szeretnénk a Palicsra látogatók számát, mint ahogy az az idén is megtörtént, akkor egészen biztos, hogy nemcsak új tartalmakat kell létrehozni, hanem a meglévő környezetet kell olyanná tenni, hogy az méltó legyen Palicshoz.”

1016_3.jpg

A Palics Park Kft. az elkövetkező napokban levélben fogja értesíteni az összes tulajdonost, hogy ez a folyamat el fog indulni, és állandó telefonos ügyelet biztosítanak az érintettek számára, mondta Pásztor István. A projekthez a Palics Park Kft. teljes támogatást kapott Szabadka Város Közigazgatási Hivatalától és az illetékes felügyelőségektől, mondta Dencs Valéria. Több mint 300 objektumot és mintegy 430 parcellát érint a palicsi üdülőtelep rendezése az aktuális, részleges tereprendezési terv alapján, tette hozzá a Palics Park Kft. igazgatója. 27 nem létező épület is be van jegyezve a kataszteri hivatalban. A gondot tetézi, hogy az elhagyott, omladozó nyaralók java része a turisztikai attrakciónak számító homokos strand mentén van. 102 épület jó állapotban van, de legalizálni kell őket, hiszen a nyaralók nagyobb része nincs bejegyezve. 51 épület van romos állapotban, amelyek bontásra várnak.

1016_4.jpg

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Nagy részük olyan épület, amelynek nincs tulajdonosa, már a városé a parcella, de az épületet nem tudjuk beazonosítani tulajdonjogi részben, hogy kié. Ennek a projektnek nem csak ez az egyik sarkalatos témája, hanem az, hogy egy nagyon szép dolgot készítsünk Palicsnak, egy rendezett részt álmodjunk meg, és kivitelezzünk. Igen, egy fájdalmas rész ez is, a bontás, de szerintem, ha az elkövetkező két éven belül sikerül olyan rendet teremtenünk az üdülőtelepen, amely befektetőket tud vonzani, ez sokkal nagyobb eredmény lesz, mint az, hogy le kell bontanunk 51 épületet.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy 480 millió dinárt biztosítanak a palicsi Aquapark építési munkálatainak befejezésére a köztársasági költségvetés átütemezésével. A szerződést csütörtökön írják alá a köztársasági idegenforgalmi minisztériumban. A munkálatok 2023. május 31-éig befejeződhetnek. A palicsi Aquapark jövőbeni üzemeltetőjére valószínűleg közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Forrás: Pannon RTV

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme