Rólunk írták

2023.12.04.

Mikulások lepték el a Palicsi-tó partját. A hagyományos Mikulásfutásnak mintegy háromezer résztvevője volt.

A sportrendezvény legfiatalabb tagja pedig egy mindössze egy hónapos baba volt, a legidősebb pedig 83 éves. Az eseményen három gyermekkerékpárt is kisorsoltak, de díjazták a legkreatívabb Mikulásjelmezt is. 

1114_1.jpg

Hatalmas tömeg gyűlt össze Palicson vasárnap délelőtt, piros sapkás gyerekek és felnőttek készülődtek a rajthoz. Volt, aki teljes Mikulás jelmezt is öltött, és még maga a Mikulás is ellátogatott a sportrendezvényre. 

Ez egy igazi családi program. Vannak, akik már több éve visszatérő résztvevők.  

Szalma Dóra, Szabadka: „Szerintem könnyen teljesíthető, mert nem kell futni. Elég, hogyha kicsit sétálunk az ismerősökkel barátokkal, családtagunkkal. Elég, ha veszünk egy Mikulássapkát, vagy egy kis rénszarvas díszt, hogy meghozzuk az ünnep hangulatát, a karácsony hangulatát.”  

A futóknak két kilométeres távot kellett megtenniük, amit igen gyorsan teljesítettek is. A rendezvény azonban nem verseny jellegű, így nem voltak helyezettek. Minden befutó érmet szerzett. Az egészen fiatal gyerekek is teljesítették a távot, szüleikkel együtt.  

Varga László, Szabadka: „Nem volt túl nehéz, de eléggé kifáradtunk. Elég jól bírta az iramot, végig futottuk szinte.” 

A rendezvény 24 évvel ezelőtt indult el, akkor még csak néhány résztvevővel. Mára pedig több ezren érkeznek a Palicsi-tó partjára. 

Jánosi Elvira, szervező: „24 évvel ezelőtt, pont Mikulás napján edzést tartottam hét gyerkőccel és akkor, hogy valamilyen módon mégis megemlékezzünk arról, hogy ez a Mikulás napja, mikor beértek a célba edzés után, kaptak egy-egy kis csoki Mikulást és innen jött az ötlet, megkérdezték, hogy jövőre is futunk Mikulás napon? Következő évben már dupla annyian voltak és évről évre duplázódott a számuk, nagyon nagy az érdeklődés. Ma is valószínűleg mintegy háromezer résztvevő körül van.”

Az esemény felhívja a figyelmet a sportolás és a szabad levegőn való tartózkodás fontosságára is.  

Kónya Róbert, tartományi parlamenti képviselőjelölt, VMSZ: „Egyrészt ez egy családi nap, úgy gondolom. A szülők a gyerekekkel el tudnak egy kellemes délelőttöt tölteni, az idő ma velünk van. Ez mellett bízom abban, hogy néhány gyerek esetleg kedvet kap a rendszeres futáshoz, a mai nappal, és aztán jövőre talán majd rendszeresen elkezd sportolni. A mai világban a fiatalok picit többet ülnek a számítógép előtt, mint amennyit a sporttal, vagy a szabad levegőn töltenek. mindez mellett úgy gondolom, hogy fontos a szervezők részére is, hogy megerősítést nyernek, hogy rengetegen eljönnek a rendezvényre, tartalmas rendezvény van, szülők gyerekekkel kijönnek és gyakorlatilag évről évre egy ismétlődő, hagyománytisztelő rendezvény van itt megszervezve, nem mellékesen nekik ezzel rengeteg munkájuk van és ezzel valahogy a közösséget építik, ami rendkívül fontos szerintem.”

Hasonló rendezvény lesz hamarosan Magyarkanizsán is. December 8-án a Vigadónál várják az érdeklődőket a Mikulásfutásra 17.45-től. A legkreatívabb jelmezt viselő résztvevő pedig értékes ajándékban részesül majd. 

Forrás: Pannon RTV

2023.09.10.

Gyönyörű nyárias idő, változatos kiállítások, finom borok, érdekes programok, kellemes társaság. Kell ennél tartalmasabb időtöltés hétvégére? A Palicsi Szüreti Napok ismét nagyszámú hazai és külföldi turistát vonzott az észak-bácskai üdülőhelyre.

1112_1.jpg

Közel 100 kiállító, borász és kézműves kínálja portékáját, termékét a Palicsi Szüreti Napokon, a Vigadó teraszán, a Palicsi-tó partján és a parkban is. A kiváló hangulathoz az időjárás is hozzájárult.

Sokan látogattak ki a 33 éves hagyománnyal rendelkező eseményre, amelyen zöldség és gyümölcs, valamint kézműves és régi mesterségek kiállítása, számos gyerekprogram, bor és más termékek kóstolója nyújtott kellemes kikapcsolódási lehetőséget.

Bátori Hermina, termelő, Palics: „A szüreti napokon árul a család, mint ahogy minden évben. Termelők vagyunk és almát, barackot, szőlőt, szilvát dísztököt és virágot hoztunk. Az árakról annyit tudok mondani, hogy még alakulóban vannak, de például az almát 80-tól 100 dinárig, ha már nagyon szép akkor 120 esetleg.”

1112_2.jpg

Azt mondják, hogy a legjobb a martonosi őrölt paprika. Fehér Ferenc asztalánál a többi között ez is kapható volt kilónként 1800 dináros áron. De bab, mák, paradicsomlé, dísztök és a kora őszi gyümölcsök is csalogatták a látogatókat.

Fehér Ferenc, termelő, Martonos: „A szőlő az 200-tól 220, a fokhagyma, a szép az 400, a szilvának 100 dinár kilója, a Vilmos körte 150, a paradicsomlé 180.”

Jó szőlőtermésre számíthat az, aki betartotta a szabályokat és szorgalmasan dolgozott a szőlészetben, hangsúlyozta a bajmoki Klinocki György, aki idén a Palicsi Szüreti Napokon a szőlőkertek őrzőjének járó kitüntetést vehette át. Ő elégedett az idei hozammal, és csakúgy mint tavaly, idén is jó borokban reménykedik.

1112_3.jpg

Klinocki György, borász, Bajmok: „Két hektáron termelünk, tegnap-tegnapelőtt leszüreteltük a szürkebarátot. Mit mondjak? Hordót kell venni, nagyon jól termett. A jövő héten folytatjuk a chardonnay, a kékfrankos, a cabernet franc és sorba jön mindegyik.”

Csakúgy mint már többször az elmúlt években, az észak-bácskai borvidék legjobb borászának járó elismerést a palicsi Sinka Ferencnek ítélte oda a zsűri. A helyi borász egy sárga fűszeres tramini nedűje érdemelte ki a több mint 100 bormintából az abszolút győztesnek járó elismerést.

Sinka Ferenc, borász, Palics: „A jó borász titka a nagyon sok munka, a nagyon sok áldozat a rengeteg munkával, lemondással jár. Nagyon sokat kell lenni a szőlősben. Aztán, amikor már a must bekerül a pincébe, utána a pincébe kell nagyon sokat lenni. Tehát az ember él a szőlővel, kint a szőlőskertekben a borral meg a pincében. Minden reggel le kell menni, mint ahogy a régiek is mondták, és köszönni a hordóknak, hogy itt vagyok, ellenőrzöm, tudom, kísérem minden pillanatban. Minden hordót tudok, minden bort tudok, ennyi. Más nincs semmi sem.”

Nagy számú érdeklődő követte a Palicsi Szüreti Napok ünnepélyes megnyitóját, amikor hagyományosan kikiáltották a szüret királynőjét is.

Rind Roland, Palics: „Úgy látom, hogy egyre több a kiállító és nagyobb a program, bőségesebb a program is, amit meg tudunk nézni, mint ahogy most is ezt lehet látni.”

A Víztorony tatarozása hamarosan befejeződik és a Vermes villa felújításának tervei is elkészültek már, mondta el Kern Imre. Palicsot a felújított szecessziós épületegyüttese és izgalmas programjai tehetik még vonzóbbá. Az akvapark befejezésével nemcsak májustól októberig, hanem az év minden napján fontos idegenforgalmi tartalmakat biztosít az idelátogatóknak - tette hozzá Szabadka alpolgármestere.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Mivel befejeződött az akvaparknak az építése, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egész évben lehet majd látogatni és tartalmat felajánlani az ide látogató embereknek, illetve turistáknak.”

A rendezvény mindkét napján vitorlás regattát és koncerteket is követhetnek az érdeklődők.

Forrás: Pannon RTV

2023.09.10.

Változatos és gazdag programok várták vasárnap is a Palicsi-tó partjára látogatókat.

A szórakoztató és gasztronómiai kínálat mellett kézműves kirakodóvásár, különféle házi készítmények, méz, gyümölcs, bor és pálinka is várta a Szüreti Napokra érkezőket.

1113_1.jpg

Gyümölcs- és zöldségkiállítás, széles bor- és pálinkakínálat, hagyományos kézműves vásár, koncertek, gyermekelőadások, valamint különféle művészeti programok is várták a hétvégén a Szüreti Napokra látogatókat. A tóparti sétányon a megannyi látnivaló mellett az idén is lacikonyhák kínálták a jobbnál jobb falatokat.

1113_2.jpg

Több mint 70 kiállító várta vasárnap is a Palicsra látogatókat. Ubori Endre standjánál frissen préselt szőlőlevet lehetett kóstolni.

Ubori Endre, árus:
„ Szeretném feleleveníteni a régi hagyományos szőlőpréselést egy darálóval, egy dézsában történő darálással, és aztán préssel kipréseljük a szőlőlevet,és kínáljuk az embereknek.
- Mekkora érdeklődés mutatkozik ez iránt?
- Jönnek az emberek, szeretik kóstolni és nagyon tetszik nekik az édes szőlőlé, frissen van préselve látják és látták, hogy préselem, darálom, és tetszik mivel látják, hogy mit isznak.”

Vajdaság különböző pontjáról érkeztek látogatók Palicsra, de akadtak olyan helyiek is, akik a jó hangulat miatt mindkét napot a tópart mellett töltötték.

Vinkó József: „Palics nekem sokat jelent, mert 50 évet éltem itt, és itt otthon érzem magam, úgyhogy mivel nem is lakok most már Palicson, hanem Szabadkán, én minden héten legalább kétszer-háromszor kijövök ide.”

A paprikaszószok, a lekvárok és a szörpök mellett a kiállítók asztalán a különféle dísznövények, valamint a színes és látványos szárazvirág kompozíciók közül is lehetett válogatni.

Dudás Nóra, árus: „Mi nagyon elégedettek vagyunk, tavaly is itt voltunk, nagyon jó volt, az idén is. Teljesen, a tegnapi nap szuper volt. Nagyon jó a hangulat, az emberek jönnek, beszélgetnek vagy vásárolnak vagy nem, de nem is fontos mindenki beszélget, jó a kedv és a hangulat.”

A gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való programot, míg egyesek az állatos sátorban időztek, mások a pónikocsikázást is kipróbálhatták.

Sara Minić:
„ Tegnap a kocsin utaztam, és két alkalommal meg is szeretgettem a lovacskákat, a pónibabákat.
- Melyik a legaranyosabb?
- Az a két hónapos.”

A kétnapos rendezvényen zenéből sem volt hiány, a kórusművek mellett a Joker együttes is muzsikált.

Forrás: Pannonr RTV

2023.09.08.

Változatos és gazdag programok várták vasárnap is a Palicsi-tó partjára látogatókat.

A szórakoztató és gasztronómiai kínálat mellett kézműves kirakodóvásár, különféle házi készítmények, méz, gyümölcs, bor és pálinka is várta a Szüreti Napokra érkezőket.

1109_1.jpg

Gyümölcs- és zöldségkiállítás, széles bor- és pálinkakínálat, hagyományos kézműves vásár, koncertek, gyermekelőadások, valamint különféle művészeti programok is várták a hétvégén a Szüreti Napokra látogatókat. A tóparti sétányon a megannyi látnivaló mellett az idén is lacikonyhák kínálták a jobbnál jobb falatokat.

Több mint 70 kiállító várta vasárnap is a Palicsra látogatókat. Ubori Endre standjánál frissen préselt szőlőlevet lehetett kóstolni.

Ubori Endre, árus:
„ Szeretném feleleveníteni a régi hagyományos szőlőpréselést egy darálóval, egy dézsában történő darálással, és aztán préssel kipréseljük a szőlőlevet,és kínáljuk az embereknek.
- Mekkora érdeklődés mutatkozik ez iránt?
- Jönnek az emberek, szeretik kóstolni és nagyon tetszik nekik az édes szőlőlé, frissen van préselve látják és látták, hogy préselem, darálom, és tetszik mivel látják, hogy mit isznak.”

Vajdaság különböző pontjáról érkeztek látogatók Palicsra, de akadtak olyan helyiek is, akik a jó hangulat miatt mindkét napot a tópart mellett töltötték.

Vinkó József: „Palics nekem sokat jelent, mert 50 évet éltem itt, és itt otthon érzem magam, úgyhogy mivel nem is lakok most már Palicson, hanem Szabadkán, én minden héten legalább kétszer-háromszor kijövök ide.”

A paprikaszószok, a lekvárok és a szörpök mellett a kiállítók asztalán a különféle dísznövények, valamint a színes és látványos szárazvirág kompozíciók közül is lehetett válogatni.

Dudás Nóra, árus: „Mi nagyon elégedettek vagyunk, tavaly is itt voltunk, nagyon jó volt, az idén is. Teljesen, a tegnapi nap szuper volt. Nagyon jó a hangulat, az emberek jönnek, beszélgetnek vagy vásárolnak vagy nem, de nem is fontos mindenki beszélget, jó a kedv és a hangulat.”

A gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való programot, míg egyesek az állatos sátorban időztek, mások a pónikocsikázást is kipróbálhatták.

Sara Minić:
„ Tegnap a kocsin utaztam, és két alkalommal meg is szeretgettem a lovacskákat, a pónibabákat.
- Melyik a legaranyosabb?
- Az a két hónapos.”

A kétnapos rendezvényen zenéből sem volt hiány, a kórusművek mellett a Joker együttes is muzsikált.

Forrás: Pannon RTV

2023.09.01.

A szerb államfő, miután részt vett a VKT díszülésén, megtekintette a palicsi Aquaparkot. A létesítmény építése befejeződött, és várhatóan rövid időn belül látogatókat is tud fogadni. 

Augusztus végén befejeződött a palicsi Aquapark kiépítése. A munkálatok adó nélkül 15 millió euróba kerültek. A tervek szerint az üdülőhelyet napokon belül birtokukba vehetik a látogatók.

Aleksandar Vučić szerb államfőnek Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója mutatta be a létesítményt.

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Bemutattam a wellness pihenőrészleget a szaunákkal, a medencéket, a kültéri egységeket. Az épületet hétfőn fogjuk átadni az üzemeltetőnek. Az üzemeltető ezt követően beindítja az Aquaparkot. Reményeink szerint mihamarabb, amikor meglesznek rá a feltételek.”

A palicsi Aquapark még vonzóbbá teheti Szabadkát, a turisztikai szempontokat figyelembe véve pedig még konkurensebbé teszi ezt a környéket Közép-Európában - mondta Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elégedett vagyok, mert növelni szerettük volna Szerbia idegenforgalmi kínálatát. Szabadkát és Szerbiát vonzóbbá szerettük volna tenni a többi szerbiai polgár számára, de a Magyarországról érkezők számára is. Mindenkinek, aki jó szolgáltatást és szórakozást szeretne. Itt vannak ezek a csúszdák, illetve ha az egészségével törődik, akkor itt vannak a szaunák, a törökfürdő, a sószobák és más csoda dolgok.”

A szerb államfő megköszönte Pásztor Istvánnak a belefektetett energiát és a tevékenységét, amivel hozzájárult a park kiépítéséhez, illetve Dencs Valériának is, aki elmondása szerint sokat harcolt, hogy haladjon az építkezés.

Аква парк Палић

Аква парк Палић

Аква парк Палић   width=

Аква парк Палић

Аква парк Палић

Аква парк Палић

Аква парк Палић

Аква парк Палић

Извор: Pannon RTV

2023.09.01.

A tíz évvel ezelőtt megkezdődött változások ma már Szabadka és egész Szerbia jövőjének részét képezik – fogalmazott Aleksandar Vučić államfő, akinek ma átadták Szabadka díszpolári elismerését.

1101_1.jpg

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke elmondta, szeptember fontos hónap Szabadka történelmében, ma ünepelik azt is, hogy a város 240 éve szabad királyi városi rangot kapott. Hozzátette, hogy a szövetségesek szeptemberi bombázásai során sok épület semmisült meg a városban, de mindez több száz ember életét is követelte. Az új ideológia győzelmének árát több nemzet polgárai fizették meg, akiket 1944/45-ben kivégeztek. Aleksandar Vučić az első szerbiai államfő, aki virágot helyezett el a Vergődő madár emlékműnél. A magyarok kollektív bűnösségének az eltörlése az első lépések egyike volt a magyarok és a szerbek közötti barátság és bizalom kiépítésében – tette hozzá.

Az államfő később megtekintette a palicsi Aquapark befejező munkálatait is. A létesítmény építése még 2018-ban kezdődött. Úgy nyilatkozott, hogy ez lett az ország egyik legmodernebb aquaparkja. 

Forrás: Magyar Szó

2023.07.18.

Szombaton este nyitották meg a Palics Park Kft. Nyári koncertek a Zenepavilonban című rendezvénysorozatát, mely során a nyár folyamán minden szombaton 18 órai kezdettel koncertet tartanak a palicsi Vigadó előtt található Zenepavilonban. A rendezvénysorozat részleteit Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója ismertette a sajtó képvelőivel.

1078_1.jpg

– Immár harmadik alkalommal szerveztük meg koncertsorozatunkat a palicsi Zenepavilonban. Gyönyörű cimbalomzenével veszi kezdetét a sorozat. Egy fantasztikus magyar előadócsapat, a Cimbali Band jött el hozzánk vendégségbe. A terveink szerint szeptember 16-ig fognak tartani a szombati Zenepavilonos estéink. Ügyeltünk arra, hogy különféle zenei stílusoknak adjunk teret, a jazz, a blues, a népzene mellett egy olasz hangulatot idéző estével is várjuk látogatóinkat. Külön örülünk annak, hogy szeptember közepén két zeneiskolát is vendégül láthatunk, a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és a Szabadkai Zeneiskola fellép a Zenepavilonban. A látogatóktól egyébként pozitív visszajelzéseket kapunk. Nemcsak a palicsiakat, hanem az idelátogató vendégeket is igyekszünk megszólítani. Azt vesszük észre, hogy a hotelek ablakai kinyílnak, ahogy megszólal a zene a parkban. A sétáló vendégek megállnak, leülnek a pavilon előtt – nyilatkozta az igazgató.

1078_2.jpg

A rendezvényt hivatalosan dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a palicsi sétányt hamarosan teljes egészében díszkő fogja borítani, az Akvapark is nemsokára átadásra kerül, és belátható időn belül a palicsi Víztorony felújításának munkálatai is megkezdődnek. Mindezzel Palics idegenforgalmi kínálatát bővítik. A bővítés mellett azonban a képviselő-testület elnöke szerint ugyanilyen fontos palicsi értékeink ápolása is. Ez utóbbihoz tartoznak a Zenepavilonban rendezett koncertek is.

– A rendezvénysorozattal egy több mint száztíz éves hagyományt élesztettünk újra. Hagyomány újratöltve – ahogy ma mondanánk. Száztíz évvel ezelőtt az akkori városvezetés ugyanis úgy gondolta, hogy jó ötlet az, ha a Zenepavilonban zenészek szórakoztatják az idelátogatókat, a palicsiakat, a szabadkaiakat. Ezt a hagyományt élesztettük újra – mondta beszédében dr. Pásztor Bálint.

A beszéd után a Cimbali Band adott koncertet, amely a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat támogatásával valósult meg. Legközelebb, július 22-én 18 órakor a Piazza Italia Olasz Kulturális Központ tagjai lépnek fel a Zenepavilonban.

Nyitókép: Elsőnek a magyarországi Cimbali Band adott koncertet (Fotó: Patyi Szilárd)

Forrás: Magyar Szó Online

2023.07.17.

A palicsi rendezvénysorozat első fellépője a Cimbaliband zenekar volt.

Elkezdődött a Nyári koncertek a Zenepavilonban című rendezvénysorozat Palicson. Az első fellépő a magyarországi Cimbaliband világzenei zenekar volt, akik a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat támogatásával jutottak el Palicsra. A rendezvénysorozatot a Palics Park Kft. szervezte meg.

1074_1.jpg

A világviszonylatban is elismert magyarországi Cimbaliband zenekarnak ez volt az első fellépése Szerbiában. Koncertjükön a legújabb lemezük zeneszámait mutatták be a közönségnek. Unger Balázs, vezető, Cimbaliband zenekar: „A magyarlakta vidékekről készítettünk egy levonatot. Mindenhonnan 2-3 népdalt vettünk alapul. Ezeket a népdalokat dolgoztuk fel sajátosan, egy kicsit ilyen etno-jazz formában. Erre a lemezre inkább az improvizáció és a kicsit szabados játék a jellemző.”

1074_2.jpg

A harmadik alkalommal megszervezett rendezvénysorozat szeptember közepéig tart. 8 szombaton keresztül este hat órától különböző műfajú együttesek, zenészek, fellépők, énekesek fogják szórakoztatni az érdeklődőket a Zenepavilonban. Dencs Valéria, szervező, a Palics Park Kft. igazgatója: „Két zeneiskolát is vendégül láthatunk, a magyarkanizsai és a szabadkai zeneiskola is eljön hozzánk bemutatkozni, valamint ami nagyon fontos és népszerű, az a fúvószenekar koncertje lesz.”

1074_3.jpg

Az eseményt dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg. „110 évvel ezelőtt az akkori városvezetés szalonzenét biztosított az akkor itt sétálók számára itt a Zenepavilonban. Ez egy olyan épület, amely rendeltetésszerűen erre készült, hogy a Palicson sétáló polgárokat az itt zenélő együttesek, művészek szórakoztassák. Ezt a hagyományt élesztettük újra három évvel ezelőtt.”

1074_4.jpg

A rendezvénysorozat keretében legközelebb a Piazza Italia Olasz Kulturális Központ lép fel. Az érdeklődők július 22-én tekinthetik meg a produkciójukat a Zenepavilonban.

1074_5.jpg

Forrás: Pannon RTV

2023.07.17.

Lezajlott a bérbeadásra vonatkozó ajánlattételi eljárás.

A palicsi akvapark üzemeltetésére vonatkozó ajánlatok felbontásával megállapították, hogy az egyetlen cég, amely pályázott és minden feltételnek megfelelt, az Elitte Palić. A Palics Park Kft. helyiségeiben lezajlott a palicsi akvapark bérbeadására vonatkozó ajánlattételi eljárás. Az Elitte Palić cég időben nyújtott be teljes körű ajánlatot, a hirdetmény feltételeinek és kritériumainak megfelelően. Az elkövetkező időszakban intézkedésekre kerül sor annak érdekében, hogy a kiválasztott pályázóval megkössék a palicsi akvapark bérbeadási szerződését és megteremtsék a működés zavartalan indulásának feltételeit.

1083_1.jpg

Az Elitte Palić céget 1994-ben alapították és vezető szerepet tölt be Palicson és környékén a turizmus és a szállodamenedzsment területén. Ők működtetik a Kisvendéglőt és a Halászcsárdát, valamint a Park és a Jezero szállodákat is.

Forrás: Pannon RTV

2023.07.17.

Az új palicsi aquaparkot, ami a bejelentések szerint augusztus 1-jén kerül megnyitásra az Elitte Palić vállalata fogja irányítani, ami egyedüliként jelentkezett a Palics Park Kft. által meghirdetett pályázatra – írja a 021.rs hírportál.

1089_1.jpg

Az említett vállalat illetékesei szerint ma nyitották meg a bérbeadásra vonatkozó pályázatot, az ajánlattevő Elitte Palić vállalatának dokumentációja teljes mértékben megfelelt a hirdetésben megszabott feltételeknek és kritériumoknak.
Az aquapark kiépítésére 959 millió dinárt fordítottak, a projekt teljes összege pedig 1,6 milliárd dinárt tett ki. A tartományi forrásokból további 120 millió dinárt fordítottak a munkálatok teljes befejezésére.

Forrás: Magyar Szó Online

2023.07.05.

Felhívják a rossz állapotú épületek tulajdonosainak figyelmét arra, hogy támogassák a víkend-telep rendbehozásának kezdeményezését.

További két rossz állapotú épületet bontottak le a palicsi víkend-telepen, a sétány mentén - közölte a Palics Park Kft. Június végén 13 rossz állapotú épületet távolítottak el, ezzel pedig befejeződött a munkálatok első fázisa.

1072_1.jpg

A Palics Park Kft. pedig tovább dolgozik a palicsi víkend-telep rendbehozásán és a romos épületek lerombolásán. A közvállalat felhívja a rossz állapotú épületek tulajdonosainak figyelmét arra, hogy támogassák a víkend-telep rendbehozásának kezdeményezését és jelentkezzenek annak érdekében, hogy több évtizede elhanyagolt épületek felszámolására adekvát és törvényes megoldást találjanak.

Forrás: Pannon RTV

2023.06.13.

A palicsi Aquapark várhatóan augusztus elsején kezdi meg működését – mondta ma Pásztor István, a Palics Park Kft. közgyűlésének elnöke.

A létesítmény az egyik legnagyobb idegenforgalmi beruházásnak számít Vajdaságban.

Pásztor István Husein Memić idegenforgalmi miniszterrel tekintette meg az aquaparkon folyó munkálatokat, amelyek 2018-ban kezdődtek mintegy 1,6 milliárd dinár értékben. A minisztérium közel 960 milliót biztosított ebből.

1061_1.jpg

A napokban a létesítmény működtetőjének kiválasztására irányuló pályázat kiírásán dolgoznak – mondta Pásztor.

Memić kiemelte, hogy az idegenforgalomba jelentős eszközöket ruháznak be, hogy a hazai turistákat itthon tartsák, de külföldieket is csábítsanak az országba.

Az elkövetkező időszakban a turisztikai infrastruktúrába 16 millió eurót fektet be az ország – közli a Vajdasági RTV.

Nyitókép: Vajdasági RTV

Forrás: Magyar Szó Online

2023.06.13.

Ma Palicsra látogatott Husein Memić idegenforgalmi és ifjúsági miniszter, akit a Víztorony előtt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke és Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója fogadott. A küldöttség a Nagyterasz emeleti termében Palics további fejlesztési lehetőségeiről cserélt véleményt, majd megtekintette az Aquapark építési munkálatait. A sajtónak nyilatkozva Husein Memić idegenforgalmi és ifjúsági miniszter először megköszönte Pásztor Istvánnak a szívélyes fogadtatást, majd elégedettségét fejezte ki, hogy Palicson lehet.

1060_1.jpg

— Alkalmam volt megismerkedni nemcsak a wellnessközpont kiépítésével kapcsolatos tudnivalókkal, hanem más jövőbeli tervekkel is. A szerb állam 959 millió dinárt fektetett be a wellnessközpont kiépítésébe, a beruházás összértéke 1,6 milliárd dinár. Nemrégiben Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke közölte velem, hogy Vajdaság Autonóm Tartomány további 120 millió dinárt ad a munkálatok teljes befejezésére. Elvárásaink szerint augusztus 1-jén megnyithatjuk ezt a nagyon szép létesítményt. Érdekünk itt tartani azokat az embereket, akik eddig Magyarországra jártak át szebb aquaparkokba. A Szabadkára és Palicsra látogató turisták fele külföldről érkezik, célunk azonban a hazai turisták idevonzása és a külföldi turisták számának további növelése. Az elkövetkező időszakban összesen 16 millió eurót fektetünk be különböző beruházásokba a turisztikai infrastruktúra terén. Az eszközök nagy része a Duna-mellékre kerül. Hamarosan kiírjuk a közbeszerzési eljárást három nagy, egy-egy kevevári, fehértemplomi és újvidéki projektummal kapcsolatban. Felhívnám más önkormányzatok vezetőinek a figyelmét, hogy készítsenek projektumokat, mert a turizmusba való beruházást a következő évben is folytatni szeretnénk — mondta Memić.

1060_2.jpg

Pásztor István elmondta, fontosnak tartja az idegenforgalmi miniszter látogatását, hiszen egyrészt Szabadka és Palics jó hírét viszi tovább, másrészt pedig az általa vezetett minisztérium volt a lebonyolítója annak a pénzügyi tranzakciónak, amely köztársasági forrásokból táplálkozik, de palicsi fejlesztésekben valósul meg.

1060_3.jpg

— Az Aquapark építésére az elmúlt egy-másfél évben érkezett 6 millió euró a miniszter úr által vezetett minisztériumon keresztül jutott el hozzánk. Fontos, hogy legyen egy személyes kapcsolat, illetve a miniszternek legyen személyes tapasztalata arról, ami itt történik. A ma látottak és a megbeszélés alapján úgy gondolom, nincs szégyenkeznivalónk. Reméljük, az építési munkálatok július végéig befejeződnek, és reményeink szerint addig meglesz a működtető is, aki augusztus elején, mindannyiunk örömére és hosszú várakozást követően, megnyitja az Aquaparkot, és a létesítmény hozzáférhetővé válik a látogatók számára. Ezzel egy plusz-választásilehetőség áll a polgárok előtt. Eddig sokan Magyarországra jártak át hasonló tartalmakért, ezentúl pedig itt lesz a lehetőség, mely nem igényel határátkelést. Egy ilyen tartalom felépítése és funkcióba helyezése idevonzza a turistákat, akik nemcsak az Aquaparkot veszik igénybe, hanem ellátogatnak a városba, és vásárolnak, fogyasztanak is. Egyéb más, folyamatban lévő beruházásokról is beszélgettünk, melyek megvalósításához az anyagi eszközök rendelkezésünkre állnak. Keressük a kivitelezőt a víztorony felújítására, a közbeszerzési felhívás tíz nappal ezelőtt jelent meg. A felújításra vonatkozó tervdokumentáció és a felújításhoz szükséges mintegy 35 millió dinár is megvan. A palicsiak és a szabadkaiak látják, milyen állapotban van a víztorony, mely Palics egyik jelképe. Az idő kikezdte az építményt, az utolsó pillanatban vagyunk, hogy a hibák elhárításával visszaállítsuk eredeti formájába. Hamarosan folytatódik a járókövek lerakása a Prezident szállodától a valamikori Fontana étteremig, illetve a víkendtelepen is folytatódnak a munkálatok. Tizenegy épület bontása befejeződött, de az egész térség rendezése nem ért véget, még sok munka vár ránk — nyilatkozta Pásztor István az Aquaparkban folyó munkálatok megtekintése után.

1060_4.jpg

1060_5.jpg

Fényképezte: Tóth Tibor

Forrás: Hét Nap

2023.06.03.

Megkezdték az életveszélyes, használatra nem alkalmas, egykor engedély nélkül felépített, mára gazdátlanul düledező épületek bontását a palicsi üdülőtelepen. A Palicsi-tó partjától mindössze 50 méterre található üdülőtelepen lévő parcellák mindegyike a város tulajdonában van, és a területen lévő épületek többsége illegálisan készült.

1056_1.jpg

— A Palics Park Kft. koordinálásával decemberben indult el a területen lévő ingatlanok jogi és építészeti feltérképezése, most, hat hónappal később, megkezdődött a munka látványos része, első körben 12 épületet bontanak le. Ezekről az illetékes felügyelőség megállapította, hogy a felépítésük illegális úton történt, és annak sincsenek meg a feltételei, hogy legalizálásra kerüljenek — jelentette be ma a helyszínen Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke. Mint mondta, nemcsak bontani fognak, hanem megtisztítják a teljes területet az építési hulladéktól és a növényzettől is, remélhetőleg ez azt eredményezi majd, hogy belátható időn belül a város, mint a telkek tulajdonosa, idegenforgalmi tartalmak bővítése céljából hasznosíthatja majd ezeket a területeket. Hozzátette, hogy további négy ilyen épület vár bontásra, de ezeknek még nem fejeződött be a teljes fokú átvizsgálása.

1056_2.jpg

— Hosszú-hosszú évtizedek után végre lebonthatóvá váltak azok az épületek, amelyeket engedély nélkül létesítettek, és mára köz- és életveszélyesek lettek — mutatott rá a helyszíni sajtótájékoztatón Dencs Valéria. A Palics Park Kft. igazgatója egyúttal megköszönte Szabadka Önkormányzatának a segítséget és a Tartományi Kormány 36 millió dináros támogatását, mely lehetővé tette a projektum megvalósítását. Az igazgató asszony elmondta, további 32 épület maradt még, ahol nem tudták elérni a tulajdonosokat vagy azokat a személyeket, akik köthetőek az objektumhoz. Ezek esetében az egész folyamatot újrakezdik, mivel jó állapotban vannak, de illegálisan épültek.

1056_3.jpg

A munkálatok elvégzésével a Palicsi-tónak ez a része is végre rendezett lesz, és ez is egy kiemelt befektetési területe lehet a városnak — mondták az illetékesek.

1056_4.jpg

1056_5.jpg

Fényképezte: Kartali Róbert

Forrás: Hét Nap

2023.06.02.

A tartomány 36 millió dináros támogatásának köszönhetően június 2-án megkezdődött 12, életveszélyes, lakhatatlan, illegálisan épült épület bontása a palicsi víkendtelepen. Több évtizedes probléma oldódik meg ezzel, amihez – mint azt Pásztor István, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke, nem csoda, hogy nem fogott eddig senki, hiszen nagy kihívás és feladat volt. Bebizonyosodott viszont, hogy amit lehetetlennek hittünk, lehetséges – tette hozzá.

1057_1.jpg

— Olyan újjászületés ez, ami bontással kezdődik. Akik ismerik az itteni állapotokat, azoknak nem kell ecsetelni, hogy milyen épületek sorjáztak itt. December elején jelentettük be, hogy megpróbáljuk ezt rendezni, az első fázist befejeztük, ennek köszönhetően 12 épület bontását végezzük most el. Ezekről az épületekről a felügyelőség megállapította, hogy életveszélyesek, hogy használatra nem alkalmasak, és az is, hogy nincs tulajdonosuk, vagy a város tulajdonában vannak. Ezek ráadásul illegálisan épültek és nincsenek feltételek arra, hogy legalizálják őket. A közgjogvédő lemondott a fellebbezés benyújtásának jogáról, mert annyira jogtiszta volt a helyzet, ennek köszönhetően nem kellett várni, megkezdődhetett a munka, mondta Pásztor.

1057_2.jpg

Nemcsak az épületanyagot viszik el, a növényzetet is eltávolítják, a város pedig hasznosíthatja a telkeket, hogy a turistákat szolgáló tartalmakkal gazdagodjanak. Ezeken az épületeken kívül, hasonló státusban van még négy épület, amiknek a teljes fokú feltérképezése nem fejeződött be.

1057_3.jpg

A tavalyi év végén indított akcióban több mint 300 objektum és mintegy 430 parcella sorsáról döntöttek az illetékesek.

1057_4.jpg

Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatónője hozzátette, több mint harminc épület esetében még nem sikerült megtalálni a tulajdonosokat, ezen tovább dolgoznak, de hozzátette, mindenki nagyon pozitívan fogadta a kezdeményezést a telep rendezése kapcsán.

Forrás: Szabad Magyar Szó

2023.05.04.

A Palics szimbólumává vált, szecessziós stílusban épült víztorony faszerkezetének egyes elemei az elmúlt években erőteljes korhadásnak indultak. A település emblematikus épületét 1912. szeptember 15-én adták át rendeltetésének, ugyanaznap, mint a szabadkai városházát, illetve a fürdőváros arculatát mindmáig meghatározó épületeket: a Vigadót, a zenepavilont és a női fürdőt. A most szükségessé vált felújítására a tartományi költségvetésből különítettek el 21,4 millió dinárt, a munkálatokat pedig a Palicsi Park Kft. bonyolítja le.

1082_1.jpg

A víztorony felújítását, a projektdokumentáció elkészítésétől kezdve a felújításig a Tartományi Kormány támogatta — emelte ki felkeresésünkre Dencs Valéria, a Palicsi Park Kft. igazgatója. Mint mondta, egyik alapfeladatuk, hogy az épített örökséget, a szecessziós emlékeket megőrizzék.

— A projektdokumentáció már tavaly elkészült, és abban 21,4 millió dinár volt a felújítás becsült összege. Ez tartalmazza a külső homlokzatjavítást a torony épületén, továbbá a teljes tetőszerkezet cseréjét és a kapu felújítását, valamint az egykor villamosmegállóként funkcionáló jurta faszerkezetének cseréjét.

1082_2.jpg

Az épület valamikor három funkciót töltött be, egyszerre volt víztorony, ez volt a fürdőváros díszes bejárati kapuja és a villamosmegálló is. Messziről szemlélve most is gyönyörű, közelebbről viszont látható, hogy a fagerendák korhadásnak indultak. Az igazgatónő szerint a torony belső részében a vaslépcsők tökéletes állapotban vannak, de a falak jelentős rekonstrukciót igényelnek. Most ez is meg fog történni.

— Szerettük volna a felújítást hasznosítással összekötni, és egy kilátót kialakítani, de a tűzvédelmi előírások ezt sajnos nem teszik lehetővé. Ez egy kiemelt védelem alatt álló műemlék, ezért a munkálatok során minden, fából készült részt átvizsgálunk, és amit lehet, azt megmentünk, de amit kell, azt kicseréljük, felújítjuk.

1082_3.jpg

A Palics látképét meghatározó víztornyot is a híres budapesti építészpáros, Komor Marcell és Jakab Dezső tervezte. Rengeteg szimbólummal díszítették fel az épületet, mindennek megvan a maga jelentősége. Ezekre az utalásokra és jelképekre a felújítás tervdokumentációjának elkészítése során is kellő figyelmet fordítottak, hogy minden megmaradjon az eredetileg tervezett formájában.

— A jurta tartópillérein az élet virága van egy virágcserépben, ami azt jelképezi, hogy elődeink megérkeztek ide, ahol hazára leltek. A virágok a palicsi motívummal az életet mutatják, mely fölfelé ível. Az oszlopok és a jurta teteje a fönt lévő szecessziós zsindellyel is azt erősíti, hogy végre hazaért a nemzet. A kapu nemcsak a fürdővárosnak volt a kapuja, hanem székelykapu-szimbólumokat is lehet rajta találni. A vizet tároló torony kupolájában pedig, szintén a zsindely mellett, felnézve lehet látni, hogy ott van a Nap és a Hold, tehát áldást kértek az égiektől a toronyban lévő vízre. A felújítási munkálatok a közbeszerzési eljárás végeztével, a kivitelező kiválasztása után a nyáron kezdődnek, a munka menete pedig majd attól függ, hogy milyen állapotban vannak a faszerkezetek azokon a helyeken, ahol megindult a romlás. Remélhetőleg az idei évben be tudjuk fejezni, de ha nem, akkor jövő tavaszig biztosan — mondta Dencs Valéria, és azt is hozzátette, hogy Miodrag Mladenović építész a víztorony tervdokumentációjának elkészítése során olyan alapos kutatómunkát végzett, hogy azt kiadvány formájában is megjelentetik. 

Fényképezte: Kartali Róbert

Forrás: Hét Nap Online

2023.03.21.

A Palics Park Kft. az elmúlt időszakban is intenzíven dolgozott a víkendtelep rendezésén. A vállalat egy közleményben számolt be az ennek érdekében végzett aktivitásairól.

A szóban forgó területen 195 épület magánszemélyek, valamint cégek tulajdonában van. Ezek közül 28 épület teljesen elhagyatott és romos állapotban van. A Palics Park Kft. munkatársai az elmúlt időszakban igyekeztek kapcsolatba lépni az épületek tulajdonosaival, ugyanakkor több, mint harminc illegálisan épült épület tulajdonosával is beszéltek. A konzultációk során a vállalat képviselői igyekeztek válaszolni az épülettulajdonosok kérdéseire, melyek elsősorban arra vonatkoztak, hogy vajon a szóban forgó épület bontásra ítélt-e, hogy van-e valamilyen lehetősége annak, hogy legalizálják azokat, illetve, hogy van-e lehetőség a terület bérlésére.

1028_1.jpg

A Palics Park Kft. a jövőben is az épülettulajdonosok rendelkezésére áll, és igyekszik megoldást találni, javaslatokat tenni az épületek legalizációjával, rekonstrukciójával és státuszával kapcsolatban.
A Palics–Ludas Közvállalat munkatársai a jövő hét folyamán megkezdik a gyomnövényekkel benőtt területek kitakarítását, valamint a bokrok és cserjék eltávolítását.

A Palics Park Kft. a palicsi víkendtelep részletes szabályozási tervével összhangban folytatja a terület öt újabb blokkjának kiparcellázását. Eddig harminc blokkot parcelláztak ki. A kiparcellázás alapját a nem létező ingatlanoknak a kataszteri nyilvántartásból való törlése, valamint a szabályozási vonalon kívül lévő épületek bontása jelenti – áll a vállalat közleményében.

Forrás: Magyar Szó

2023.03.17.

Az engedély nélkül épült és elhagyatott épületeket elbontják, valamint a magántulajdonban levő objektumok legalizálásában is segítenek a tulajdonosoknak.

1027_1.jpg

A Palics Park Kft. nagy erőkkel dolgozik a palicsi üdülőtelep rendezésén. A nyilvántartás szerint az üdülőtelepen 195 magántulajdonban levő épület van, amiből 28 teljesen elhagyatott és romos állapotban van. A Palics Park Kft. az előző időszakban felvette a kapcsolatot az épületek tulajdonosaival, hogy tisztázzák az objektumok jövőjére vonatkozó kérdéseket. A Palics Park Kft. közleményében kiemelik, hogy a cég a palicsi üdülőtelep területrendezési terve alapján tovább folytatja tevékenységét, ami a parcellák felosztását, a nem létező épületek nyilvántartásból való törlését és az egyes épületek elbontását is magába foglalja.

A jövő hét folyamán a Palics Park Kft. és a Palics-Ludas Közvállalat közös akciót indít, amely célja a növényzettel sűrűn benőtt területek rendezése.

Forrás: Pannon RTV

2023.01.27.

A Palicsi Park közvállalat tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a palicsi üdülőtelep meghirdetett rendezése során számos tevékenység van folyamatban. 

A múlt év decemberében és az idén januárban felmérték a helyszínen található valamennyi épület állapotát, elkészült a nyilvántartás az objektumok és a telkek kategorizálásáról és tulajdonjogáról, valamint arról, hogy a létesítmény szerepel-e a kidolgozott bontási tervben. Az illetékes szakszolgálattól megkapták az illegálisan épült objektumokra vonatkozó adatokat, és megvizsgálták, hogy időközben elindult-e a legalizálási eljárás.

1004_1.jpg

A Palicsi Park közvállalat 19 olyan ingatlannak a kataszterből való törlésére indított eljárást, amely a Szerb Köztársaság tulajdonában volt, de már korábban lebontották. Emellett összeírták azokat az elhagyatott, rossz állapotban lévő objektumokat, amelyek szintén szerbiai tulajdonban vannak, és megkezdődött az eltávolításukra vonatkozó eljárás előkészítése.

1004_2.jpg

A közvállalat tájékoztatja a lakosságot, hogy elkezdődött a kapcsolatfelvétel az üdülőtelepen található, rossz állapotban lévő épületekről, függetlenül attól, hogy azok magántulajdonban vannak, vagy cégekhez tartoznak. Az érintettek minden információért a Palicsi Park közvállalathoz fordulhatnak.

1004_3.jpg

A kapcsolattartó Keiper Zsolt, akit hétfőtől péntekig 7 és 15 óra között kereshetnek a 024/602-780 és 065/960-2794-es telefonszámon, illetve jelentkezhetnek a zsolt.keiper@park-palic.rs e-mail-címen. Ha a kérdéses épület nincs benne a már kidolgozott bontási tervben, az érintetteket az illetékes intézményekhez irányítják, hogy felmérjék a legalizáció, illetve a rekonstrukció lehetőségét. 

Fotók: Dinovizija

Forrós: Hét Nap Online

2023.01.26.

Múlt év decemberében és idén januárban a terep körbejárására került sor. Nyilvántartásba veszik az épületek kategorizálását, valamint az épületek és telkek tulajdonjogát. 

A Palics Park Kft. 19 épület kataszterből való törlésére indított eljárást, ezek olyan ingatlanok, amik a Szerb Köztársaság tulajdonában vannak, és már korábban lebontásra kerültek.

1005_1.jpg

Felhívják az érintettek figyelmét, hogy az üdülőtelep rendezési tervével kapcsolatos minden információért, illetve a tulajdonukban lévő épületek állapotával kapcsolatban a Palics Park Kft.-hez fordulhatnak személyesen, a Kanizsai út 17/a szám alatt, hétfőtől péntekig 7 és 15 óra között, vagy telefonon, a 024/602-780 és 065/960-2794-es számon. A kapcsolattartó Keiper Zsolt.
Palics Park Kft.

1005_2.jpg

Az érintetteket az illetékes intézményekhez irányítják, hogy megvizsgálják a legalizálás vagy a felújítás lehetőségeit, ha az objektumot nem az említett terv szerinti bontásra szánják.

1005_3.jpg

Forrás: Pannon RTV

2022.12.07.

 A tartományi kormány 36 és fél millió dináros támogatásának köszönhetően a tervek szerint az elkövetkező két évben rendbe teszik a palicsi üdülőtelepet, erről számolt be sajtótájékoztatón Pásztor István és Dencs Valéria.

Rossz állapotban van a palicsi üdülőtelep, amelynek rendezési tervét még 2010-ben fogadta el az akkori Városi Képviselő-testület, de mindeddig semmi konkrét előrelépés nem történt. Most a tartományi kormány támogatásának köszönhetően megújulhat Palics ezen része.

1016_1.jpg

Az egyik legnagyobb és legjelentősebb befektetés a palicsi turizmus fejlesztése szempontjából az üdülőtelep rendezése, mondta Pásztor István. Nagyon sok épület, nyaraló mára már lepusztult, és urbanisztikai, jogi és tulajdonjogi státusza is rendezetlen, tette hozzá a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke. Ezek közt egykori vállalati szakszervezeti nyaralók is vannak. A tartományi kormány most anyagi eszközöket biztosított a bontásra váró épületek projektdokumentációjának elkészítésére és magára a bontási munkálatokra is. A projekt két év alatt valósulhat meg.

1016_2.jpg

Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke: „Van egy része az objektumoknak, amik építészetileg, fizikai értelemben olyan állapotban vannak, hogy nem maradhatnak így, ahogy ebben a pillanatban láthatók. Ez a Palics partjától 50 méterre van, és ha abban gondolkodunk, hogy jövőre is 30 százalékkal növelni szeretnénk a Palicsra látogatók számát, mint ahogy az az idén is megtörtént, akkor egészen biztos, hogy nemcsak új tartalmakat kell létrehozni, hanem a meglévő környezetet kell olyanná tenni, hogy az méltó legyen Palicshoz.”

1016_3.jpg

A Palics Park Kft. az elkövetkező napokban levélben fogja értesíteni az összes tulajdonost, hogy ez a folyamat el fog indulni, és állandó telefonos ügyelet biztosítanak az érintettek számára, mondta Pásztor István. A projekthez a Palics Park Kft. teljes támogatást kapott Szabadka Város Közigazgatási Hivatalától és az illetékes felügyelőségektől, mondta Dencs Valéria. Több mint 300 objektumot és mintegy 430 parcellát érint a palicsi üdülőtelep rendezése az aktuális, részleges tereprendezési terv alapján, tette hozzá a Palics Park Kft. igazgatója. 27 nem létező épület is be van jegyezve a kataszteri hivatalban. A gondot tetézi, hogy az elhagyott, omladozó nyaralók java része a turisztikai attrakciónak számító homokos strand mentén van. 102 épület jó állapotban van, de legalizálni kell őket, hiszen a nyaralók nagyobb része nincs bejegyezve. 51 épület van romos állapotban, amelyek bontásra várnak.

1016_4.jpg

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Nagy részük olyan épület, amelynek nincs tulajdonosa, már a városé a parcella, de az épületet nem tudjuk beazonosítani tulajdonjogi részben, hogy kié. Ennek a projektnek nem csak ez az egyik sarkalatos témája, hanem az, hogy egy nagyon szép dolgot készítsünk Palicsnak, egy rendezett részt álmodjunk meg, és kivitelezzünk. Igen, egy fájdalmas rész ez is, a bontás, de szerintem, ha az elkövetkező két éven belül sikerül olyan rendet teremtenünk az üdülőtelepen, amely befektetőket tud vonzani, ez sokkal nagyobb eredmény lesz, mint az, hogy le kell bontanunk 51 épületet.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy 480 millió dinárt biztosítanak a palicsi Aquapark építési munkálatainak befejezésére a köztársasági költségvetés átütemezésével. A szerződést csütörtökön írják alá a köztársasági idegenforgalmi minisztériumban. A munkálatok 2023. május 31-éig befejeződhetnek. A palicsi Aquapark jövőbeni üzemeltetőjére valószínűleg közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Forrás: Pannon RTV

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme