Hírek
Bontják a rossz állapotú épületeket a palicsi víkend-telepen
2023.06.06.

 Megkezdték a rossz állapotú, engedély nélkül épített épületek lerombolását a palicsi víkend-telepen.

Hat hónap alatt a Palics Park Kft. munkatársai többet tettek ennek az övezetnek a rendbetételéért, mint amit az elmúlt évtizedekben bárki - mondta délelőtti sajtótájékoztatón Pásztor István. A Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke azt is bejelentette, hogy a palicsi aquapark építési munkálatainak befejezésre a határidőt július 31-re módosították. 

1048_1.jpg

12 már menthetetlen épület bontása kezdődött meg a palicsi víkend-telepen. A munkálatok végeztével a telkeket az önkormányzat értékesítheti majd.  

Kártyavárként omlanak össze a rossz állapotú épületek a palicsi víkend-telepen. A szebb napokat is megélt turisztikai övezetben nagyon sok épület, nyaraló mára már lepusztult. A tavalyi év végén indított akcióban több mint 300 objektum és mintegy 430 parcella sorsáról döntöttek az illetékesek.  

1048_2.jpg

Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke: „Ezek olyan épületek, amelyekről az inspekció megállapította, hogy életveszélyesek, hogy használatra nem alkalmasak, ugyanakkor megállapításra került, hogy nincsenek nekik tulajdonosuk, illetve, hogy köztulajdonban vannak, a város tulajdonában vannak, és megállapításra került az is, hogy ezeknek az épületeknek a felépítése illegális úton történt és nincsenek meg a feltételei annak, hogy ezek az épületek legalizálásra kerüljenek.”

1048_3.jpg

A palicsi víkend-telep rendezése évtizedekig lehetetlennek tűnt, de most a Palics Park Kft. munkatársai hat hónap alatt elvégezték ennek a munkának a megalapozását. 36 millió dinárt biztosított a tartományi kormány erre a célra.

1048_4.jpg

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Nagyon nagy öröm számunkra az, hogy fel tudtuk venni a tulajdonosokkal a kapcsolatot. Mindenki pozitívan reagált a megkeresésünkre és elmondhatom azt, hogy akivel beszéltünk, mindenki örül annak, hogy ez a hely, az egyik leggyönyörűbb része a Palicsi-tónak, a homokos strand mögötti rész végre olyan állapotba lesz hozva, hogy akár a városnak egy kiemelt befektetési helye lehet.” 

1048_5.jpg

A víkend-telep rendezése mellett tovább javítják a tó körüli sétány állapotát és a Víztorony is megújul idén. A 2018 végén megkezdett, már többször módosított kivitelezési határidejű aquapark munkálatai most valóban a végéhez közelednek.  

1048_6.jpg

Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke: „Meghosszabbítottuk a szerződésnek a teljesítési határidejét 2023. július 31-ig. Ez a határidő a be nem fejezett munkáknak a befejezését, a létesítménynek a technikai átvételét és a létesítménynek a próbaüzemeltetését öleli magába. Azt is szeretném elmondani, hogy a befejezéshez az összes pénzösszeg biztosítva van. A kifizetések nem történtek meg, és olyan ütemben történnek, amilyen ütemben a kivitelezési munkálatok megvalósulnak.”  
Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV
Mutass többet

A szabadkai Városi Képviselő-testület május 4-i ülésén felhatalmazta a Palics Park Kft.-t, hogy egy pályázat által bérbe adja ezt az objektumot. Az erre illetékes bizottságot jövő héten alakítják meg. A tervek szerint 15 évre adják majd bérbe az aquaparkot, a minimális kikiáltási bérleti díj pedig havi 275 ezer dinár lesz havonta. 

Forrás: Pannon RTV 

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme