Rólunk írták
Bontják a palicsi üdülőtelep elhagyatott épületeit
2023.06.03.

Megkezdték az életveszélyes, használatra nem alkalmas, egykor engedély nélkül felépített, mára gazdátlanul düledező épületek bontását a palicsi üdülőtelepen. A Palicsi-tó partjától mindössze 50 méterre található üdülőtelepen lévő parcellák mindegyike a város tulajdonában van, és a területen lévő épületek többsége illegálisan készült.

1056_1.jpg

— A Palics Park Kft. koordinálásával decemberben indult el a területen lévő ingatlanok jogi és építészeti feltérképezése, most, hat hónappal később, megkezdődött a munka látványos része, első körben 12 épületet bontanak le. Ezekről az illetékes felügyelőség megállapította, hogy a felépítésük illegális úton történt, és annak sincsenek meg a feltételei, hogy legalizálásra kerüljenek — jelentette be ma a helyszínen Pásztor István, a Palics Park Kft. Közgyűlésének elnöke. Mint mondta, nemcsak bontani fognak, hanem megtisztítják a teljes területet az építési hulladéktól és a növényzettől is, remélhetőleg ez azt eredményezi majd, hogy belátható időn belül a város, mint a telkek tulajdonosa, idegenforgalmi tartalmak bővítése céljából hasznosíthatja majd ezeket a területeket. Hozzátette, hogy további négy ilyen épület vár bontásra, de ezeknek még nem fejeződött be a teljes fokú átvizsgálása.

1056_2.jpg

— Hosszú-hosszú évtizedek után végre lebonthatóvá váltak azok az épületek, amelyeket engedély nélkül létesítettek, és mára köz- és életveszélyesek lettek — mutatott rá a helyszíni sajtótájékoztatón Dencs Valéria. A Palics Park Kft. igazgatója egyúttal megköszönte Szabadka Önkormányzatának a segítséget és a Tartományi Kormány 36 millió dináros támogatását, mely lehetővé tette a projektum megvalósítását. Az igazgató asszony elmondta, további 32 épület maradt még, ahol nem tudták elérni a tulajdonosokat vagy azokat a személyeket, akik köthetőek az objektumhoz. Ezek esetében az egész folyamatot újrakezdik, mivel jó állapotban vannak, de illegálisan épültek.

1056_3.jpg

A munkálatok elvégzésével a Palicsi-tónak ez a része is végre rendezett lesz, és ez is egy kiemelt befektetési területe lehet a városnak — mondták az illetékesek.

1056_4.jpg

1056_5.jpg

Fényképezte: Kartali Róbert

Forrás: Hét Nap

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme