Rólunk írták
Ezt is megértük – Elkezdték bontani a palicsi víkendtelep romos épületeit
2023.06.02.

A tartomány 36 millió dináros támogatásának köszönhetően június 2-án megkezdődött 12, életveszélyes, lakhatatlan, illegálisan épült épület bontása a palicsi víkendtelepen. Több évtizedes probléma oldódik meg ezzel, amihez – mint azt Pásztor István, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke, nem csoda, hogy nem fogott eddig senki, hiszen nagy kihívás és feladat volt. Bebizonyosodott viszont, hogy amit lehetetlennek hittünk, lehetséges – tette hozzá.

1057_1.jpg

— Olyan újjászületés ez, ami bontással kezdődik. Akik ismerik az itteni állapotokat, azoknak nem kell ecsetelni, hogy milyen épületek sorjáztak itt. December elején jelentettük be, hogy megpróbáljuk ezt rendezni, az első fázist befejeztük, ennek köszönhetően 12 épület bontását végezzük most el. Ezekről az épületekről a felügyelőség megállapította, hogy életveszélyesek, hogy használatra nem alkalmasak, és az is, hogy nincs tulajdonosuk, vagy a város tulajdonában vannak. Ezek ráadásul illegálisan épültek és nincsenek feltételek arra, hogy legalizálják őket. A közgjogvédő lemondott a fellebbezés benyújtásának jogáról, mert annyira jogtiszta volt a helyzet, ennek köszönhetően nem kellett várni, megkezdődhetett a munka, mondta Pásztor.

1057_2.jpg

Nemcsak az épületanyagot viszik el, a növényzetet is eltávolítják, a város pedig hasznosíthatja a telkeket, hogy a turistákat szolgáló tartalmakkal gazdagodjanak. Ezeken az épületeken kívül, hasonló státusban van még négy épület, amiknek a teljes fokú feltérképezése nem fejeződött be.

1057_3.jpg

A tavalyi év végén indított akcióban több mint 300 objektum és mintegy 430 parcella sorsáról döntöttek az illetékesek.

1057_4.jpg

Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatónője hozzátette, több mint harminc épület esetében még nem sikerült megtalálni a tulajdonosokat, ezen tovább dolgoznak, de hozzátette, mindenki nagyon pozitívan fogadta a kezdeményezést a telep rendezése kapcsán.

Forrás: Szabad Magyar Szó

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme