Hírek
Várhatóan augusztus elejétől fogadja a fürdőzőket a palicsi akvapark
2023.06.13.

Várhatóan augusztus elejétől már fogadhatja a fürdőzőket a palicsi akvapark, és a tervek szerint hamarosan megkezdik a Palics szimbólumának számító víztorony teljes felújítását is, mondta Pásztor István.

1059_1.jpg

A Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke Husein Memićet látta vendégül, akivel megismertette Palics turisztikai lehetőségeit. A szerb idegenforgalmi miniszter bejelentette, a kormány csütörtökön dönt az újabb turisztikai utalványok kibocsátásáról, amik a jövő héttől lesznek elérhetők.

1059_2.jpg

Javában dolgoznak az akvapark üzemeltetőjének kiválasztására vonatkozó pályázat kiírásán, ismertette a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke. Hozzátette, a minisztert most nem azért hívták meg, hogy pénzt kérjenek bármilyen új beruházásra, mert több olyan is van, amit még be kell fejezni, hanem azért, hogy őt is lenyűgözze Palics látványa.

1059_3.jpg

A szerb állam 959 millió dinárral támogatta az akvapark kiépítését, mondta Husein Memić: „A mi érdekünk, hogy itt tartsuk azokat a vendégeket, akik eddig Magyarországra jártak egy-egy szebb akvaparkba. Becsléseink szerint a Szabadkára érkező turisták mintegy 50 százaléka külföldi, célunk azonban a szerbiai turisták idevonzása is, és hogy még több legyen a külföldi vendég."

1059_4.jpg

 

A Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke szerint az akvapark alternatív lehetőséget biztosít azoknak, akik eddig magyarországi gyógyfürdőkbe jártak, vállalva a határátlépéssel kapcsolatos hosszas várakozást. Akik pedig ide jönnek Szerbia más vidékeiről, valószínűleg Szabadkát is meglátogatják, fogyasztanak és vásárolnak, tette hozzá. Az idegenforgalmi minisztérium hatmillió eurót biztosított az akvapark kiépítésére az elmúlt másfél évben.

1059_5.jpg

Pásztor István, a Palics Park Kft. igazgatóbizottságának elnöke: „Azt reméljük, hogy július végéig az építkezések befejeződnek, és reményeink szerint addig meglesz az a működtető, aki majd augusztus elején mindannyiunk örömére, és hosszú várakozást követően meg is tudja nyitni az akvaparkot, és hozzáférhetővé válik a látogatók számára."

Sikerült pénzt biztosítani a palicsi víztorony teljes felújítására is, tette hozzá Pásztor István. A közbeszerzési pályázatot a napokban írták ki.

„Keressük azt a kivitelezőt, aki a víztornyot fogja felújítani. A tervdokumentáció a felújításra megvan, megvan a szükséges mintegy 35 millió dinár is a fölújításhoz. A palicsiak, szabadkaiak látják, hogy milyen állapotban van a víztorony, az végül is Palicsnak az egyik szimbolikus épülete. Kikezdte az idő vasfoga, ez az utolsó pillanat, hogy ezeket a hibákat elhárítsuk, és visszaállítsuk abba a formájába, amelyik eredeti volt."
Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV
Mutass többet

 

A tervek szerint az idei év végéig be is fejezik a 110 éves létesítmény felújítását.

Forrás: Pannon RTV

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme