Hírek
Épül, szépül Palics
2023.08.09.

 Zajlik a palicsi víztorony felújítási munkálata, megújul a sétány a tó partján, a Palicsi Akvapark építési munkálatai a befejező fázisába kerültek – számolt be Pásztor István a Palicson megtartott mai sajtótájékoztatón.

1090_1.jpg

Legkésőbb szeptember elején, de lehet, hogy már augusztus végén fürdőzhetünk a palicsi Akvapark medencéiben - mondta Pásztor István a palicsi víztoronynál tartott sajtótájékoztatón. A VMSZ elnöke és a Palics Park Kft. közgyűésének elnöke kiemelte, 12 hónapon át biztosít tartalmat majd a komplexum, hiszen fedett medencék és termálvízzel feltöltött kinti medencék is lesznek a hűvösebb évszakokban. Így nem csak nyáron, hanem egész évben igénybe vehetjük az Akvapark szolgáltatásait.

1090_3.jpg

Pásztor István: „Szeretném bejelenteni és kijelenteni, hogy az akvapark kiépítése befejező fázisban van, befejeződött. Ebben a pillanatban az átvételi munkálatok vannak folyamatban és azoknak a hiányosságoknak a kiküszöbölése, amelyek a technikai átvétel folyamatában kerülnek megállapításra. Ezzel párhuzamosan elindult az egész rendszer próbaüzemeltetése, lépésről lépésre villanyáram terhelés alá kerülnek az egyes elemek, a gépek, a motorok és más elemek. Másrészről elindult a medencék vízzel való feltöltése.”

1090_6.jpg

A Palics szimbólumaként ismert, idén 111 éves víztorony is szépül. Cserélik a fa elemeket, a zsindelytetőt, felújítják a díszítőelemeket, új festést és megvilágítást kap az egész épület - mondta Pásztor István. A felújításra 21 millió 400 ezer dinárt fordítanak tartományi eszközökből. A megbízó a Park Palics Kft.

1090_5.jpg

„Mivel ez egy nagy értékű, műemlék jellegű épület, ezért a Műemlékvédelmi Intézet felügyelete alatt folynak a kivitelezési munkálatok, amelyet a belgrádi székhelyű Ornament cég nyert meg közbeszerzéssel. Ő, illetve a partnerei fogják elvégezni ezeket a munkákat ez év december 31-ig.”
Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV Pannon RTV

1090_4.jpg

Szintén tartományi eszközökből kap új burkolatot a palicsi sétány, a President szállótól a Fontana nyaralójáig. Ez több mint 1 km-es szakaszt jelent, amelyből 750 méter már elkészült. Augusztus 31-ig ezek a munkálatok is befejeződnek - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Forrás: Pannon RTV

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme