Hírek
Palics a turizmus világnapjának megjelölésével
2020.09.27.

A turizmus kezdetei a távoli múltba nyúlnak vissza. Eleinte a turizmus nem ilyen  formában volt, ahogyan ma ismerjük. Ma a turisztikai mozgalmak nagyon fontos helyet foglalnak el az emberek életében, és különös figyelmet érdemelnek.

Az idegenforgalom nagy hatással van a kulturális, társadalmi, politikai és gazdasági értékekre. A turisztikai célpont fejlesztése széles és összetett feladat , több szempontot is magában foglal, amelyeket fel kell fedeznie és ölelnie.

A turisztikai forgalom statisztikai mutatói 2017-től napjainkig komoly növekedési tendenciát mutatnak, amennyiben Palicsot vesszük alapul mint turisztikai célpontot. 2019-ben Palics területén 33 668 turistát regisztráltak szálláslehelyeken, ami körülbelül 11% -kal több, mint 2018-ban. Leginkább a belföldi turisták tartózkodnak Palicson, de érezhetően nőtt a külföldi vendégek száma. A megvalósult éjszakák száma 2019-ben 62 718 volt, ami körülbelül 23% -kal több, mint az előző évben. Becslések szerint 2019 folyamán Palicsot egész évben több mint 500 000 turista látogatta meg. Hangsúlyozhatjuk,hogy  a „COVID“ év is, és amikor Palicsról van szó, statisztikailag nem rossz, éppen ellenkezőleg, júniusban és júliusban az éjszakai tartózkodás száma körülbelül 20% -kal magasabb a 2019 azonos időszakához képest, ami ritkaság és pozitív példa ezzel kapcsolatban más célállomásokra nézve.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a palicsi turisztikai forgalom növekedése és a palicsi infrastrukturális beruházások közötti szinergiát, melyek a 2017-es évtől  a mostani időszakig történtek, amikor több mint 250 millió dinárt fektettünk rekonstrukciókba, szanálásba, építésbe, valamint  egymilliárd dinárt biztosítottunk egy modern wellnessközpont építéséhez .

A Nagy Terasz bal szárnyát rekonstruáltuk , a nyugati parton bírói tornyot építettünk, a férfi strandon több mint 2000 négyzetméternyi fa mólót rehabilitáltunk, a Palicsi-tó mentén és a Nagy Parkon belül több mint 2 kilométeres utat építettünk, a Nyári Színpadot két szakaszban rekonstruáltuk.

Mindez mellett új tartalommal és leltárral újítottuk fel a Homokos strandot és a Testkultúra Parkot.

Palics turisztikai zónájában két nyilvános toalett rehabilitációjához, valamint a palicsi Kalandpark építéséhez is biztosítottunk forrásokat.

Mindez és természetesen a legnagyobb kapitálisprojekt befejezése – a wellness- és fürdőközpont építése Palicson, a turisztikai tért kezelő cég felelősségteljes megközelítése, mert  állandó befektetés nélkül nincs jó úti cél.

Nézze meg fotóinkat galériánkban: http://www.park-palic.rs/index/picturegallerylist/lg/hu/

603_1.jpg

 

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme