Pišu o nama
Nastavlja se uređenje Vikend naselja na Paliću: Građani o statusu svojih objekata mogu da pitaju u „Park Paliću“
27.01.2023.

Preduzeće „Park Palić“ saopštilo je da su toku brojne aktivnosti u vezi sa sprovođenjem najavljenog i započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini, koji podrazumeva uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

1006_1.jpg

Kako su naveli, tokom decembra prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i, na osnovu utvrđenog stanja na terenu, napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

“Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih”, navode iz preduzeća “Park Palić”.

Osim toga, preduzeće je pokrenulo i postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu.

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu države je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

Iz preduzeća “Park Palić” dodaju da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Zainteresovani građani sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini, mogu da dobiju u prostorijama preduzeća na adresi Kanjiški put 17a, putem imejla zsolt.keiper@park-palic.rs ili pozivom na brojeve telefona 024/602-780 i 065/960-27-94 radnim danima od 7 do 15 časova. Kontakt osoba je Žolt Keiper.

Iz preduzeća poručuju da će status objekta proveriti u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje.

Izvor: Danas

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine