Pišu o nama
Nastavak aktivnosti na uređenju Vikend naselja na Paliću
26.01.2023.

Preduzeće „Park Palić“ obaveštava javnost da su u toku brojne aktivnosti koje se odnose na projekat uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

U decembru i januaru su nadležni obišli sve objekte u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja je napravljen registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze. Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje. Od Službe za građevinarstvo Gradske uprave zatražene su i dobijene informacije u vezi sa nelegalnim objektima na ovom području, te je utvrđeno da li je pokrenut postupak za njihovu legalizaciju. Preduzeće „Park Palić“ je pokrenulo postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu. Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

1008_1.jpg

U toku je i  kontaktiranje privatnih ili pravnih lica - vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju. Iz „Park Palića” podsećaju zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću. Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, putem mejla zsolt.keiper@park-palic.rs, ili telefonom na brojeve 024/602 780 i 065/960 2794, od ponedeljka do petka od 7 do 15 časova.  

Izvor: RTV Subotica

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine