Pišu o nama
Uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću
26.01.2023.

 PALIĆ - Preduzeće „Park Palić“ d.o.o. obaveštava da su u toku brojne aktivnosti vezane za sproveđenje započetog Projekta uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini - uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju na Paliću.

U toku decembra meseca prošle i januara ove godine, izvršen je obilazak svih objekata u Vikend naselju i na osnovu utvrđenog stanja na terenu napravljen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

1009_1.jpg

palić, oronule, kuće
Izvor: DOO "Park Palić"/ foto: Dinovizija

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću.

Od Gradske uprave Grada Subotice, Službe za građevinarstvo, zatražene su i dobijene informacije vezane za nelegalne objekte na ovom području, te utvrđeno da li je pokrenut postupak za legalizaciju istih.

Preduzeće „Park Palić“ pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu Republike Srbije, a već su srušeni u prethodnom periodu.

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje.

1009_2.jpg

palić, oronule, kuće,
Izvor: DOO "Park Palić"/ foto: Dinovizija

Obaveštavamo javnost i da je u toku kontaktiranje vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su privatnih lica ili preduzeća.

Podsećamo zainteresovane da za sve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini mogu da se obrate preduzeću „Park Palić“.

Sva pitanja mogu se uputiti na adresu Kanjiški put 17a, Palić, ili putem mejl adrese: zsolt.keiper@park-palic.rs.

Od ponedeljka do petka, u periodu od 7 do 15 časova, građani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 024 602 780 i 065 960 2794.

Kontakt osoba je Zsolt Keiper.

1009_3.jpg

palić, kuće, oronule
Izvor: DOO "Park Palić"/ foto: Dinovizija

Status objekta proverićemo u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije pomenutim Planom predviđen za rušenje, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Vojvodine

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine