Pišu o nama
Počelo rušenje oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću
04.06.2023.

 PALIĆ - U "Vikend naselju" na Paliću, gde su nekada bila odmarališta preduzeća i lepe privatne vikendice, trenutno ima oko 50 ruiniranih objekata. Danas je otpočelo njihovo rušenje kako bi ovaj prostor bio uređen i vraćen u funkciju turizma. video icon

Srušen je prvi od ruiniranih, nelegalno izgrađenih objekata u privatnom vlasništvu u "Vikend naselju" na Paliću, a ista sudbina čeka ovih dana ukupno 12 vikendica koje godinama unazad ruže ovo turističko naselje.

1052_1.jpg

Početak rušenja oronulih objekata upriličen je u prisustvu medija i pod budnim okom čelnika JP "Park Palić".

"Namera nam je da sve ono što je ruglo, sve ono što nema vlasnika, sve ono što se ne može dovesti u funkcionalno stanje - porušimo, uklonimo. Želimo da "Vikend naselje" dobije lepše obrise i ponovo postane prostor primeren turističkoj nameni", istakao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine JP "Park Palić".

1052_2.jpg

On je izjavio je da je u toku proces donošenja rešenja o rušenju za još četiri objekta, a Valerija Denč, direktorka JP "Park Palić", rekla je da predstoje razgovori sa vlasnicima još 32 objekta koji treba da budu uklonjeni.

"Naš cilj je da zaista očistimo "Vikend naselje" kako bi ovaj prostor pored "Peščane plaže" ponovo bio jedan od najlepših delova Palića u koje će hrliti zadovoljni turisti", istakla je Valerija Denč, direktorka JP "Park Palić".

Nakon rušenja oronulih objekata, placevi kojima gazduje grad biće uređeni i ponuđeni na prodaju, sa ciljem da budući vlasnici tu izgrade nove objekte koji će služiti za ukras Vikend naselja i vratiti mu ulogu uglednog turističkog mesta na obali jezera Palić.

Izvor: RTV

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine