Pišu o nama
Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao Palić
13.06.2023.

Ministar turizma i omladine Husein Memić obišao je danas Vodotoranj, Veliki park, Veliku terasu i akva park na Paliću.

1062_1.jpg

-  Ministarstvo je uložilo 959 miliona dinara za izgradnju akva i spa centra, čija je ukupna vrednost  1.6 milijardi dinara. Nedavno mi je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao da će pokrajina dati još 120 miliona dinara za kompletan završetak i verujem da će, kako je najavljeno, 1. avgusta akva park početi sa radom – naglasio je ministar Memić, ističući da je ova godina rekordna po ulaganju u turističku infrastrukturu - Subotica i Palić imaju oko 50 odsto stranih turista, cij nam je da taj broj povećamo ali i da zadržimo domaće turiste. Ovo su najveća ulaganja, u narednom periodu uložićemo 16 miliona evra za razvoj infrastrukture a dobar deo tih sredstava biće usmeren u Podunavlje. 

1062_2.jpg

U pratnji domaćina Ištvana Pastora, predsednika Skupštine preduzeća „Park Palić“, ministar Memić je obišao neke od projekata koji se trenutno realizuju na Paliću.

1062_3.jpg

Poseta ministra svaki lokalitet koji se obilazi stavlja u fokus interesovanja, a nama je to veoma važno, jer se na Paliću pripremaju velika dešavanja. Akva park je investicija koja se realizuje od 2018. godine, a realan plan je da je završimo do kraja jula. Ovih dana se intenzivno radi na raspisivanju javnog poziva za odabir operatera koji će voditi računa o objektu i obezbeđivati kvalitet usluga koji će privlačiti posetioce – najavio je Pastor. - Tu je i generalna rekonstrukcija Vodotornja, za šta je obezbeđeno 35 miliona dinara i verujemo da će do kraja godine on vratiti svoj prvobitni sjaj. Nastavlja se sa postavljanjem ukrasnih cigli u pešačkom delu, od hotela „Prezident“ do bivše „Fontane“. Na Vikend naselju su nastavljeni radovi i činimo sve da Palić privlači i zadrži goste.

1062_4.jpg

Izvor: subotica.com

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine