Pišu o nama
Palić: Od 1. avgusta - akva park
13.06.2023.

SUBOTICA - Akva park na Paliću bi trebao da počne sa radom 1. avgusta, ponovio je danas predsednik Skupštine društva "Park Palić" Ištvan Pastor.

On je radove na ovoj investiciji, koja predstavlja jedno od najvećih ulaganja u turističku infrastrukturu u Vojvodini, obišao u društvu ministra turizma i omladine Republike Srbije Huseina Memića.

1063_1.jpg

Radovi na izgradnji Akva parka počeli su još 2018. godine.

Ova investicija je vredna 1,6 milijardi dinara, od čega je Srbija, preko Ministarstva za turizam i omladinu, uložila blizu 960 miliona.

Da se radovi privode kraju uverio se i danas i nadležni ministar Husein Memić, kome je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine društva "Park Palić" ponovio da posao može biti završen u narednih mesec i po dana.

"Imamo nameru, realan plan da ovu investiciju završimo do kraja jula meseca ove godine. Ovih dana se intenzivno radi na respisivanju javnog poziva za odabir operatera, koji će gazdovati, koji će voditi računa o ovom objektu i obezbeđivati kvalitet usluga koji će privlačiti ljude i koji će zadovoljavati ljude", rekao je Pastor.

Ministar Memić je nakon obilaska gradilišta na Paliću istakao da se u Srbiji ulažu značajna sredstva kako bi se domaći turisti zadržali na našim destinacijama, ali ujedno i privukao što već broj stranih turista.

Samo u narednom periodu će u turističku infrastrukturu u našoj zemlji biti uloženo 16 miliona evra, rekao je Memić.

"Dobar deo tih sredstava ćemo uložiti u Podunavlje. Uskoro ide raspisivanje javne nabavke za tri velika projekta, a to su Kovin, Bela Crkva i Novi Sad. Gradićemo duž Dunavske magistrale. Znate i sami da je predsednik Republike dao vetar u jedra kada su u pitanju ti projekti i želim ovde da uputim apel i drugim lokalnim samoupravama i gradovima da spreme projekte. Mi smo oformili i nekoliko radnih grupa, jer želja nam je da i nakon ove godine nastavimo sa velikim ulaganjima u turizam i turističku infrastrukturu", istakao je ministar Memić.

1063_2.jpg

Memić je podsetio prisutne da su turistički pokazatelji u prva četiri meseca ove godine bolji od prošlogodišnjih.

Govoreći o vaučerima, on je rekao da očekuje da Vlade Srbije narednih dana donese odluku, nakon čega bi distribucija nove ture vaučera mogla da počne za nedelju dana.

Izvor: RTV

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine