Pišu o nama
Uklonjena još dva oronula objekta u Vikend naselju
07.07.2023.

Nakon što je krajem prošlog meseca, uklanjanjem trinaest oronulih objekata, okončana prva faza radova, preduzeće "Park Palić" nastavlja sa realizacijom projekta uređenja Vikend naselja, te se intenzivno radi na pronalaženju načina i rešenja za uklanjanje ruševnih objekata koji su u vlasništvu privatnih ili pravnih lica. Prethodne nedelje uklonjena su dva takva objekta.
Uklonjena još dva oronula objekta u Vikend naselju

1070_1.jpg

Polazeći od činjenice da je uređenje Vikend naselja od zajedničkog interesa za vlasnike objekata, kao i za turistički potencijal Palića, održan je veliki broj sastanaka i konsultacija sa predstavnicima preduzeća ili njihovim pravnim naslednicima sa ciljem pronalaženja najučinkovitijih rešenja.

1070_2.jpg

- Kao rezultat prepoznavanja zajedničkog cilja - da Vikend naselje na Paliću od neuređene, oronule i nepristupačne urbanističke celine ponovo postane funkcionalan i atraktivan deo Palića, vlasnici pojedinih objekata već su krenuli u realizaciju dogovorenih aktivnosti - objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić" - Uvažavajući značaj ovog objekta, preduzeće "Adam šped" je, u skladu sa postignutim dogovorom, prošle nedelje o svom trošku već uklonilo dva objekta na svojim parcelama uz samo šetalište, a u toku je procedura za dobijanje potrebnih dozvola za uklanjanje trećeg, na samom ulazu u Vikend naselje.

1070_3.jpg

Uklonjena još dva oronula objekta u Vikend naseljuUklonjena još dva oronula objekta u Vikend naseljuNadležni očekuju da će i druga preduzeća koja u svom vlasništvu imaju objekte za rušenje ili sanaciju pružiti svoj doprinos u skladu sa Planom detaljne regulacije za Vikend naselje i projektom uređenja ovog dela Palića.

Iz preduzeća "Park Palić" još jednom pozivaju vlasnike nelegalizovanih objekata, kao i vlasnike zapuštenih objekata, odnosno onih koji su u ruševnom stanju da im se obrate kako bi se pronašla adekvatna i zakonski utemeljena rešenja.

Izvor: subotica.com

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine