Pišu o nama
Muzički pavljon na Paliću ponovo zaživeo
17.07.2023.

 PALIĆ -

Svake subote u šest popodne, svi turisti koji posećuju Palićko jezero moći će jednim delom da osete zašto je ovo letovalište nekada bilo mondensko. Kao i pre više od jednog veka, kada je tradicija uspostavljena, muzički paviljon biće mesto koncerata koji trebaju da upotpune palićke šetnje obalom i Velikim parkom. 

1075_1.jpg

 

Koncertom Cimbali benda iz Mađarske, Muzički pavljon na Paliću ponovo je zaživeo u svojoj izvornoj funkciji – da šetačima u promenadi upotpuni užitak kvalitetnom muzikom.

„Naši gosti koji će stići na Palić svake subote uveče, od danas pa do šesnaestog septembra, moći će da uživaju u akordima džeza, bluza i folklor muzike. Pored toga, imaćemo goste sa italijanskom muzikom, naravno, tu će biti i deca iz muzičkih škola iz Kanjiže i iz Subotice“- ističe direktorka preduzeća “Park Palić” Valerija Denč.

Tokom više od jednog veka, Muzički paviljon zadržao je originalan oblik i funkciju, gde su se nekada svakog jutra i popodneva održavali mali promenadni koncerti poznatih muzičara iz Subotice ili drugih krajeva Ugarske i ulepšavali turistima šetnju palićkim parkom i obalom.

„Mi smo tu tradiciju oživeli pre tri godine i DOO Park Palić je uputio poziv muzičarima, orkestrima, umetnicima da svek subote tokom letnjih meseci sviraju ovde našim Palićanima, Subotičanima i turistima. Ova manifestacija, letnji koncerti u Muzičkom paviljonu počinje danas, odnosno serija tih koncerata i do sredine septembra će subotama u šest uveče uvek drugi orkestar, ansambl, svirati Palićanima, turistima i na ovaj način ćemo da podignemo i obogatimo ponudu Palića kao istaknute turističke destinacije“- kaže predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor.

Muzički paviljon neizostavni je deo zaštićene celine poznate kao Veliki park.

Izvor: rtv.rs

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine