Pišu o nama
Otvorena manifestacija „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“
15.07.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), danas je, na Paliću, svečano otvorio program pod nazivom „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“, manifestaciju organizovanu s ciljem  da se na Palić vrati ova tradicija i da Muzički paviljon, koji je od od svog podizanja početkom 20. veka bio mesto malih promenadnih koncerata,  ponovo dobije svoju ulogu u animaciji palićkih posetilaca.

1077_1.jpg

„Izuzetnu čast mi predstavlja otvaranje neke kulturne manifestacije na Paliću. Tako je i ovaj put. Pre dve godine oživeli smo tradiciju staru 110 godina. Naime, početkom 20. veka tadašnji čelnici grada mislili su da je dobra ideja da se izgradi ovaj Muzički paviljon i da ansambli, izvođači, umetnici i muzičari sviraju u ovom paviljonu, pružajući zabavu šetačima, Palićanima, Subotičanima i turistima koji su boravili na Paliću. Mi smo u junu 2021. godine oživeli ovu tradiciju, d.o.o. ’Park Palić’ je uputio poziv muzičarima, ansamblima i umetnicima, pružajući im priliku da namenski koriste ovu prelepu malu građevinu i sviraju Palićanima, Subotičanima i turistima“, podsetio je dr Balint Pastor.

1077_2.jpg

On je izrazio zahvalnost zaposlenima u preduzećima „Park Palić“ d.o.o. i Javnom preduzeću „Palić-Ludaš“, jer, kako je rekao, zahvaljujući pre svega njihovom radu Palić ima ovako lep ambijent.

„Za nekoliko nedelja, ili meseci, počinje i rekonstrukcija Vodotornja, izgrađenog takođe u stilu mađarske varijante secesije. Uskoro ćemo imati i akva-park u punom kapacitetu, znači činimo sve da obogatimo turističku ponudu Palića, ali i da štitimo i čuvamo naše vrednosti na Paliću, kakav je Muzički paviljon. Tim rečima želim da otvorim ovu manifestaciju, a Palićanima, Subotičanima i turistima koji će ovde boraviti narednih nedelja želim da uživaju u muzici i u svemu što Palić može da im pruži“, naglasio je dr Balint Pastor.

1077_3.jpg

Ovo je treća godina kako „Park Palić” d.o.o. poziva umetnike i ansamble da održe koncert, pa će tako do sredine septembra tokom osam subotnjih dana od 18.00 časova šetače zabavljati prigodna muzika.

Ove subote koncert je održao mađarski „Cimbali bend", 22. jula će nastupiti Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“, a 29. jula „Gordanov Blues Ghetto“.

U avgustu će biti održana tri koncerta: 5. avgusta nastupiće ženski hor „Femina VOX“, 12. avgusta Zlatne frule Vojvodine, a 26. avgusta umeće će pokazati Subotički duvački orkestar i Duvački orkestar iz Kupusine.

Septembar je rezervisan za mlade nade tradicionalne muzike: 2. septembra će nastupiti dečji gudački orkestar „Presto“ Muzičke škole iz Subotice, a 16. septembra Osnovna muzička škola Kanjiža.

Izvor: subotica.info

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine