Pišu o nama
Kupanje u akva parku od avgusta
04.06.2023.

Radovi na objektu trebali bi da budu završeni u naredne dve sedmice, a do 31. jula trajaće period probnog rada. Nakon toga, avka park biće otvoren za poseotioce.

Akva park na Paliću trebao bi da bude završen do 31. jula ove godine i nakon toga i  otvoren za korisnike, rekao je Ištvan Pastor, predsednik Društa “Park Palić”, pri početku radova na rušenju vikend naselja.
Prvobitni rok za završetak avka parka i velnesa na prostoru pored jezera bio je 31. maj, međutim, zbog složenosti završnih radova one je prolongiran za dva meseca.

1080_1.jpg

„Pre nekoliko dana sa generalnim izvođačem potpisali smo aneks ugovora i produžili rok za završetak radova, za puštanje u pogon, i za probni rad do 31. jula ove godine. To znači da će u naredne dve do tri nedelje biti okončani svi ugovoreni radovi, paralelno sa tim već sada ide tehnički prijem kompletnog objekta. Od trenutka završetka radova do 31. jula odvijaće se probni rad bez posetilaca kako bi se utvrdilo da li sve funkcioniše, da li je sve u redu, da li nešto treba popraviti. Finansijska sredstva, kao i tehničko izvođački uslovi su obezbeđeni, u to nas uveravaju i izvođači sa kojima smo svakodnevno u kontaktu i nadzire se napredovanje radova“ rekao je Pastor.
Akva park na Paliću ima pet bazena u zatvorenom i četiri bazena na otvorenom prostoru, niz objekata koji treba da upotpuno doživljaj na vodi, a početkom maja Skupština grada donela je odluku da je preduzeća „Park Palić“ zaduženo za raspisivanje konkursa i davanja u zakup ne samo akva parka, ali i Veliku terasu na Paliću.

Pastor kaže da će već naredne sedmice imenovati komisiju koja treba da raspiše konkurs za traženje i odabir upravljača akva parkom.
„Želeli bi da se on uključi već u fazi probnog rada kako bi od 31. jula i sam bio u stanju da vodi objekat i da akva park bude u funkciji za posetioce. Neće biti jednostavno, kratko je vreme na raspolaganju, ali odabir operatera jedna od ključnih stvari za funckionisanje jer želimo da bude besprekorno, čisto, onako kako dolikuje i to je osnovna namera u traženju partnera za posao“ rekao je Pastor.

Gradska odluka predviđa i uslove pod kojima može ovaj objekat da se izda u azkup, a to je vremenski rok do 15 godina, dok će cena zakupa biti u skladu sa gradskom odlukom o idzavanju poslovnih prostora.

„Korisna površina akva parka, dakle deo koji je u funkciji za posetioce je 4.281 metara kvadratnih i kada se to pomnogi za cenom iz gradske odluke dobijamo mesečni iznos zakupnine od najmanje 275.925. dinara. Treba imati u vidu da onaj ko bude upravljao imaće na početku i značajna ulaganja, oko obezbeđenja osoblja, ali i opremanja prostora, potom ulaganje u održavanje. Za mene ovde problem nije pitanje zakupnine, ona može da bude i nešto niža, ali ako to preuzme neko ko će da privuče i zadrži ljude, mislim da svi ćemo od toga da profitiramo i donosiće  veći dorpinos čitavom odmaralištu“ rekao je Pastor.

Izvor: subotica.info

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine