Pišu o nama
Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godine
09.08.2023.

Izvesno je da će akva park biti završen do kraja avgusta, izjavio je danas Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić" prilikom obilaska više tekućih projekata na Paliću u fazi rekonstrukcije.
Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godine

1096_1.jpg

Tehnički prijem objekta, probni rad i potpisivanje ugovora sa zakupcem su koraci koji će, kako je najavio Ištvan Pastor, biti realizovani tokom ovog meseca, a vrata akva parka za posetioce biće otvorena najkasnije od 1. septembra.

1096_2.jpg

SADRŽAJI AKVA PARKA DOSTUPNI TOKOM CELE GODINE - Akva park je sa sadržajem za 12 meseci. Sa druge strane, želim da istaknem da će u spoljnim bazenima biti termalna voda. Tako da će se bazeni sa termalnom vodom moći koristiti i tokom jeseni - naveo je Pastor.

- Radovi po ugovoru je trebalo da budu okončani do 31. jula tekuće godine. Ugovor nije produžen, ali paralelno sa opstankom ugovora na snazi primenjivaće se sve one mere koje su predviđene u ugovoru, a čine sistem zaštite investitora. Znači penali i sve ostalo što je deo ugovora - naveo je Pastor- Radovi su u suštini završeni, sada ide tehnički prijem objekta i otklanjanje nedostataka koji su uočeni u toku tehničkog prijema. U ovom momentu već ide probni rad, puštaju se struja i voda u sistem i sve počinje da se prati kako bi se eventualne greške pokazale u ovoj fazi.

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godineU narednim danima uslediće i potpisivanje ugovora sa zakupcem, preduzećem "Ellite Palić", kazao je Pastor.

- Očekujem da u narednih nekoliko dana svi detalji u vezi sa ugovorom budu raščišćeni i da on bude potpisan. Iako operater ima rok od 30 dana od momenta potpisivanja ugovora da pusti akva park u rad, taj rok će biti kraći i zato danas mogu da kažem da je izvesno, skoro sigurno da će akva park biti pušten završen i pušten u upotrebu do kraja avgusta - ističe sagovornik.

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godineOsim o akva parku, Pastor je na jutrošnjoj konferenciji za medije govorio i o rekonstrukciji Vodotornja, te najavio da će po završetku radova, koji staju 21,4 miliona dinara, ovom simbolu Palića biti vraćen stari sjaj.

1096_3.jpg

- Radovi su trenutno u pripremnoj fazi, odnosno postavljaju se skele, i rekonstrukcija treba da bude završena do kraja ove godine. Radiće se sve ono što je neophodno da bi se posledice zuba vremena otklonile - naveo je sagovornik i precizirao - Zameniće se svi dotrajali drveni elementi, kao i oštećena opeka, biće zamenjena i šindra (krovni pokrivač) kojom je toranj prekriven. Radovi obuhvataju i zaštitu fasade, postavljanje osvetljenja... Radovi se izvode uz nadzor Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godineDuž dela obale jezera Palić (od hotela Prezident" do nekadašnje "Fontane") u toku su i radovi na popločavanju pešačke staze i postavljanju mobilijara koji treba da budu završeni do kraja avgusta.

- Mislim da će ova godina biti izuzetna što se tiče razvoja Palića - zaključio je Pastor. 

Izvor: subotica.com

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine