Pišu o nama
Armija ljudi u crvenim kapicama preplavila Palić
05.12.2023.

Deda Mrazovi preplavili obalu jezera Palić. Tradicionalna trka Deda Mrazeva okupila je ove godine oko tri hiljade učesnika.

Najmlađi učesnik ove sportske manifestacije bila je jedna beba stara samo mesec dana, dok je najstariji imao 83 godine. Na manifestaciji su kao nagrade dodeljena i tri dečija bicikla, ali je nagrađen i najkreativniji kostim Deda Mraza.

1117_1.jpg

Na Paliću se u nedelju pre podne okupio veliki broj ljudi, deca i odrasle osobe u crvenim kapicama pripremali su se za start. Bilo je onih koji su obukli kompletan kostim Deda Mraza, a sportsku manifestaciju je posetio i sam Deda Mraz.

Ovo je bio još jedan pravi porodični program. Ima i onih koji na ovu manifestaciju dolaze već nekoliko godina.

1117_2.jpg

Učesnici trke su trebali da pređu razdaljinu od dva kilometra, što su veoma brzo i uradili. Međutim, sam događaj nije imao takmičarski karakter, tako da nije bilo pobednika. Svaka osoba koja je prešla cilj osvojila je medalju. Distancu su prešla čak i vrlo mala deca, zajedno sa svojim roditeljima.

Manifestacija je počela da se organizuje pre 24 godine, tada sa svega nekoliko učesnika. Danas na obalu jezera Palić dolazi više hiljada ljudi.

1117_3.jpg

Elvira Janoši, organizator: „Pre 24 godine, baš na Dan Svetog Nikole, držala sam trening sa sedmoro mališana, i tada smo se, na neki način, prisetili toga da je to ipak Dan Svetog Nikole. Kada su posle treninga stigli na cilj, svako od njih je dobio jednog malog Deda Mraza (Svetog Nikole), i tako se rodila ideja. Posle su pitali da li ćemo i sledeće godine ponovo trčati na Svetog Nikolu? Sledeće godine bilo ih je duplo više i njihov broj se iz godine u godinu povećavao, interesovanje je veoma veliko. I danas je ovde verovatno oko tri hiljade učesnika.”

Sama manifestacija skreće pažnju na važnost bavljenja sportom i boravka na otvorenom.

Izvor: gradsubotica.co.rs

O nama

Izgradnje turističke destinacije visoke kategorije po principima održivog razvoja

Investirajte sa stilom

Investitorima su na raspolaganju infrastrukturno opremljene lokacije, u vlasništvu Grada Subotice

Članovi Skupštine

Članovi Skupštine preduzeća Park Palić

Javni konkursi i oglasi

Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić

Galerija slika

Namenske upotrebe državne imovine radi valorizacije turističkih resursa

Organizaciona struktura

Unutrašnja organizacija D.O.O. „Park Palić“ je uređena Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta.

Fotografije sa prelepog Palića

Palićko jezero, biser Vojvodine