Hírek
Mikulásfutás Palicson december 5-én
2021.11.26.

December 5-én, vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel kerül megrendezésre a palicsi Nagyparkban a legszebb téli rendezvény – a jótékonysági Mikulásfutás. Idén 22. alkalommal rendezzük  meg a Mikulásfutást, amely a Park Palics kft, a Szerbiai Ultramaraton Egyesület és a Palicsi Helyi Közösség együttműködésével valósul meg, minden korosztálynak és minden érdeklődőnek szól akik várják a Mikulást és a közelgő ünnepeket.

A verseny rajtja  a Vigadó előtt  lesz, a tervek szerint a resztvevők  1500 méter hosszú körpályán futnak vagy sétálnak  egy órán keresztül (  minimum egy kört kell megtenniük). A kijelölt pálya,  amelyen haladniuk kell, jól látható.  A pálya a  tó partján halad végig a President Szállodáig, a Spliti fasoron keresztül a Víztoronyig, majd  vissza a Nagy Parkon keresztül egészen a Vigadónál található  célig.

A korábbi évekhez hasonlóan most sincs korhatár, a részvétel feltétele csak egy  Mikulás sapka vagy jelmez.

A verseny után a résztvevőknek  forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel  kedveskednek a szervezők, amelyet a  palicsi helyi közösség képviselői készítenek el.

624_1.jpg

Amint az előző években, az idén is sikerült jó  együttműködést kialakitani a szabadkai Pionir vállalattal, és mint  a rendezvény egyik támogatója,  saját termékét, a YES flippset adományozta, amely terméket   minden kedves idelátogató megkóstolhat.

A Jótékonysági Mikulásfutás az  idén újabb  támogatókkal lett gazdagabb, a Vodavoda cég fogja biztosítani  a vizet, felfrissitve ezzel  a rendezvény minden résztvevőjét és látogatóját, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Pionir és a Vodavoda vállalatokanak a csodálatos együttműködésért és a jó szándékért, hogy termékeikkel támogatják és szebbé teszik  ezt a rendezvényt, a Mikulásfutást.

624_2.jpg

A rendezvény keretén belül, a Szabadkai Vöröskereszttel együtt,  az idén is megrendezésre kerül a  „Legyél te is Mikulás” jótékonysági akció. Csomaggyűjtési akcióról van szó azoknak a gyerekeknek, akik a Szabadka területén található Néphonyha felhasználói. A csomagok tartalmazhatnak édességeket, játékokat, tanszereket, ruhákat vagy bármi mást, amivel megörvendeztetjük  a kicsiket a közelgő ünnepek alatt. A csomagokat a szervezőknek és a Szabadkai Vöröskereszt önkénteseinek lehet majd átadni, a Vigadónál kihelyezett Info pultnál 10 és 13 óra között. Az akciót követően a Vöröskereszt, az elmúlt évek tapasztalatai alapján, tovább rendszerezi az összegyűjtött csomagokat, ajándékokat, és eljuttatja azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Rólunk

A Palicsi Park Kft. egyidőben partnere és szolgáltatója is a főtervben előlátott projektekbe történő befektetésekben érdekelt befektetőknek.

Fektessen be stílusosan

A város tulajdonát képező, infrastruktúrálisan felszerelt helyszínek állnak a befektetők rendelkezésére a biztos és hatékony befektetéshez!

A Közgyűlés tagjai

A Park Palics Kft közgyűlésének tagjai

Nyilvános pályázatok és hírdetések

Korlátolt felelősségű társaság a palicsi turisztikai terület fejlesztésének irányításáért

Fényképgaléria

Fenntartható fejlődés elvei mentén magas kategóriájú turisztikai célállomás kiépítése

Palics Park Kft

A palicsi turisztikai terület kezelője

Legutóbbi fényképek

A palicsi tó Vajdaság gyöngyszeme