Пишу о нама
Наставља се уређење Викенд насеља на Палићу: Грађани о статусу својих објеката могу да питају у „Парк Палићу“
27.01.2023.

Предузеће „Парк Палић“ саопштило је да су току бројне активности у вези са спровођењем најављеног и започетог Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини, који подразумева уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу.

1006_1.jpg

Како су навели, током децембра прошле и јануара ове године, извршен је обилазак свих објеката у Викенд насељу и, на основу утврђеног стања на терену, направљен је регистар са категоризацијом објеката и власништва над објектима и парцелама на којима се они налазе.

Такође, утврђен је статус легалности објеката, као и то да ли је објекат планиран за рушење по усвојеном Плану детаљне регулације за Викенд насеље на Палићу.

“Од Градске управе Града Суботице, Службе за грађевинарство, затражене су и добијене информације везане за нелегалне објекте на овом подручју, те утврђено да ли је покренут поступак за легализацију истих”, наводе из предузећа “Парк Палић”.

Осим тога, предузеће је покренуло и поступак за брисање 19 објеката из Катастра непокретности, који су у власништву Републике Србије, а већ су срушени у претходном периоду.

Процес сагледавања осталих запуштених и потпуно девастираних објеката који су у власништву државе је у току и у припреми је поступак за њихово уклањање.

Из предузећа “Парк Палић” додају да је у току контактирање власника свих објеката у Викенд насељу који су у запуштеном стању, а у власништву су приватних лица или предузећа.

Заинтересовани грађани све информације у вези са Викенд насељем, као и статусом објеката у њиховој својини, могу да добију у просторијама предузећа на адреси Кањишки пут 17а, путем имејла zsolt.keiper@park-palic.rs или позивом на бројеве телефона 024/602-780 и 065/960-27-94 радним данима од 7 до 15 часова. Контакт особа је Жолт Кеипер.

Из предузећа поручују да ће статус објекта проверити у Плану детаљне регулације за Викенд насеље на Палићу, те упутити грађане на надлежне институције како би се сагледале могућности у вези са легализацијом или реконструкцијом, уколико објекат није поменутим Планом предвиђен за рушење.

Извор: Данас

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине