Пишу о нама
“Парк Палић” наставља са уређењем Викенд насеља: Од 195 објеката у приватном власништву, 28 потпуно запуштено
17.03.2023.

У току фебруара и првој половини марта „Парк Палић“ је интензивирао спровођење корака који за циљ имају започето уређење Викенд насеља на Палићу, саопштили су из овог предузећа.

Према евиденцији заснованој на подацима Катастра непокретности и подацима прикупљеним обиласком свих објеката на терену, утврђено је да се 195 објеката у Викенд насељу налазе у приватном власништву, правних или физичких лица, од којих је 28 потпуно запуштено, руинирано или напуштено.

1026_1.jpg

„У склопу спровођења Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини – уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу, предузеће ’Парк Палић’ контактирало је са већином приватних лица или предузећа који имају објекте у Викенд насељу, а кроз директне сусрете и састанке, као и консултације телефоном и писаним путем, разговарано је са више од 30 власника нелегалних, запуштених или руинираних објеката“, напомињу.

Заинтересовани грађани су, додају, најчешће постављали питања везана за то да ли је објекат намењен за рушење по усвојеном Плану детаљне регулације за Викенд насеље, да ли постоји могућност за легализацију објеката, као и да ли постоји могућност за откуп земљишта на којем се објекат налази.

„Пружањем адекватних одговора, стручних савета и сугестија у вези са статусом објекта, могућностима реконструкције и могућностима легализације објеката, предузеће ’Парк Палић’ наставиће да, заједно са власницима, и у предстојећем периоду проналази одговарајућа решења, са крајњим циљем правног, урбанистичког, инфраструктурног и сваког другог уређења Викенд насеља“, наводи се у саопштењу за јавност.

Тако ће у току наредне недеље, а у сарадњи са ЈП „Палић-Лудаш“, почети акција крчења зараслих површина у Викенд насељу, проређивања и одношења шибља и другог растиња.

Такође, на основу усвојеног ПДР-а за Викенд насеље, „Парк Палић“ ће у наредном периоду наставити и са даљом парцелацијом нових пет блокова.

„До сада је извршена парцелација за 30 блокова, а услови за парцелацију су брисање непостојећих објеката из Катастра непокретности, као и уклањање одређених објеката који се налазе ван регулационих линија“, наводи се на крају.  

Извор: Magločistač

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине