Вести
Почело рушење дотрајалих и нелегалних објеката у Викенд насељу на Палићу
06.06.2023.

 У Викенд насељу на Палићу је почело рушење објеката који се налазе у лошем стању и изграђени су без дозволе.

Током протеклих шест месеци запослени у Предузећу „Парк Палић“ д.о.о. су учинили више за уређење овог подручја него било ко у протеклим деценијама - рекао је Иштван Пастор на преподневној конференцији за новинаре. Председник Скупштине предузећа „Парк Палић“ д.о.о. је најавио и да је рок за завршетак радова на изградњи Аква парка Палић померен на 31. јул.

1048_1.jpg

У Викенд насељу на Палићу је почело рушење 12 објеката који су у јако лошем стању. Након завршетка радова локална самоуправа ће бити у могућности да прода плацеве.

1048_2.jpg

У Викенд насељу на Палићу, зграде које су у лошем стању, руше се као кула од карата. Многи објекти и викендице у туристичкој зони, која памти и боље дане, сада су уништени. У акцији покренутој крајем прошле године надлежни су одлучивали о судбини више од 300 објеката и око 430 парцела.

1048_3.jpg

Иштван Пастор, председник Скупштине предузећа „Парк Палић“ д.о.о.: „Реч је о објектима за које је инспекција утврдила да су опасни по живот, неупотребљиви, али је истовремено утврђено да немају власника, односно да су у јавном власништву, у власништву града, а такође је утврђено да је градња ових објеката извршена бесправно, те да не постоје услови да се ти објекти легализују."

1048_4.jpg

Уређење Викенд насеља на Палићу се деценијама чинило немогућим, али сада су радници предузећа „Парк Палић“ за шест месеци направили основе за даљи рад. Покрајинска Влада је у ту сврху обезбедила 36 милиона динара.

Валерија Денч, директорица предузећа „Парк Палић“ д.о.о.: „Велико нам је задовољство што смо успели да контактирамо власнике. Сви су позитивно реаговали на наш позив и могу да кажем да су сви са којима смо разговарали, срећни што ће ово место, које представља једно од најлепших делова на обали језера Палић, односно дела иза пешчане плаже, коначно бити доведен у такво стање да може да буде и главна инвестициона локација за град."

1048_5.jpg

Осим уређења Викенд насеља, додатно ће се побољшати стање шеталишта око језера, а ове године ће се обновити и Водоторањ. Радови на Аква парку, који су започели крајем 2018. године и рок завршетка је неколико пута одлаган, сада се заправо приводе крају.

Иштван Пастор, председник Скупштине предузећа „Парк Палић“ д.о.о.: „Продужили смо рок за завршетак радова до 31. јула 2023. године. Овај рок укључује завршетак недовршених радова, технички пријем објекта и пуштање објекта у пробни рад. Такође желим да кажем да су сва средства за завршетак радова обезбеђена. Исплате нису извршене, али ће да иду оном динамиком којом се изводе грађевински радови."

1048_6.jpg

На седници одржаној 4. маја Скупштина града Суботице је овластила предузеће „Парк Палић“ д.о.о.,  да путем конкурса да овај објекат у закуп. Комисија која ће бити надлежна за спровођење треба да буде формирана следеће недеље. Предвиђено је да се аква парк даје у закуп на 15 година, а минимална проглашена закупнина ће бити 275.000 динара месечно.

Извор: Паннон РТВ 

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине