Пишу о нама
Почело рушење оронулих објеката у Викенд насељу на Палићу
04.06.2023.

 ПАЛИЋ - У "Викенд насељу" на Палићу, где су некада била одмаралишта предузећа и лепе приватне викендице, тренутно има око 50 руинираних објеката. Данас је отпочело њихово рушење како би овај простор био уређен и враћен у функцију туризма. video icon

Срушен је први од руинираних, нелегално изграђених објеката у приватном власништву у "Викенд насељу" на Палићу, а иста судбина чека ових дана укупно 12 викендица које годинама уназад руже ово туристичко насеље.

1052_1.jpg

Почетак рушења оронулих објеката уприличен је у присуству медија и под будним оком челника ЈП "Парк Палић".

"Намера нам је да све оно што је ругло, све оно што нема власника, све оно што се не може довести у функционално стање - порушимо, уклонимо. Желимо да "Викенд насеље" добије лепше обрисе и поново постане простор примерен туристичкој намени", истакао је Иштван Пастор, председник Скупштине ЈП "Парк Палић".

1052_2.jpg

Он је изјавио је да је у току процес доношења решења о рушењу за још четири објекта, а Валерија Денч, директорка ЈП "Парк Палић", рекла је да предстоје разговори са власницима још 32 објекта који треба да буду уклоњени.

"Наш циљ је да заиста очистимо "Викенд насеље" како би овај простор поред "Пешчане плаже" поново био један од најлепших делова Палића у које ће хрлити задовољни туристи", истакла је Валерија Денч, директорка ЈП "Парк Палић".

Након рушења оронулих објеката, плацеви којима газдује град биће уређени и понуђени на продају, са циљем да будући власници ту изграде нове објекте који ће служити за украс Викенд насеља и вратити му улогу угледног туристичког места на обали језера Палић.

Извор: РТВ

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине