Пишу о нама
Почело рушење палићког „Бејрута“ пред туристичку сезону
02.06.2023.

Предузеће “Парк Палић” у децембру прошле године започело је акцију сређивања Викенд насеља на Палићу. Уследио је мукотрпан посао контактирања власника и провера да ли су одређени објекти и некретнине легализовани, а све у циљу како би се овај део туристичког насеља, након више година небриге довео у ред.

1053_1.jpg

Након много разговора и утврђивања чињеница од стране инспектора града Суботице да се ради о објектима који су у таквом стању да нису за коришћење, немају власнике и бесправно су подигнути, данас 02. јуна започето је са рушењем 12 објеката који су ружили Викенд насеље због кога је овај део Палића добио и назов палићки “Бејрут”.

1053_2.jpg

– Утврђено је да су ти објекти незаконито саграђени, исто тако и установљено је да нема правног основа за легализацију ових објеката и на бази тога је донето решење од стране Секретаријата за грађевинарство да град Суботица, односно инвеститор, а то је парк Палић, може да приступи уклањању ових објеката. Морам да се захвалим и Јавном правобраниоцу града Суботице због тога што је био веома професионалан и што је заједно са свима осталима који су били учесници у овом процесу подпомагао релативно брзо обављање овог процеса. – изјавио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, уз додатак да иста судбина чека још највероватније за четири објекта, потребно је само да се процес испитивања легалности објеката до краја заврши.

1053_3.jpg

– Изузетно сам радостан због тога што смо заједнички доказали да оно што се деценијама чинило немогућим, могуће је урадити и то у року од шест месеци ако се то жели и ако се упрегну сви они који око тога имају некакав задатак. Успели смо ово урадити на почетку туристичке сезоне, уредићемо овај простор како би Палић био спреман да прими велики број туриста који очекујемо у предстојећим месецима. – нагласио је Пастор.

1053_4.jpg

За овај пројекат, Влада АП Војводине обезбедила је средства у висини од 36 милиона динара.

– Остало је да дођемо до власника још 32 објекта, почећемо испочетка процес како бих контактирали власнике свих објеката, или људе који имају везе са власницима. Циљ је да очистимо Викенд насеље па молимо власнике оронулих објеката да обнове своје некретнине. Сви које смо контактирали били су одушевљени и позитивно са реаговали на то да је неко коначно почео да решава ситуацију. Нећемо стати док не будемо имали имали информације о статусима свих објеката, а ту смо и да помогнемо сви власницима и да на крају заједно решимо проблем. – истакла је Валерија Денч, директор “Парк Палић” д.о.о..

Фото: Пастор Иштван/Facebook

Извор:  Лова Лова

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине