Пишу о нама
Почело уклањање девастираних објеката у Викенд насељу
03.06.2023.

Јуче је почело уклањање оронулих и девастираних објеката у Викенд насељу на Палићу.
Почело уклањање девастираних објеката у Викенд насељу

1055_1.jpg

У наредном периоду биће уклоњено укупно 12 бесправно саграђених објеката у Викенд насељу које грађани називају палићки "Бејрут".

- У потпуности смо се држали процедуре и закона и захваљујући томе је читав овај процес био поприлично сложен. Одлуци о уклањању објеката претходило је утврђивање чињеница од стране градских инспектора да се ради о објектима који нису за коришћење, односно да их није могуће адаптирати, потом се утврђивало јесу ли објекти саграђени у складу са законом, а Секретаријат за грађевинарство је утврдио да су незаконито изграђени и на крају је установљено да нема правног основа за легализацију ових објеката - појаснио је Иштван Пастор, председник Скупштине предузећа "Парк Палић"- У перспективи, највероватније сличну судбину доживеће још 4 објекта, али пошто поступак није у потпуности окончан, сачекаћемо како бисмо 100 одсто били сигурни да никоме не кршимо никакво право.

1055_2.jpg

Из предузећа "Парк Палић" поручују да се уређење Викенд насеља наставља и након уклањања девастираних објеката.

- Ово је крај палићког "Бејрута" и почетак новог Викенд насеља. Плацеви на којима се налазе објекти за рушење биће очишћени и уређени. Они су у власништву Града и представљају право богатство, пошто ће бити припремљени за даљу продају, па ће Град имати велику шансу да заради - истакла је Валерија Денч, директорка предузећа "Парк Палић".

Денч наводи да нису успели да ступе у контакт са власницима укупно 32 објекта, те ће у наредном периоду поново покушати да их контактирају.

- Постоје и оронули објекти који су у приватном власништву, па поново молим власнике да крену у адаптацију, јер је циљ да очистимо Викенд насеље и да оно постане један од најлепших делова Палића - закључује саговорница.

Извор: subotica.com

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине