Вести
Очекује се да аква парк од августа буде отворен за посетиоце
13.06.2023.

Аква парк на Палићу требао би од августа да буде отворен за посетиоце, а у плану је и да ускоро почне генерална реконструкција Водоторња, једног од симбола Палића, рекао је Иштван Пастор.

1059_1.jpg

Председник Скупштине оснивача друштва „Парк Палић“ био је домаћин Хусеину Мемићу, министру туризма којем је представио туристичке потенцијале Палића. Министар туризма у Влади Србије најавио је да ће Влада у четвртак одлучивати о емисији новог пакета ваучера, који ће грађанима бити доступни од понедељка.

1059_2.jpg

Управо се ради на припремању конкурса за избор оператера, саопштио је председник Скупштине друштва „Парк Палић“. Додао је да министар није позван да би тражили новац за неко од улагања, јер је у току више инвестиција које је потребно завршити, већ због тога да и њега задиве лепоте Палића.

1059_3.jpg

Држава Србија је у изградњу аква парка на Палићу уложила 959 милиона динара, рекао је Хусеин Мемић: „Наш је интерес да овде задржимо госте који су до сада ишли у лепше аква паркове у Мађарској. Према нашој процени око 50 одсто туриста који долазе у Суботицу су странци, наш је циљ да привучемо домаће туристе и да буде још више страних посетилаца.“

1059_4.jpg

Према речима председника Скупштине друштва „Парк Палић“, аква парк представља алтернативу за оне који су до сада ишли у мађарска бањска купалишта, спремни на дуга чекања везана за прелазак границе. Они који овамо долазе из других крајева Србије, вероватно ће посетити и Суботицу, овде ће трошити и куповати, додао је. Министарство туризма је за изградњу аква парка обезбедило шест милиона евра у последњих годину и по дана.

1059_5.jpg

„Надамо се да ће се грађевински радови завршити до краја јула, и наша су очекивања да ће до тада бити изабран и оператер, који ће 1. августа на радост свих нас, и након дугог чекања, отворити аква парк и да ће бити доступан за посетиоце.“

Успели су да обезбеде и новац за генералну обнову Водоторња на Палићу, додао је Иштван Пастор. Ових дана расписан је и јавни позив за извођача радова.

„Тражимо извођача који ће обновити Водоторањ. Урађена је планска документација за реконструкцију, као и потребних 35 милиона динара за обнову. Палићани и Суботичани виде у каквом је стању Водоторањ, а то је једно од здања које је симбол Палића. Начео га је зуб времена, и ово је последњи тренутак да санирамо те напуклине и да га вратимо у изворно стање.“

У плану је да обнова овог 110 година старог објекта буде завршена до краја године.

Извор: Pannon RTV

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине