Пишу о нама
Палић: Од 1. августа - аква парк
13.06.2023.

СУБОТИЦА - Аква парк на Палићу би требао да почне са радом 1. августа, поновио је данас председник Скупштине друштва "Парк Палић" Иштван Пастор.

Он је радове на овој инвестицији, која представља једно од највећих улагања у туристичку инфраструктуру у Војводини, обишао у друштву министра туризма и омладине Републике Србије Хусеина Мемића.

1063_1.jpg

Радови на изградњи Аква парка почели су још 2018. године.

Ова инвестиција је вредна 1,6 милијарди динара, од чега је Србија, преко Министарства за туризам и омладину, уложила близу 960 милиона.

Да се радови приводе крају уверио се и данас и надлежни министар Хусеин Мемић, коме је Иштван Пастор, председник Скупштине друштва "Парк Палић" поновио да посао може бити завршен у наредних месец и по дана.

"Имамо намеру, реалан план да ову инвестицију завршимо до краја јула месеца ове године. Ових дана се интензивно ради на респисивању јавног позива за одабир оператера, који ће газдовати, који ће водити рачуна о овом објекту и обезбеђивати квалитет услуга који ће привлачити људе и који ће задовољавати људе", рекао је Пастор.

Министар Мемић је након обиласка градилишта на Палићу истакао да се у Србији улажу значајна средства како би се домаћи туристи задржали на нашим дестинацијама, али уједно и привукао што већ број страних туриста.

Само у наредном периоду ће у туристичку инфраструктуру у нашој земљи бити уложено 16 милиона евра, рекао је Мемић.

"Добар део тих средстава ћемо уложити у Подунавље. Ускоро иде расписивање јавне набавке за три велика пројекта, а то су Ковин, Бела Црква и Нови Сад. Градићемо дуж Дунавске магистрале. Знате и сами да је председник Републике дао ветар у једра када су у питању ти пројекти и желим овде да упутим апел и другим локалним самоуправама и градовима да спреме пројекте. Ми смо оформили и неколико радних група, јер жеља нам је да и након ове године наставимо са великим улагањима у туризам и туристичку инфраструктуру", истакао је министар Мемић.

1063_2.jpg

Мемић је подсетио присутне да су туристички показатељи у прва четири месеца ове године бољи од прошлогодишњих.

Говорећи о ваучерима, он је рекао да очекује да Владе Србије наредних дана донесе одлуку, након чега би дистрибуција нове туре ваучера могла да почне за недељу дана.

Извор: РТВ

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине