Пишу о нама
Изградња Аква парка на Палићу највеће улагање у туристучку инфраструктуру Војводине у последњих 30 година.
13.06.2023.

Министар туризма и омладине Републике Србије Хусеин Мемић обишао је данас 13. јуна, у пратњи председника Скупштине друштва „Парк Палић“ Иштвана Пастора, палићки водоторањ, Велики парк, Велику терасу и новоизграђени Аква парк на Палићу чије се отварање жељно ишчекује, према новом року, 31. јула текуће године.

1064_1.jpg

– Авка парк је инвестиција која је у току од 2018. године, имамо реалан план да га завршимо до краја јула ове године. Ових дана се интензивно ради на расписивању јавног позива за одабир оператера који ће водити рачуна о овом објекту и обезбеђивати квалитет услуга које ће привлачити и задовољавати људе. – изјавио је Иштван Пастор придодавши да је са министром Мемићем разговарао и о осталим пројектима који ће се реализовати на Палићу, пре свега о генералној реконструкцији водоторња.

1064_3.jpg

– Јавни позив је пре неколико дана објављен, обезбеђена су сва средства за извођење тих радова, око 35 милиона динара и рачунамо да ће водоторањ имати нови сјај негде до краја ове године. Поред тога кренуће се са наставком постављања украсних цигли на пешачкој стази од хотела Президент па до некадашње фонтане. Настављамо и са радовима на викенд насељу, све са намером да Парк Палић личи на оно како ми то замишљамо, да привлачи и задржи госте током целе године. – поручио је Пастор.

1064_4.jpg

– Ми смо у Аква спа центар уложили 959.000.000 динара милиона, укупна вредност пројекта је 1,6 милијарди динара, недавно ми је председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао да ће Аутономна покрајина Војводина дати још 120 милиона динара за потпуни завршетак ових радова. Нама јесте интерес да задржимо оне људе који до сада ишли у Мађарску у неке лепше Аква спа центре. По нашој процени Суботицу и Палић чине око 50% страних туриста који долазе али нам је циљ и да задржимо домаће туристе и да повећамо број страних туриста. – истакао је Мемић уз додатак да ова улагања представљају највећа улагања у туристичку инфраструктуру у овој години.

1064_5.jpg

Према речима министра, Србија ће у наредном периоду уложити још 16.000.000 еура за развој туристичке инфраструктуре земље, део тих средстава уложиће се у подунавље где се ускоро расписују јавне набавке за три велика пројекта у Ковину, Белој Цркви и Новом Саду.

1064_6.jpg

– Ова година је још боља у односу на рекордну 2022. годину, још успешнија и по броју девизног прилива и по броју домаћих и страних туриста у прва четири месеца. Овакви пројекти, важни за државу, сигурно имају за циљ да се домаћи туристи задрже, а страни туристи да дођу. – рекао је Мемић нагласивши да је изградња Аква парка на Палићу највеће улагање у туристучку инфраструктуру Војводине у последњих 30 година.

1064_7.jpg

 

Извор: LOVA LOVA

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине