Пишу о нама
Музички пављон на Палићу поново заживео
17.07.2023.

 ПАЛИЋ -

Сваке суботе у шест поподне, сви туристи који посећују Палићко језеро моћи ће једним делом да осете зашто је ово летовалиште некада било монденско. Као и пре више од једног века, када је традиција успостављена, музички павиљон биће место концерата који требају да употпуне палићке шетње обалом и Великим парком. 

1075_1.jpg

 

Концертом Цимбали бенда из Мађарске, Музички пављон на Палићу поново је заживео у својој изворној функцији – да шетачима у променади употпуни ужитак квалитетном музиком.

„Наши гости који ће стићи на Палић сваке суботе увече, од данас па до шеснаестог септембра, моћи ће да уживају у акордима џеза, блуза и фолклор музике. Поред тога, имаћемо госте са италијанском музиком, наравно, ту ће бити и деца из музичких школа из Кањиже и из Суботице“- истиче директорка предузећа “Парк Палић” Валерија Денч.

Током више од једног века, Музички павиљон задржао је оригиналан облик и функцију, где су се некада сваког јутра и поподнева одржавали мали променадни концерти познатих музичара из Суботице или других крајева Угарске и улепшавали туристима шетњу палићким парком и обалом.

„Ми смо ту традицију оживели пре три године и ДОО Парк Палић је упутио позив музичарима, оркестрима, уметницима да свек суботе током летњих месеци свирају овде нашим Палићанима, Суботичанима и туристима. Ова манифестација, летњи концерти у Музичком павиљону почиње данас, односно серија тих концерата и до средине септембра ће суботама у шест увече увек други оркестар, ансамбл, свирати Палићанима, туристима и на овај начин ћемо да подигнемо и обогатимо понуду Палића као истакнуте туристичке дестинације“- каже председник Скупштине града Суботица Балинт Пастор.

Музички павиљон неизоставни је део заштићене целине познате као Велики парк.

Извор: rtv.rs

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине