Пишу о нама
Отворена манифестација „Летњи концерти у Музичком павиљону“
15.07.2023.

Председник Скупштине града Суботице, др Балинт Пастор (Др. Пáсзтор Бáлинт), данас је, на Палићу, свечано отворио програм под називом „Летњи концерти у Музичком павиљону“, манифестацију организовану с циљем  да се на Палић врати ова традиција и да Музички павиљон, који је од од свог подизања почетком 20. века био место малих променадних концерата,  поново добије своју улогу у анимацији палићких посетилаца.

1077_1.jpg

„Изузетну част ми представља отварање неке културне манифестације на Палићу. Тако је и овај пут. Пре две године оживели смо традицију стару 110 година. Наиме, почетком 20. века тадашњи челници града мислили су да је добра идеја да се изгради овај Музички павиљон и да ансамбли, извођачи, уметници и музичари свирају у овом павиљону, пружајући забаву шетачима, Палићанима, Суботичанима и туристима који су боравили на Палићу. Ми смо у јуну 2021. године оживели ову традицију, д.о.о. ’Парк Палић’ је упутио позив музичарима, ансамблима и уметницима, пружајући им прилику да наменски користе ову прелепу малу грађевину и свирају Палићанима, Суботичанима и туристима“, подсетио је др Балинт Пастор.

1077_2.jpg

Он је изразио захвалност запосленима у предузећима „Парк Палић“ д.о.о. и Јавном предузећу „Палић-Лудаш“, јер, како је рекао, захваљујући пре свега њиховом раду Палић има овако леп амбијент.

„За неколико недеља, или месеци, почиње и реконструкција Водоторња, изграђеног такође у стилу мађарске варијанте сецесије. Ускоро ћемо имати и аква-парк у пуном капацитету, значи чинимо све да обогатимо туристичку понуду Палића, али и да штитимо и чувамо наше вредности на Палићу, какав је Музички павиљон. Тим речима желим да отворим ову манифестацију, а Палићанима, Суботичанима и туристима који ће овде боравити наредних недеља желим да уживају у музици и у свему што Палић може да им пружи“, нагласио је др Балинт Пастор.

1077_3.jpg

Ово је трећа година како „Парк Палић” д.о.о. позива уметнике и ансамбле да одрже концерт, па ће тако до средине септембра током осам суботњих дана од 18.00 часова шетаче забављати пригодна музика.

Ове суботе концерт је одржао мађарски „Цимбали бенд", 22. јула ће наступити Италијански културни центар „Пиазза Италиа“, а 29. јула „Горданов Блуес Гхетто“.

У августу ће бити одржана три концерта: 5. августа наступиће женски хор „Фемина ВОX“, 12. августа Златне фруле Војводине, а 26. августа умеће ће показати Суботички дувачки оркестар и Дувачки оркестар из Купусине.

Септембар је резервисан за младе наде традиционалне музике: 2. септембра ће наступити дечји гудачки оркестар „Престо“ Музичке школе из Суботице, а 16. септембра Основна музичка школа Кањижа.

Извор: subotica.info

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине