Пишу о нама
Купање у аква парку од августа
04.06.2023.

Радови на објекту требали би да буду завршени у наредне две седмице, а до 31. јула трајаће период пробног рада. Након тога, авка парк биће отворен за посеотиоце.

Аква парк на Палићу требао би да буде завршен до 31. јула ове године и након тога и  отворен за кориснике, рекао је Иштван Пастор, председник Друшта “Парк Палић”, при почетку радова на рушењу викенд насеља.
Првобитни рок за завршетак авка парка и велнеса на простору поред језера био је 31. мај, међутим, због сложености завршних радова оне је пролонгиран за два месеца.

1080_1.jpg

„Пре неколико дана са генералним извођачем потписали смо анекс уговора и продужили рок за завршетак радова, за пуштање у погон, и за пробни рад до 31. јула ове године. То значи да ће у наредне две до три недеље бити окончани сви уговорени радови, паралелно са тим већ сада иде технички пријем комплетног објекта. Од тренутка завршетка радова до 31. јула одвијаће се пробни рад без посетилаца како би се утврдило да ли све функционише, да ли је све у реду, да ли нешто треба поправити. Финансијска средства, као и техничко извођачки услови су обезбеђени, у то нас уверавају и извођачи са којима смо свакодневно у контакту и надзире се напредовање радова“ рекао је Пастор.
Аква парк на Палићу има пет базена у затвореном и четири базена на отвореном простору, низ објеката који треба да употпуно доживљај на води, а почетком маја Скупштина града донела је одлуку да је предузећа „Парк Палић“ задужено за расписивање конкурса и давања у закуп не само аква парка, али и Велику терасу на Палићу.

Пастор каже да ће већ наредне седмице именовати комисију која треба да распише конкурс за тражење и одабир управљача аква парком.
„Желели би да се он укључи већ у фази пробног рада како би од 31. јула и сам био у стању да води објекат и да аква парк буде у функцији за посетиоце. Неће бити једноставно, кратко је време на располагању, али одабир оператера једна од кључних ствари за фунцкионисање јер желимо да буде беспрекорно, чисто, онако како доликује и то је основна намера у тражењу партнера за посао“ рекао је Пастор.

Градска одлука предвиђа и услове под којима може овај објекат да се изда у азкуп, а то је временски рок до 15 година, док ће цена закупа бити у складу са градском одлуком о идзавању пословних простора.

„Корисна површина аква парка, дакле део који је у функцији за посетиоце је 4.281 метара квадратних и када се то помноги за ценом из градске одлуке добијамо месечни износ закупнине од најмање 275.925. динара. Треба имати у виду да онај ко буде управљао имаће на почетку и значајна улагања, око обезбеђења особља, али и опремања простора, потом улагање у одржавање. За мене овде проблем није питање закупнине, она може да буде и нешто нижа, али ако то преузме неко ко ће да привуче и задржи људе, мислим да сви ћемо од тога да профитирамо и доносиће  већи дорпинос читавом одмаралишту“ рекао је Пастор.

Извор: subotica.info

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине