Пишу о нама
Завршетак радова на аква-парку на Палићу крајем месеца
09.08.2023.

Нови рок за завршетак радова на аква-парку на Палићу је крај овог месеца, најавио је данас председник Скупштине предузећа Парк Палић Иштван Пастор. Уз завршен аква-парк, поплочање шеталишта на обали, сређивање викенд насеља и реконструкцију водоторња, по његовој оцени, ово ће бити изузетна гоидна за Палић. 

1092_1.jpg

„Желим да вам кажем да је једна ствар потпуно сигурна, да ћу ја бити тај који ће завршити Аква-парк у току овог месеца“ - поручио је Пастор новинарима.

Након још једног пробијеног рока за завршетак највеће инвестиције на Палићу у последњој деценији, Иштван Пастор најављује да ће извођачи због тога плаћати пенале, а да ће до новог рока бити спроведен технички пријем објекта, јер су радови завршени и у току је пробни рад система, и склопљен уговор са оператером који ће управљати објектом који је конципиран тако да буде у функцији током целе године.

1092_2.jpg

„Очекујем да од септембра месеца Аква-парк буде додатна привлачна снага која ће привлачити људе, која ће задржати људе, што ће бити добро не само за Палић, него и за град“- нагласио је Пастор.

Овог лета на Палићу су у току још две инвестиције. Започета је реконструкција једног од симбола Палића, његовог Водоторња, а у току је и поплочање последње деонице туристичког сектора клинкер опеком и постављање припадајућег урбаног мобилијара.

„Ако завршимо Аква-парк, ако завршимо ове радове око поплочавања, знате да смо радили доста на уобличавању пешчане плаже, односно Викенд насеља, ако завршимо Водоторањ, онда мислим да ће ова година бити изуетна што се тиче развоја Палића“- сматра Пастор.

Радови на Водоторњу, вредни 21 милион динара, требају бити окончани до краја године, а радови на поплочавању, вредни 36 милиона, до краја августа. Средства за све наведне инвестиције обезбеђена су делом из покрајинског, а делом из републичког буџета.

Извор: РТВ

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине