Пишу о нама
Иштван Пастор: Аква парк до краја августа, објекат ће нудити садржај током целе године
09.08.2023.

Извесно је да ће аква парк бити завршен до краја августа, изјавио је данас Иштван Пастор, председник Скупштине предузећа "Парк Палић" приликом обиласка више текућих пројеката на Палићу у фази реконструкције.
Иштван Пастор: Аква парк до краја августа, објекат ће нудити садржај током целе године

1096_1.jpg

Технички пријем објекта, пробни рад и потписивање уговора са закупцем су кораци који ће, како је најавио Иштван Пастор, бити реализовани током овог месеца, а врата аква парка за посетиоце биће отворена најкасније од 1. септембра.

1096_2.jpg

САДРЖАЈИ АКВА ПАРКА ДОСТУПНИ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ - Аква парк је са садржајем за 12 месеци. Са друге стране, желим да истакнем да ће у спољним базенима бити термална вода. Тако да ће се базени са термалном водом моћи користити и током јесени - навео је Пастор.

- Радови по уговору је требало да буду окончани до 31. јула текуће године. Уговор није продужен, али паралелно са опстанком уговора на снази примењиваће се све оне мере које су предвиђене у уговору, а чине систем заштите инвеститора. Значи пенали и све остало што је део уговора - навео је Пастор- Радови су у суштини завршени, сада иде технички пријем објекта и отклањање недостатака који су уочени у току техничког пријема. У овом моменту већ иде пробни рад, пуштају се струја и вода у систем и све почиње да се прати како би се евентуалне грешке показале у овој фази.

Иштван Пастор: Аква парк до краја августа, објекат ће нудити садржај током целе годинеУ наредним данима уследиће и потписивање уговора са закупцем, предузећем "Еллите Палић", казао је Пастор.

- Очекујем да у наредних неколико дана сви детаљи у вези са уговором буду рашчишћени и да он буде потписан. Иако оператер има рок од 30 дана од момента потписивања уговора да пусти аква парк у рад, тај рок ће бити краћи и зато данас могу да кажем да је извесно, скоро сигурно да ће аква парк бити пуштен завршен и пуштен у употребу до краја августа - истиче саговорник.

Иштван Пастор: Аква парк до краја августа, објекат ће нудити садржај током целе годинеОсим о аква парку, Пастор је на јутрошњој конференцији за медије говорио и о реконструкцији Водоторња, те најавио да ће по завршетку радова, који стају 21,4 милиона динара, овом симболу Палића бити враћен стари сјај.

1096_3.jpg

- Радови су тренутно у припремној фази, односно постављају се скеле, и реконструкција треба да буде завршена до краја ове године. Радиће се све оно што је неопходно да би се последице зуба времена отклониле - навео је саговорник и прецизирао - Замениће се сви дотрајали дрвени елементи, као и оштећена опека, биће замењена и шиндра (кровни покривач) којом је торањ прекривен. Радови обухватају и заштиту фасаде, постављање осветљења... Радови се изводе уз надзор Међуопштинског завода за заштиту споменика културе.

Иштван Пастор: Аква парк до краја августа, објекат ће нудити садржај током целе годинеДуж дела обале језера Палић (од хотела Президент" до некадашње "Фонтане") у току су и радови на поплочавању пешачке стазе и постављању мобилијара који треба да буду завршени до краја августа.

- Мислим да ће ова година бити изузетна што се тиче развоја Палића - закључио је Пастор. 

Извор: subotica.com

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине