Пишу о нама
Вучић обишао новоизграђени аква-парк на Палићу: "Морамо да радимо да бисмо ишли напред"
01.09.2023.

Председник Србијре Александар Вучић посетио је Суботицу и Ловћенац. Након тога, Вучић је посетио Палић.

1102_1.jpg

Председник Србије Александар Вучић посетио је Палић, где је обишао завршне радове на изградњи аква-парка "Палић" за који је планирано да ради 12 месеци, а у коме ће постојати спа, велнес-центар, као и затворени базени.

У оквиру аква-парка биће пет отворених и исто толико затворених базена (комбинација термо-минералне и обичне хладне воде).

Дечји базен биће површине веће од 700 квадрата, а базени са комплексима тобогана површине од око 160 квадрата.

Затворени део велнес и спа центра ће заузимати површину од више од 3.000 квадратних метара, где ће поред базена бити пратећи садржај у виду сауна, тапидаријума, модерних салона за улепшавање, негу и уживање, ресторана са кафе-баром, инфо-пултом и свим другим пратећим елементима који чине објекат ове намене.

"Све је много лепо, питање је само хотелске инфраструктуре", рекао је Вучић и додао:

"Да позовемо сву децу из Србије и Мађарске да се спуштају, а ми ћемо да гледамо и уживамо".

Како је казао, велике паре су дате за изградњу.

"Велике паре смо ми овде дали, 15 милиона евра. Овде имате и зоолошки врт, винарије, салаше, можда нам мало фали хотела. Верујем да ће ово допринети скоку броја туриста и напретку Суботице и Палића као туристичке организације."

Председник се посебно захвалио Иштвану Пастору, који се посебно залагао да се овај пројекат заврши.

"Морамо да радимо да бисмо ишли напред. Ја сваки дан зовем све могуће извођаче око наших путева", додао је Вучић.

Вучићу уручена повеља почасног грађанина Суботице

Председника Србије дочекали су грађани, који су хтели да га поздраве, као и да се фотографишу са њим.

Вучићу је уручена је повеља почасног грађанина Суботице за "истакнуто и трајно дело". Уз кратак осврт на биографију председника Србије Александра Вучића, истиче се: "Вучић је допринео подизању угледа Суботице. Допринео је развоју Суботице и Северно-бачког региона".

"Замолио сам, да знате, градоначелника Бакића да говори кратко, не знам колико би трајао говор да говори дуго. Хвала на томе што сам много тога научио данас о Суботици. Онај који је требало да добије, не само заједно са мном, и уместо мене то је Иштван Пастор, који случајно није са нама овде. Надам се и верујем у његово добро здравље", рекао је Вучић.

Такође, председник Србије Александар Вучић је најавио и нови стадион у овом граду.

"Почаствован сам, али нескромно да кажем надам се да сам лично допринео развоју Суботице. Знам да морам да оправдам очекивања грађана. Знам да много тога можемо још заједнички да урадимо", рекао је Вучић и додао да ће позориште бити ускоро завршено. Имали смо много храбрости да пре 10 година кренемо у процес који се многима није допао, али који је данас део историје. Ако се питате зашто је дуго стајала само застава Србије, а данас и застава Мађарске, то је била моја идеја. То је само показало колико је разноврсност Суботице наше благо."

Како је казао, Суботицу је посетио 18 или 19 пута.

"Нисмо мало урадили. Има једна ствар коју нико не може да нам одузме, то су фабрике, да смо учествовали у кључним инфраструктурним пројектима. Суботица је наша веза са средњом Европом. До Будимпеште ћемо од Београда ићи за 2 сата и 40 минута. Направићемо нешто ново, невиђено на Хоргошу. Пруга Баја-Сегедин-Суботица је нешто што смо договарали. За нас је веома важно - Суботица је данас пети град по величини у Србији. Овде лепо могу да живе Срби, Мађари, Хрвати, Буњевци... Суботица ће бити све богатије место. Наше је да покушамо да будемо другачији, да ценимо дела, оно што је урађено, то нико неће моћи да нам одузме", рекао је Вучић.

Вучић је казао да је наше да покушамо да будемо другачији, да ценимо дела и оно што је урађено.

На крају је цитирао Данила Киша: "Љубав је као клица пиринча, ако пресађујеш, боље успева".

Бакић: Урадили смо велике ствари

Присутнима се обратио градоначелник Бакић.

"Данас имамо јединствену седницу историјског карактера, данас највеће признање додељујемо једном председнику републике. И то каквом. По мом личном уверењу, који дели већина грађана, један од најмудријих лидера којих је икада Србија имала у историји, има га још увек и имаће га још дуго. Стојим пред препуном салом са огромним поносом, што сам добио прилику да будем део тима на челу са Вучићем", казао је Бакић.

Како је казао, осећа понос јер су урадили велике ствари за Суботицу.

"Много се урадило у претходном периоду, захваљујући огромној подршци у првом реду председника Вучића. Захвалност Влади Србије, на челу са Аном Брнабић, и Покрајинској влади, на челу са Игором Мировићем", казао је Бакић и додао:

"Вама, председниче, честитам од срца на добијеном највећем признању од Града Суботице и желим вам дуг живот и добро здравље. Да наставите да нас водите путем мира, стабилности и економског напретка. Како ви волите да кажете, на крају ће Србија победити. Драги суграђани, срећан нам Дан Суботице", казао је Бакић.

Вучић у Ловћенцу

Председник Србије Александар Вучић посетио је Ловћенац и том приликом је казао да су плате од данас медицинским сестрама и просветним радницима за 5,5 одсто веће.

Он је рекао да следи највеће повећање минималне зараде и да ће минимална зарада бити преко 400 евра.

1102_2.jpg

"Важно је да чувамо мир за нашу децу, да мајке буду сигурне да ће им деца бити безбедна. Да размишљамо како да радимо и зарадимо више. Хоћу да вам се захвалим зато што сте разумели државу и када је држави тешко. Хвала зато што водите рачуна о својој држави, а држава ће покушати вас да слуша", казао је Вучић.

Уручене паметне табле

Након што су уручене паметне табле, које омогућују савремени вид наставе, могу да умреже више одељења у руралним крајевима, да се унапреди дигитализација, Вучић је пожелео добар дан ђацима у Крупњу, путем видео-табле.

1102_3.jpg

"Поздрав за све вас у Крупњу", рекао је, а потом се обратио и ђацима у Панчеву.

Редом је разговарао са ђацима у Петровцу, Варварину, Крупњу, Неготину, Мерошини, и то све путем паметне табле.

"Хвала свима што бринете о нашој деци, ми ћемо гледати да, колико можемо, да учинимо да ви будете задовољнији примањима у наредном периоду", поручио је.

Извор: B92

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине