Вести
Први пут Ноћ музеја на Палићу на Палићу
30.04.2018.

Ближи нам се 15. по реду национална Ноћ музеја, јединствени културни спектакл који се одржава у више од 120 градова широм света. Toг дана бележи се и до 500.000 улазака у музеје на скоро 200 локација у више од 60 градова и места широм Србије.

542_1.jpg

Победе и победници

Ове године цео свет обележава крај Првог светског рата. Као и у сваком сукобу, неко је на крају извојевао епитет победника, а неко губитника. Спадамо у оне који су из Великог рата изашли као победници, али то неће бити (једина) победа коју ће славити 15. Ноћ музеја. Овогодишња манифестација ће се одржати 19. маја и обележиће неке личне, интимније и хумане победе као надмашивање самог себе - победе у животу, уметности, просветитељству, култури, науци, у свему што чини свет око нас садржајнијим, важнијим и вреднијим. 15. Ноћ музеја биће инспирисана богатим наслеђем, које не чини само поштовање традиције, већ и иновације. Ноћ музеја омогућиће да се кроз промишљање сопствених, малих - великих победа које живот чине, истакну и друге прогресивне идеје, обоји сивило свакодневице, пружи шанса живописним људима и догађајима који су обележили историју и још једном покаже да култура може да победи - наводи се на сајту Ноћи музеја.

542_2.jpg

Ноћ музеја на Палићу

По први пут ове године и Палић ће отворити своје "музеје" за посетиоце. Обзиром да не постоји ниједан музеј на Палићу, решили смо да неколико локалитета прилагодимо за ову потребу.  Од 17 часова када и званично почиње Ноћ музеја, забавни и културни програм биће распоређен на пет локација: Термални базен на Мушком штранду, Биоскоп Абазија, Велика тераса, Библиотека на Палићу и хотел Президент. Погледајте и детаљан програм 

542_3.jpg

 

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине