Вести
Projekat izgradnje bazena i spa centra na Palicu
05.12.2018.

Projekat "Proširenje sadržaja na prostoru termalnog bazena - Wellness i spa centar" započet je dobijanjem lokacijskih uslova na osnovu Plana detaljne regulacije za deo prostora "Banje Palić" i Urbanističkog projekta za proširenje sadržaja na Termalnom bazenu na Paliću u delu bloka B.12

560_1.jpg

560_2.jpg

560_3.jpg

Osnova za izradu projekta

Polazna osnova za izradu projekta su Projekat razvoja turističkog prostora „Palić“ – Master plan Palić iz 2006. godine i Program razvoja turizma regiona jezera Palić iz 2015. godine. Oba dokumenta prostor sadašnjeg Muškog štranda tretiraju kao prostor koji treba privesti nameni izgradnjom otvorenih i zatvorenih bazena uz prateće sadržaje i pri tom je nagalašeno da treba voditi računa da su otvorenog tipa, dostupni stanovništvu regije i gostima smeštajnih kapaciteta Palića i Subotice. Po Master planu iz 2006. godine, Zona D - Zona sporta i lido, planiran je lido, termalni centar otvorenog tipa, kabine, svlačionice, paviljoni. 

560_4.jpg

Master plan 2006 - Zona D

U Programu razvoja turizma regiona jezera Palić iz 2015. godine, prostor ovog projekta pripada Zoni Zlatni krug 2: Indoor & Outdoor water fun - bazeni za decu manjeg i većeg uzrasta (dečiji bazen sa prskalicama, toboganima, kišnim tuševima i vodenim atrakcijama), laguna sa veštačkim talasima, bazeni za odrasle i slično. 

560_5.jpg

Master plan 2015 - Zlati kurg 2

Arhitektonski koncept - velnes centar na Paliću

Lokacija projekta je na Muškom štrandu, na prostoru poršine oko 44.000 kvadratnih metara. Spratnost objekta je P+Pk a namena je banjsko-zdravstveno rekreacionog karaktera. Ukupna neto površina otvorenih prostora je oko 28.500 m2 a sastoji se iz pet bazena i to: - dečiji bazen, - bazen za odrasle, - bazeni sa toboganima i - bazen povezan sa tapidarijumom - postojeći termalni bazen Na otvorenom prostoru će se nalaziti i bašta restorana, popločane površine, prostor za odbojku na pesku, zelene površine. Ukupna neto površina objekta je 3.000 m2 a objekat je slobodnostojeći i sastoji se od šest heksagonalnih formi sa platoima. 

560_6.jpg

U unutrašnjosti objekta nalaziće se Spa centar sa pratećim sadržajima, kao i tri velika i dva manja bazena čija ukupna površina iznosi 218 m2 Spa centar će se nalaziti na površini od 2.000 kvadrata, sa sadržajem kao što su zatvoreni bazeni, saune, tepidarijum... U zoni zatvorenog bazena će se nalaziti i info pult sa marketom, ambulanta, svlačionice i toaleti. U objektu će se nalaziti i galerija koja je predviđena za kancelarije, restoran, spa prostorije i toalet. Glavni ulaz će biti sa strane Novosadskog puta gde će se nalaziti i parking mesta: 80 mesta za automobile, 3 mesta za kombije i 4 mesta za autobuse. U nastavku slede idejna rešenja spoljnjeg izgleda objekta, čiji izgled fasade će biti predmet dalje arhitektonske razrade.   

560_7.jpg 

560_8.jpg

 

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине