Вести
Почео Фестивал европског филма на Палићу
22.07.2019.

Свечаном церемонијом отварања и доделом награда “Александар Лифка” најзаслужнијим филмским ствараоцима - сценографу Миљену Кљаковићу Креки и хрватском редитељу Рајку Грлићу, na Летњој позорници je почео 26. Фестивал европског филма Палић.
Након церемоније, премијерно у Србији је приказан најновији филм Педра Алмодовара “Бол и слава” са Антониом Бандерасом у главној улози.

576_1.jpg

Главни програм овогодишњег издања фестивала, по избору селектора Ненада Дукића, карактерише добар баланс између нових филмова реномираних аутора и остварења младих редитеља.

У име Министарства културе и информисања, које подржава ову филмску смотру, помоћница министар Ивана Дедић истакла значај контимуиране подршке коју фестивал добија.

Посебно је истакла признање које је овај фестивал добио пре две године, када је уврштен у пет најзначајнијих манифестација ове врсте у Европи. Фестивал је постао место окупљања младих филмских уметника, студената и професионалаца, као и аматера и филмских ентузијазиста, који унапређују своје стваралачко знање. Овај фестивал је догађај где се ствара будућност српске и светске кинематографије којој и ми припадамо.

У име домаћина многобројној публици добродошлицу је пожелела Тимеа Хорват, заменица градоначелника Суботице.

Она је нагласила да је Фестивал европског филма Палић  за Суботицу културна манифестација првог ранга, јер су захваљујући овом фестивалу у нашем граду четврт века уназад боравили највећи европски кинематографи. Овај фестивал сваке године окупи око 20 и 25 хиљада људи, долази преко 200 филмскиг професионалаца, док 100 новинара прати филм. Ветар у леђа од самог оснивања дала су  највећа имена домаће кинематографије .

Након церемоније свечаног отварања и доделе награда, у оквиру Главног програма, ван конкуренције приказан је најновији филм Педра Алмодовара „Слава и бол“. Остварење које је на недавно одржаном Канском фестивалу Антониу Бандерасу донело награду за најбољу мушку улогу прати причу младог редитеља који преиспитује све изборе које је доносио у животу док му се свет руши, а садашњост и прошлост преплићу.

Након пројекције филма, одржан је Коктел поводом отварања Филмског фестивала.

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине