Вести
Трчање, вино и одлична забава на Винском маратону на Палићу
17.09.2021.

Трчање, врхунска вина и одлична забава очекују тркаче који су се пријавили за четврти по реду Вински маратон, који ће се одржати 18. септембра на Палићу. Пријаве преко сајта завршиле су се 10.9., али ће заинтересовани моћи да се пријаве и на лицу места, у пријавном центру на Великој тераси у петак 17.9. од 18 h до 21h, као и на дан трке, у суботу 18.9. од 8 до 10h. Треба напоменути да је број тркача, због неповољне епидемиолошке ситуације, лимитиран. Такође, сваки учесник трке добиће у стартном пакету, између осталог, своју винску чашу са торбицом, како бисмо епидемиолошки ризик смањили на минимум. Ове године организујемо једну трку, дужине 9 км, под називом Винска трка уживања. Старт трке је у 11h испред Велике терасе на Палићу, а временски лимит за истрчавање стазе је три сата.

622_1.jpg

Велики успех прва три издања показао је да манифестација има потенцијал да буде међу најважнијим у Србији, јер од прве године има међународни карактер. Иако је ове године ситуација због пандемије знатно компликованија, на трци ће ипак учествовати тркачи из више земаља. Највише учесника, поред Србије, долази из БИХ и Мађарске, а имамо такмичаре и из Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније, Аустрије, САД и Аустралије. Вински маратон је манифестација која спаја наизглед неспојиво – трчање, вино, музику, гастрономију и забаву и намењена је свима који желе да се са породицом и пријатељима забаве и уживају у трчању или шетњи кроз природу, где их у прелепо уређеним виноградима и винаријама очекују одлично вино, гастрономски специјалитети и музика. Вински маратон има карневалски карактер. Такмичари, уколико желе, могу да обуку неки интересантан костим, па ће им трка бити још забавнија. По завршетку трке, награде ће добити најбржи у мушкој и женској конкуренцији, а биће проглашен и најбоље костимиран тркач или група тркача. Након трке учеснике код Велике терасе на отвореном очекује забавни програм, концерт и сада већ традиционална такмичења у котрљању буради, која сваке године изазову велику пажњу посетилаца.

622_2.jpg

Винска трка уживања пружиће тркачима пуно забаве и уживања, али због специфичности терена и винских дегустација, представљаће слатки изазов и за најспремније тркаче! Намењена је професионалним спортистима и рекреативцима, али и шетачима и љубитељима природе, вина и добре забаве. Стаза Винске трке уживања дужине 9 км пролази поред језера Палић, Крвавог језера и кроз околне винограде и винарије. Учеснике очекује шест забавних окрепних станица са музиком, вином, воћем, водом и укусним залогајима. Трка представља прави тркачки и гастрономски ужитак!

622_3.jpg

Обзиром да стаза трке пролази поред језера до околних винарија и винограда, неке улице ће због тога бити потпуно затворене за саобраћај, и то: Новосадски пут, Кањиши пут, Лудошка улица, Барска улица, обала Крвавог језера код Вила Александра, Солунска, Олге Пенавин. Улице се затварају у периоду од 11-14h.

622_4.jpg

Винарије које ове године учествују на Винском маратону су Звонко Богдан, Винарија Тонковић, Винарија Тошићи, Веркат, Chichateau, Рубин и Винарија Јокић.

622_5.jpg

Вински маратон на Палићу је прилика да се уверите зашто су овакве манифестације главна атракција најпознатијих винских региона у свету!

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине