Вести
Радови на реконструкцији северног балкона Велике терасе на Палићу
02.11.2021.

Радови на реконструкцији северног балкона Велике терасе на Палићу почели су прошле недеље, а завршетак радова се планира за средину новембра 2021. године. Радови реконструкције подразумевају комплетну демонтажу балкона који се налази на северној страни објекта, обнову свих оштећених елемената који се могу поново употребити, израду свих неопходних нових елемената, као и санацију ткз. пауновог репа – дрвене украсне розете која је један од симбола Велике терасе и значајан елемент сецесије који доминира на овом објекту под заштитом и од изузетног значаја. 

623_1.jpg

 Реконструкција северног балкона Велике терасе је била неопходна из разлога што је дошло до озбиљног оштећења и деградације дрвенарије на балкону, те је балкон почео да представља опасност по безбедност пролазника али и корисника овог објекта. 

623_2.jpg

 Сви радови на Великој тераси се изводе у складу са условима Међуопштинског завода за заштиту споменика културе Суботице.   За потребе извођења радова била је расписана  јавна набавка „Санација оштећеног балкона на објекту Велика тераса“. Као најповољнији понуђач изабрана је фирма „Мој дом енеријери“ доо из Суботице. Пројекат санације је израдила фирма „ГПИ порт“ из Бачке Тополе, која уједно обавља и послове вршења стручног надзора на предметним радовима. Средства за ову реконструкцију обезбеђена су из буџета града Суботице у износу од 8.000.000,00 динара.

623_3.jpg

623_4.jpg

623_5.jpg

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине