Пишу о нама
Министар туризма и омладине Хусеин Мемић обишао Палић
13.06.2023.

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић обишао је данас Водоторањ, Велики парк, Велику терасу и аква парк на Палићу.

1062_1.jpg

-  Министарство је уложило 959 милиона динара за изградњу аква и спа центра, чија је укупна вредност  1.6 милијарди динара. Недавно ми је председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао да ће покрајина дати још 120 милиона динара за комплетан завршетак и верујем да ће, како је најављено, 1. августа аква парк почети са радом – нагласио је министар Мемић, истичући да је ова година рекордна по улагању у туристичку инфраструктуру - Суботица и Палић имају око 50 одсто страних туриста, циј нам је да тај број повећамо али и да задржимо домаће туристе. Ово су највећа улагања, у наредном периоду уложићемо 16 милиона евра за развој инфраструктуре а добар део тих средстава биће усмерен у Подунавље. 

1062_2.jpg

У пратњи домаћина Иштвана Пастора, председника Скупштине предузећа „Парк Палић“, министар Мемић је обишао неке од пројеката који се тренутно реализују на Палићу.

1062_3.jpg

Посета министра сваки локалитет који се обилази ставља у фокус интересовања, а нама је то веома важно, јер се на Палићу припремају велика дешавања. Аква парк је инвестиција која се реализује од 2018. године, а реалан план је да је завршимо до краја јула. Ових дана се интензивно ради на расписивању јавног позива за одабир оператера који ће водити рачуна о објекту и обезбеђивати квалитет услуга који ће привлачити посетиоце – најавио је Пастор. - Ту је и генерална реконструкција Водоторња, за шта је обезбеђено 35 милиона динара и верујемо да ће до краја године он вратити свој првобитни сјај. Наставља се са постављањем украсних цигли у пешачком делу, од хотела „Президент“ до бивше „Фонтане“. На Викенд насељу су настављени радови и чинимо све да Палић привлачи и задржи госте.

1062_4.jpg

Извор: subotica.com

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине