Пишу о нама
Уклоњена још два оронула објекта у Викенд насељу
07.07.2023.

Након што је крајем прошлог месеца, уклањањем тринаест оронулих објеката, окончана прва фаза радова, предузеће "Парк Палић" наставља са реализацијом пројекта уређења Викенд насеља, те се интензивно ради на проналажењу начина и решења за уклањање рушевних објеката који су у власништву приватних или правних лица. Претходне недеље уклоњена су два таква објекта.
Уклоњена још два оронула објекта у Викенд насељу

1070_1.jpg

Полазећи од чињенице да је уређење Викенд насеља од заједничког интереса за власнике објеката, као и за туристички потенцијал Палића, одржан је велики број састанака и консултација са представницима предузећа или њиховим правним наследницима са циљем проналажења најучинковитијих решења.

1070_2.jpg

- Као резултат препознавања заједничког циља - да Викенд насеље на Палићу од неуређене, оронуле и неприступачне урбанистичке целине поново постане функционалан и атрактиван део Палића, власници појединих објеката већ су кренули у реализацију договорених активности - објашњавају из предузећа "Парк Палић" - Уважавајући значај овог објекта, предузеће "Адам шпед" је, у складу са постигнутим договором, прошле недеље о свом трошку већ уклонило два објекта на својим парцелама уз само шеталиште, а у току је процедура за добијање потребних дозвола за уклањање трећег, на самом улазу у Викенд насеље.

1070_3.jpg

Уклоњена још два оронула објекта у Викенд насељуУклоњена још два оронула објекта у Викенд насељуНадлежни очекују да ће и друга предузећа која у свом власништву имају објекте за рушење или санацију пружити свој допринос у складу са Планом детаљне регулације за Викенд насеље и пројектом уређења овог дела Палића.

Из предузећа "Парк Палић" још једном позивају власнике нелегализованих објеката, као и власнике запуштених објеката, односно оних који су у рушевном стању да им се обрате како би се пронашла адекватна и законски утемељена решења.

Извор: subotica.com

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине