Вести
Отварање летње сезоне на Палићу
19.06.2019.

Иако је лето већ увелико стигло, традиционално, почетак Етнофест фестивала уједно означава и почетак летње сезоне на Палићу. Овога лета, пред нама је врло инересантан и разноврсан садржај. Осим квалитетног и разноликог програма, који је осмишљен и организован на Летњој позорници током предстојећих летњих месеци, за све љубитеље рекреације, спорта, природе и сунца, Палић ове сезоне пружа све оно што је потребно за квалитетно уживање.

Плажа на Палићу

Ову сезону је Плажа, која је уједно и симбол лета на Палићу, дочекала спремно. Сама плажа је садржајнија и уређенија – дотерали су се и оспособили тушеви, сунцобрани су комплетно замењени новим, а на располагању ће бити и 20 лежаљки. Постојећи терени ће бити уређени, са исфрејзованим тереном и песком, на одбојкашком терену ће бити постављена одбојкашка мрежа, а на терену за мали фудбал одговарајући голови.

571_1.jpg

  Плажа бар - кафић на плажи је ове године за све посетиоце припремио интересантан летњи програм, па уколико будете гост плаже или Плажа бара, можете се добро забавити кроз неки од следећих догађаја:

  • Понедељак - уживање у заласку сунца
  • Уторак - спортски дан, турнир у одбојци, фудбал на песку
  • Среда - филмови под отвореним небом
  • Четвртак - веселе 90-те, коктел вечери,  RnB журке
  • Петак - предах од радне недеље, уживање уз залазак сунца
  • Субота - дневни матинеи, ДЈ програм, вечерње свирке
  • Недеља - дневне свирке, породични дан

571_2.jpg

 Од спортских догађаја, на располагању ће бити: одбојка на песку, фудбал на песку, бацање фризбија и игралиште за децу. Посебно из програма се издваја: Салса вече и Оријент вече, а на помолу су и неке нове сарадње и много нових атрактивних дешавања.

Спортски терени

Познато је да су прошле године отворени комплетно реновирани и обновљени спортски терени на Палићу. Терени се састоје од рукометног, односно фудбалског терена, кошаркашког терена и два одбојкашка, од којих су сви опремљени головима, кошевима са мрежицама, односно одбојкашким мрежама, а обезбеђен је и прикључак за струју.  

571_3.jpg

571_4.jpg

У преподневним и раним послеподневним сатима, терени су слободни за коришћење без накнаде, док се од 16 часова  могу узети у закуп, по цени од 2.000 динара за рукометни, односно фудбалски терен и 1.500 динара за кошаркашки терен по термину. Одбојкашки терени су на располагању закупцу бесплатно. Један термин траје два сата, а сатнице су следеће:

  • 16-18 часова
  • 18-20 часова
  • 20-22 часа

Терен за баскет и теретана на отвореном

Одмах поред спортских, налази се и терен за баскет и теретана на отвореном. чија је реконструкција имала за циљ проширење туристичке понуде и развоја спортског и рекреативног туризма на Палићу. Поред терена налазе се и бетонски столови за пинг-понг и парк са санираним столовима и клупама, у ком је предвиђен и обезбеђен простор за паљење роштиља, што време проведено у природи чини још потпунијим и атрактивнијим. Наведени садржаји су бесплатни за све посетиоцe.

571_5.jpg 

571_6.jpg

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине