Вести
Одржan 3. Вински маратон на Палићу
23.09.2019.

Вински маратон на Палићу је најзабавнија винско-спортска манифестација у региону, у шта се уверило више од 1.000 тркача који су у суботу 21. септембра, учествовали на полумаратонској Винској трци и десет километара дугој Трци уживања. Такмичари из 16 земаља су трчали кроз винограде и освежавали се вином најбољих палићких винарија.

587_1.jpg

На овогодишњој манифестацији су учествовали тркачи са више континената, који су у Србију дошли због Винског маратона.Било их је из Јапана, Норвешке, Швајцарске, Немачке, САД, Бразила, Русије, Велике Британије, Финске, Аустрије, Чешке, Пољске, а традиционално, поред Србије, највише тркача је стигло из БИХ, Хрватске и Мађарске.

587_2.jpg

Победник у полумаратонској Винској трци је Миклош Брунер из клуба Хајдук МТ Кула, а у женској конкуренцији Инес Јозић из Хрватске.

587_3.jpg

Победници у Трци уживања су Катарина Стојковић из екипе МТС Србија и Јожеш Њари из Мађарске.

587_4.jpg

Осим да буду довољно брзи и физички спремни за трку, бројни учесници су се потрудили и да имају веома креативне маске, тако да је конкуренција била велика. Ипак, награду за најбољи појединачни костим добио је најпопуларнији „ватерполиста“ на маратону господин Александар Ормош из Зрењанина, док је награду за најбољу групну маску добила група од 25 београђана који су се маскирали у „зомбије“.

587_5.jpg

Након завршетка трке, сви учесници и посетиоци су код Велике терасе наставили са дегустацијама вина и локалних гастрономских специјалитета, а за одичну забаву је био задужен суботички бенд Селецтед. Многи учесници су учествовали у занимљивим винским радионицама, пловили Винским бродићем, ишли на винске пикнике, а организовано је и забавно такмичење у котрљању винских буради, које је испраћено са пуно навијања и смеха.

587_6.jpg

Учесници овогодишњег Винског маратона су се прикључили акцији прикупљања средстава за изградњу родитељске куће у Београду за децу оболелу од рака, тако што су преузели апликацију „Пружи корак“ која је регистровала километре пређене на маратону, које уновчавају српске компаније и донирају Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака.

587_7.jpg

Вински маратон је јединствена манифестација која на забаван начин спаја спорт, вино, гастрономију, музику и доноси уживање за сва чула о чему најбоље сведоче фотографије, које су и најбољи позив за наредну годину.

587_8.jpg

 

О нама

Изградње туристичке дестинације високе категорије по принципима одрживог развоја

Инвестирајте са стилом

Инвеститорима су на располагању инфраструктурно опремљене локације, у власништву Града Суботице

Чланови Скупштине

Чланови Скупштине предузећа Парк Палић

Јавни конкурси и огласи

Друштво са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, Палић

Галерија слика

Наменске употребе државне имовине ради валоризације туристичких ресурса

Организациона структура

Унутрашња организација Д.О.О. „Парк Палић“ је уређена Правилником о систематизацији радних места.

Фотографије са прелепог Палића

Палићко језеро, бисер Војводине